DONIS - Bars bars
gaivus, kaip niekad šiltas ir nostalgiškas neofolk

Naujas projekto DONIS albumas - tai stebinančiai gaivus skambesys ir nematytas post-folkloro veidas - pirmąkart lietuviškai prabilęs neofolk stiliumi. Septyniose "Bars bars" dainose sūpuojasi melancholiška meilės folkloro lyrika ir sklendžia paukščiai, nešini mitologiniais simboliais. Skaidri ir svajinga muzika čia liejasi su rūstesnėmis natomis, ilgesingi toliai su jaukiais šnabždesiais... Tai vienas geriausių albumų, kuriuos išleidome per 20 leidyklos Dangus egzistavimo metų.

"Bars bars" instrumentuotė įvairi ir emocinga - nuo akordeono, fleitų ir smuikų melodijų, stebuklinių cimbolų sąskambių ir stoiškų akustinės gitaros akordų, iki plukdančių ambient sukūrių, pirmykščių švilpesių ir subtilios elektronikos. Skirtingai nuo ankstesnių albumų, šiame skamba vien vyriškas vokalas, kurį įrašė pats projekto autorius Donatas Bielkauskas, anksčiau savo kūrinius įdainuodavęs tik fragmentiškai.

Ko gero tai pirmas lietuviškas albumas, toks artimas klasikiniam neofolk skambesiui, bet tuo pačiu jis visiškai baltiškas, savas, doniškas. Kaip niekad šiltas, lengvas ir nostalgiškas.

"Tiesą sakant, skambesio formavimo estetika, požiūris į albumą buvo kiek kitoks nei man įprasta, - sako autorius. - Man šis įrašas turi namų jaukumo nuotaikos, užuot demonstravęs techniškumą ir preciziką, siekiau atspindėti muzikavimo šeimoje džiaugsmą. O poteksčių poetiniuose tekstuose visuomet galima rasti daugiau nei atrodo iš pirmo žvilgsnio."

Albumą "Bars bars" Donatas Bielkauskas įrašė kartu su septynmečiu sūnumi Aisčiu, 2012 metų vasarą besiruošdami festivaliui "Mėnuo Juodaragis". Gan spontaniškai gimusi programa pasirodė netikėtai įdomi ir, netrukus po gyvo pasirodymo, šeimyninis duetas kūrinius įamžino savo mobilioje etninės muzikos įrašų studijoje. Taip gimęs albumas - jau dešimtasis DONIO diskografijoje. Per du dešimtmečius Donis stebino įvairių muzikinių krypčių kūryba, tačiau taip pateikiamos etnikos, kokia ji atsiskleidžia "Bars bars", Jūs dar negirdėjote.

Puikios muzikos albumą išbaigia kruopštus CD digipack pateikimas, bei pilnai originalus autorinis apipavidalinimas. CD išleido nepriklausoma baltiškos muzikos leidykla Dangus. Albumą galima įsigyti leidyklos krautuvėlėje "Ragainė" Vilniuje, internetu, bei kitose geros muzikos buveinėse. Kaina 25 Lt.

Albumo dainos: mix - http://youtu.be/Gzbg5y1LHFo
"Bars bars" - http://youtu.be/PH2LAC3c0iM
"Skrenda Sakalas" - http://youtu.be/Io6jJGX__vI

 




Albumas "Bars bars" detalės ir užsakymas -
Dangus CD 041
Bars bars CD press PDF

Grupės Donis svetainė - www.donis.lt

::::

[c][p] dangus 2013