Leidyklos DANGUS 2011 m. gautos 2% paramos
(už 2010 m.) panaudojimo ataskaita

Dėkojame visiems, parėmusiems nepriklausomos leidyklos DANGUS veiklą. Šiuo paramos būdu 2011 m. (pagal pajamų mokesčio už 2010 metus) leidykla gavo 4650 Lt, kurie paskirstyti sekančiais būdais:

• Tradicinei premijai "Baltoji Gimtis" už tautinės kultūros puoselėjimą - 1000 Lt (Dangaus forumo lankytojų balsavimu skirta grupei Skylė už albumą "Broliai", nuoroda)
• Projekto CD "Dieveniškių krašto dainos" leidybai paremti - 750 Lt;
• Interneto serverių nuomai ir kt. paslaugoms - 250 Lt;
• Buhalteriniam paramos administravimui - 150 Lt.

Likusius 2500 Lt buvome atidėję kasmetiniam Vasario 16-osios koncertui "Auszra". Tačiau kadangi netikėtai šis renginys buvo gausiai aplankytas ir atsipirko pats savaime, Jūsų (paramos skyrėjų) pritarimu norėtume juos paskirstyti šiemet tokiems reikalams:

1. Padidinti premiją "Baltoji gimtis" dar tūkstančiu litų (tuomet ji solidžiai sudarys sumoje net 2000 Lt) - ir skirti ją veikliems, tvirtiems, perspektyviems tyrinėtojams, ar kūrėjams.

2. Palaikyti krautuvėlės "Ragainė", kaip svarbaus/patogaus kultūrinio taško miesto centre, gyvavimą. Šaltuoju metų laiku "Ragainė" verčiasi sunkiai, tad įvairių komunalinių išlaidų ir mokesčių bent dalinis padengimas leistų atitolinti jos uždarymą... :)

3. Palengvinti svarbių Lietuvos scenos archyvinių įrašų kartočių išleidimą. Pirmas toks projektas - LP ANUBI "Mirties metafora" šiuo metu kaip tik rengiamas.

4. ... kitas, Jūsų pasiūlymas.

Tikia štai litinė išklotinė. Būsim dėkingi už pareikštą nuomonę, pritarimus ar prieštaravimus. Jeigu manot kad tokia veikla prasminga ir reikalinga, skatiname VŠĮ "Baltijos griaustinis" paramos procentukus skirti ir šiemet - tą galima padaryti iki gegužės 1 d. (nuoroda).

Savo nuomonę kviečiame išsakyti Dangaus forume.

AČIŪ už pasitikėjimą ir paramą visiems, kurie surado minutę užpildyti formas ir nepagailėjo geranoriškumo!

Su pagarba,
Dangus

2012-04-24