Kunigunda Lunaria 2010 - tamsusis aistros sugrįžimas!
(pasiilgusiems stingdančio grožio)

Po metų pertraukos į Vilnių grįžta tradicinis alternatyviosios muzikos festivalis "Kunigunda Lunaria", gegužės 7-8 dienomis jau aštuntą kartą kviesiantis į originalių, novatoriškų grupių pasirodymus. Atgijęs renginys vyks klube "Mulen ružas", kur pristatys įvairiausius žanrus - nuo elektronikos iki industrial, nuo metalo ir gotikinio roko iki kabareto ar neo-folkloro. Nestandartinė programa vilios muzikos grupėmis iš Švedijos, Lenkijos, Estijos bei Lietuvos, taip pat spalvingomis kino bei meno pramogomis.

Pagrindine "Kunigunda Lunaria 2010" žvaigžde taps švedų industrial/neofolk kolektyvas ORDO ROSARIUS EQUILIBRIO (ORE), kuriantis jau 17 metų ir įgavęs kultinį st atusą tamsiosios muzikos scenoje. Jų pasirodymai spinduliuoja ypatinga estetika, tamsia romantika bei erotika. Grupės skambesys nuolat kito, įgaudamas post-industrial, karingų maršų, ritualinės, gotikinės muzikos elementų, o pastarasis, aštuntasis albumas "Onani" išryškino ir melodingus pop atspalvius.

ORDO ROSARIUS EQUILIBRIO gausiai naudoja vaizdo projekcijas ir erotinius akcentus, paversdami savo gyvus pasirodymus dekadentiško, stingdančio grožio manifestais. Ypatingą dėmesį grupės vedlys Tomas Pettersson skiria dainų estetikai ir tekstams, kuriuose vyrauja hedonizmas, karas, okultizmas, religija, mistika, netgi politika – viskas telpa į aistringą ORE pasaulį. "Gyvenimas yra ritualas, o mes visi gyvename Apokalipsės laikais", - teigia T.Pettersson, savo filosofijoje nepripažįstantis nekintančių vertybių ir konformizmo.

"ORE neabejotinai viena iš įdomiausių ir kūrybingiausių grupių visoje post-industrial/neofolk scenoje ir atvežti juos į Lietuvą buvo sena festivalio rengėjų svajonė, - teigia vienas iš neprisistačiusių festivalio organizatorių. - Unikalaus ORE skambesio neįmanoma supainioti su niekuo kitu. Be to, grupė šiais metais ketina išleisti bent kelis naujus diskus, tad Vilniuje skambės ir visiškai naujų kūrinių."

Organizatoriai teigia, kad pirmą festivalio dieną bus atiduota duoklė festivalio istorijai - scenoje pasirodys garsiausios Lietuvos gotikinio roko grupės. Čia naują albumą pristatys grupė XESS, ypatingą programą rengia scenos senbuviai SIELA, nustebinti žada žavus jaunas kolektyvas DANCING CROW, o tikru desertu turėtų tapti charizmatiškasis modernios gothic electro rock muzikos projektas iš Lenkijos DEATHCAMP PROJECT.

Antrąjį vakarą, kartu su ORDO ROSARIUS EQUILIBRIO, žiūrovų laukia labiau keista, kabaretinė neofolk bei industrial programa – burtus scenoje skleis SPANXTI ir OBŠRR, groteskišką roko teatrą pristatys COMEDIA D'EL ARTE, bei naujausią albumą pristatys magiškos kūrybos pasekėjai VILKDUJA.

Pasibaigus koncertams iki paryčių šokti kvies tarptautinė DJ komanda, kurioje susibūrė spalvingos asmenybės iš Lietuvos, Baltarusijos ir Velso. Kaip įprasta, "Kunigunda Lunaria" nebus vien muzikos fiesta – festivalio lankytojai galės gardžiuotis avangardiniais filmais, meno projektais ir "vampyrišku meniu", o ypatingą vaidmenį atliks ir patys žiūrovai, sukuriantys festivaliui ypatingą atmosferą.

"Vienerių metų pertrauka mūsų festivaliui išėjo į naudą. Manome, kad festivalis turi būti rengiamas ne iš inercijos, o kai yra galimybė pristatyti kažką unikalaus, brandaus ir naujo, - teigia rengėjai. - Šiemet renginio formatas, grupių parinktis ir kaina ko gero labiausiai atitinka lūkesčius sostinės alternatyvos scenoje." Organizatoriai tvirtina, kad festivalio organizatorių Lietuvoje siaučianti krizė nebaugina, juo labiau, kad šį kartą bilietai į koncertą atsieis žymiai pigiau nei įprastai – išankstinis bilietas į visą festivalį kainuoja tik 60 litų.

Bilietus platina bendrovė "Bilietų pasaulis", bei patys organizatoriai (leidykla "Dangus") krautuvėlėje "Ragainė" Vilniuje (naujoje vietoje - Pilies g.6). Bilietai vienai dienai bus parduodami tik festivalyje, į pirmos dienos koncertą jie kainuos 30 litų, į antros dienos – 45 litai.

Daugiau informacijos - svetainėje www.kunigunda.lt
-----------------
Dar internete: www.myspace.com/kunigundalunaria

dangus : info

::::