Psichodelinės muzikos guru THE LEGENDARY PINK DOTS
Vilniuje pažymės savo 30-metį


2009.XI.07 Vilniuje, klube "Mulen ružas"

Vėlinių vėjų atneštą anapusinę jauseną šiemet savo psichodelinėmis pasakomis praturtins viena žymiausių psichodelinės muzikos grupių THE LEGENDARY PINK DOTS. Jau tris dešimtmečius gyvuojantis anglų ir olandų kolektyvas 2009 m. lapkričio 7 d., šeštadienį, Vilniuje surengs solinį koncertą ir pristatys naujausią albumą "Plutonium Blonde". Tuo pačiu tai bus pasaulinio turo, skirto grupės kūrybos 30-mečiui, pasirodymas, maloniai nustebinsiantis netradicinės muzikos gerbėjus.

LEGENDARY PINK DOTS savo kūrybą pradėjo 1980-aisiais Anglijoje, iš pirmosios kolektyvo sudėties liko įkūrėjai - dainininkas ir poetas Edward Ka-Spel, bei elektroninės muzikos šamanas Phil Knight, žinomas kaip Silverman. Vėliau, grupei persikėlus į Olandiją, jos sudėtis nuolat keitėsi, o šiandien su LEGENDARY PINK DOTS groja saksofono virtuozas Niels VanHoorn ir gitaristas Martijn DeKleer.

Grupės muzika vystėsi, tačiau išlaikė itin savitą, tik jai būdingą skambesį, jungiantį psychodeliką, ambient, electronic, industrial, psych folk, synth-pop ir goth rock stilistiką su ryškiu avangardizmo polinkiu. Sunkiai apibūdinamas garso srautas perkelia klausytojus į magišką erdvę, kur juos lydi kerinčiai keistas Edward Ka-Spel balsas ir emocingos šiuolaikinės pasakos su religiniais, fantastiniais, gamtos vaizdiniais. Ypatingas vokalas ir poezija LEGENDARY PINK DOTS pelnė palyginimus su PINK FLOYD ir Syd Barett, o grupės muzika įtakojo visą eilę skirtingų kolektyvų - nuo DRESDEN DOLLS iki CHEMICAL BROTHERS. Dėl pilnesnio vaizdo lieka pridėti SKINNY PUPPY ir COIL...

Per 30 metų LEGENDARY PINK DOTS išleido per keturiasdešimt ilgai grojančių albumų, gausybę kitų įrašų, bei solinių projektų. Grupės kūrybos šaltinis atrodo neišsenkantis, kasmet LEGENDARY PINK DOTS klausytojams pateikia po kelis naujus leidinius. Tačiau šių metų rudenį išleistas albumas "Plutonium Blonde" pačių muzikantų vertinamas kaip ypatingas biografijos skirsnis, o leidėjai nesikuklina jo vadinti komerciškai sėkmingiausiu grupės darbu. Šia proga autoriai Lietuvos publikai žada dar vieną nepakartojamą, mistiškų ir groteskiškų išgyvenimų kupiną garso spektaklį.

Koncerto laukiantiems dieną praskaidrins Naujas LEGENDARY PINK DOTS vaizdo klipas "Rainbows Too?":

Prieš tai LEGENDARY PINK DOTS Lietuvoje koncertavo tris kartus - 2001, 2004 ir 2005 metais. Muzikantai mena Vilnių kaip vieną geriausių vietų jų koncertinėse kelionėse ir galimybė čia sugroti dar kartą juos pačius džiugina ne mažiau nei jų kūrybos gerbėjus. Grupė savo 30-mečio proga aplankys daugelį Europos šalių, o 2010 metais jų koncertinės gastrolės persikels į JAV.

Koncertas vyks atnaujintoje mažojoje klubo "Mulen ružas" salėje (V.M.Putino 5). Kol renginio dalyviai būriuosis prie muzikos įrašų ir baro, vakaro atmosferą kurstys realybės ribas peržengiančios muzikos propaguotojai DJ Plix ir DJ Prieblanda. Klubo durys atveriamos 19.30 val., koncerto pradžia - 21.00 val. Kaina - 30 Lt (bilietai prie įėjimo). Renginį pristato alternatyvios muzikos leidykla Dangus.

-----------------
Grupės svetainės: www.legendarypinkdots.org
www.myspace.com/thelegendarypinkdots
Išsamiai apie LPD: http://en.wikipedia.org/wiki/Legendary_Pink_Dots

dangus : info

::::