Dangui 15 - nuvilnis po žvaigždėtu skliautu

2008 metų gruodį nepriklausomai muzikos leidyklais Dangus sukanka 15 metų. Nors nesame linkę sureikšminti apvalių dešimtainių sukakčių ir statyti sau pjedestalus, tačiau ir negalime šios progos ignoruoti. Juk per 15 metų veiklos, prasidėjusios kadaise paauglišku alaus pagėrimu sostinės bare "Bočiai" ir tolygiai besiplėtusios bei šiandien virtusios tvirta jauna organizacija, sutikome ir bendradarbiavome su daugybe puikių žmonių. Tad prasidedant stebuklingam Saulėgrįžos metui visus juos, mūsų bičiulius ir tuos, kam svarbi Dangaus veikla, norime pakviesti į kuklų, tačiau labai ypatingą ir, tikimės, jaukų dangišką vakarą.

"Dangui 15" apvalumas bus pažymėtas gruodžio 20 d. (šeštadienį) Vilniaus Planetariume (Konstitucijos pr. 12A). Vakaro koncerte po žvaigždėtais skliautais skambės rinktinė elektroninė, ambient, industrial muzika, - savo programas atliks vienas mįslingiausių Lietuvos elektronikos kompozitorių SKARDAS, baltiškos industrial muzikos žygeiviai LAUXNA LAUKSNA, pripažintas post-industrial projektas GIRNŲ GIESMĖS, kurio autorius Laurynas Jukonis 1993 m. buvo vienas iš Dangaus įkūrėjų.

Šeštadienio vakarą Planetariume pasirodys ir projektai WEJDAS bei DONIS - jų ilgametė kūryba visuomet buvo itin artima Dangaus muzikinės ideologijos krypčiai, savotiškas leidybos audeklo pagrindas ir (at)minties smaigalys. Sukakties proga autoriai žada prisiminti prieš 15 metų kurtą garso estetiką ir sugroti kūrinių iš pirmųjų demo kasečių!

Kosminiam elektronikos vilnijimui atitars ir folkloro gija - kamerinėje improvizuotoje scenoje išgirsime ir akustinius sveikinimus nuo grupių KŪLGRINDA ir ATALYJA narių. Taip pat renginyje bus demonstruojama tradicinė Planetariumo programa, leisianti lankytojams pasijusti tarsi kosminiame laive. Laukia ir kitų žavių staigmenų, bei netikėtumų, kurių nenorime skelbti iš anksto :)

Kadangi renginio salėje vietų skaičius labai ribotas, įėjimas tik su išankstiniais bilietais. Kaina 50 Lt. Juos galima įsigyti tik renginio išvakarėse - gruodžio 19 d. nuo 17.00 val. atsidarysiančioje konspiracinėje Dangaus krautuvėlėje Užupyje! (Užupio 2/19, ant Vilnios kranto, tarp "Užupio kavinės" ir "Galeros"). Žemėlapis 1 / Žemėlapis 2

Gruodžio 20 d. Planetariumo vartai atsivers 18.30 val., muzikinis kupolas pajudės ~19.00 val. Koncertas pasibaigs apie 23.30 val.. Po to visus norinčius pakviesime į siautulingą pobūvį Vilniaus senamiestyje, kavinėje "Balti drambliai", kur nuo 24.00 val. per visą naktį šventinę atmosferą kaitins DJ Auslinda, DJ Hematogenas bei DJs Smetona.

Kita, labiau rokenrolinė ir Kalėdiškai išdykus 15-mečio paminėjimo dalis - festivalyje VELNIŲ MALŪNAS - trečiąją Kalėdų dieną, gruodžio 27 d. restorane "Mulen ružas".

Kelionę link Galaktika Baltika tęsiasi. Tikimės šioje trumpoje akimirkoje sutikti visus, kam svarbi jos prigimtinė paslaptis ir kerintis grožis. Ačiū tiems, kurie palaikė Dangų ir buvo kartu per šiuos 15 įdomių, žavių, keistų ir nepakartojamai galingų metų!

Laukti liko nebedaug!

Ugnius Liogė
Dangus

::::