foto: Yaka

Festivalyje"Mėnuo Juodaragis 2008" pasirodys
THEODOR BASTARD

Vasaros pabaigoje vyksiančio vienuoliktojo nepriklausomos muzikos ir šiuolaikinės baltų kultūros festivalio "Mėnuo Juodaragis" scenose šiemet svečiuosis kaip niekad gausus būrys žinomų įvairios stilistikos kolektyvų iš užsienio. Neseniai savo atvykimą patvirtino ir viena įdomiausių grupių iš Rusijos - THEODOR BASTARD su kerinčia vokaliste Yana Veva. Šių muzikantų pasirodymas Zaraso ežero saloje rugpjūčio 22-ąją taps pagrindiniu koncertiniu pirmosios festivalio dienos akcentu.

Paslaptinga ir ekspresyvi THEODOR BASTARD muzika įvardijama daugeliu alternatyvios muzikos terminų, tačiau nei vienas jų negali nusakyti grupės kūrybos. Tai itin savita, šablonų nevaržoma elektroninės, akustinės, gotikinės, trip-hop, ambient, ethno-rock, folkloro ir rytietiškos muzikos harmonija. 1996 metais gimusi grupė nuėjo įdomų kūrybos kelią ir prieš penketą metų išplaukė į tarptautinius vandenis, kuomet keletoje Europos šalių ir Meksikoje buvo išleistas pačių geriausių įvertinimų susilaukęs albumas "Pustota".

Nors klausytojai ir kritikai neretai grupės skambesį lygina su fenomenaliaisiais PORTISHEAD ar DEAD CAN DANCE, patys THEODOR BASTARD tokiais palyginimais nesižavi ir pabrėžia kitokias idėjas. Gausaus kolektyvo sceniniai pasirodymai kur kas makabriškesni, mistiški, kerintys nestandartine koncepcija. "THEODOR BASTARD buvo sumanyta ne tik kaip muzikinė grupė, tai tam tikras teatras, - sako grupės nariai. - Mes tikime, kad nepriklausomas menas gali pakeisti pasaulį, kad muzika gali nešti gėrį ir teisingumą, ir skiriame savo kūrybą tiems, kas nukentėjo nuo agresyvių godžių korporacijų ir karų."

Grupės veikla pasižymi ir bendradarbiavimu su talentingais dailininkais animatoriais, kuriančiais dainoms stebinančius psichodelinius klipus bei multimedia meną. O visai neseniai grupei įteiktas prestižinis Rusijos muzikos pasaulio įžymybės A.Troickio apdovanojimas už geriausią metų muzikinę svetainę. Šį įspūdingą internetinio meno kūrinį galima aplankyti adresu - http://www.theodorbastard.ru

Prieš tai THEODOR BASTARD Lietuvoje lankėsi 2005 m., - daugelį pakerėjusio koncerto Vilniuje įrašas vėliau panaudotas naujame grupės albume "Sueta".

"Visuomet stengiamės pakviesti genialias grupes, kurių muzika labai originali ir nepriskiriama vienai sričiai ar kategorijai, - teigia organizatoriai. - THEODOR BASTARD perfomansai palieka gilų įspūdį savo dvasingumu, - tai nėra tuščiaviduris menas, o labiau savita filosofija. Būtent šis išskirtinumas paskatino kviesti juos į festivalį "Mėnuo Juodaragis".

Pastaruoju metu MJR 2008 programa taip pat pasipildė energinga būgnų ir dūdmaišių folkloro grupe AULI iš Latvijos, gerai žinomais Estijos metalinės scenos kalviais LOITS, bei neo-folk romantikais ROSE ROVINE E AMANTI iš Italijos. Pastarosios grupės siela Damiano Mercury festivalyje surengs ir papildomą solo pasirodymą, pamalonindamas klausytojus viduramžių muzika.

Pagausėjo ir Lietuvos kūrėjų gretos - viso trijų dienų renginyje pasirodys per 40 kolektyvų ir atlikėjų. Netrukus MJR rengėjai žada paskelbti įspūdingą kultūrinę programą - gamtos prieglobstyje lankytojų laukia išskirtiniai filmai, paskaitos, meno parodos, perfomansai, amatai, akcijos, interaktyvūs kūrybos projektai bei kitos turiningos pramogos.

dangus : info

::::