VELNIŲ MALŪNAS 2008 - devintoji misija su Pupų Dėde!

Kaip kasmet, taip ir šiemet, tarpušventyje Vilniuje nugriaudės tradicinis festivalis "Velnių Malūnas", kviečiantis visus alternatyvios muzikos mėgėjus šelmingai palydėti senuosius metus ir pasveikinti naujus. Gruodžio 28 d., penktadienį, klube "Mulen ružas" festivalio smagračiai drebins Tauro kalną ir primins geriausias 2007-ųjų nepriklausomos scenos akimirkas. Organizacijos Dangus rengiamas "Velnių Malūnas 2008" vyks jau devintąjį kartą ir vėl neapsieis be staigmenų.

Festivalyje šventinius pasirodymus surengs septynerios stiprios ir brandžios lietuviškos muzikos grupės, atstovaujančios įvairias alternatyvios scenos kryptis. Tai žymus folk-roko kolektyvas ATALYJA ir nauju puikiu albumu šiemet nustebinusi grupė PIEVOS. Gotikinių ir tamsesnių tonų gerbėjus pamalonins su nauja jėga atgimę rokeriai SAPROPHYTES. O scenos senbuviai MANO JUODOJI SESUO festivalyje pristatys naują albumą "Essential Curse", įprasminantį grupės 15-os metų sukaktį. Negirdėtų kūrinių pažers senokai sostinėje nekoncertavę RUINATION, kartu su jais griežtą metalinio roko frontą laikys jauniai WOZU, kurie pastaruoju metu tapo tikru klubinės muzikos viesulu. Organizatoriai netrukus paskelbs ir dar vieną renginio kolektyvą.

Antrojoje "Velnių Malūno 2008" salėje su triuškinančia šlagerių programa žada pasirodyti charizmatiškasis lietuviškos estrados kavalierius Pupų Dėdė! Žymusis artistas, perėmęs prieškario radiofono žvaigždės Petro Biržio pseudonimą, mielai sutiko prisidėti prie festivalio siautulio, tačiau pasirodyti galės tik tuo atveju, jeigu iki Kalėdų neišvyks į planuojamą dviejų metų turnė aplink pasaulį. Rengėjai labai tikisi, kad šiuolaikinį Pupų Dėdę dar spėsime išvysti iki jo grandiozinės kelionės.

Šventinės nuotaikos katilą kaitins ir įvairūs didžėjai, bei nuolatinė "Velnių Malūno" pabaigtuvių komanda DJs Smetona. Pastarieji ne tik dosniai vaišins auksinėmis dainomis, bet ir pirmą kartą surengs gyvą pageidavimų koncertą. Apsilankiusieji taip pat galės išvysti vaizdo klipų kolekciją ir pikantiškus kadrus iš 2007 m. Dangaus surengtų festivalių.

Ir tai, pasirodo, dar ne visi šių metų VM planai... Pasirodo, festivalis prasitęs ir gruodžio 29 d., kuomet labiau kamerinėje aplinkoje koncertuos Dangaus bičiuliai iš industrial, ambient ir elektroninės muzikos scenos. Vienžo, laukia itin smagus pasibuvimas, - ypač kam nesvetimas jumoro jausmas ;)

Pradžia numatoma 18.30 val. Kaina 35 Lt.
http://www.dangus.net/pro/vm2008


dangus : info

 

:::