PIEVOS koncertais pristato naują albumą
įvairiuose Lietuvos miestuose

Nepriklausoma muzikos leidykla "Dangus" spalio 25 d. išleido naują folkroko grupės PIEVOS albumą "Mėnuli baltas". Albumo pasirodymo proga PIEVOS – viena originaliausių lietuviškos alternatyvios muzikos grupių – spalio 25 ir 27 dienomis surengė koncertus Vilniuje ir Kaune. Įkvėpti šių dviejų pasirodymų sėkmės, publikos reakcijos ir jaukumo, kolektyvo muzikantai nutarė pristatyti CD "Mėnuli baltas" ir gimtajame Rokiškyje - prezentacija įvyks miesto Kultūros namuose lapkričio 17 d.

Naujasis ilgai lauktas albumas "Mėnuli baltas" buvo kuriamas ir įrašinėjamas tris metus. Šis darbas jungia vienuolika savitu stiliumi atliekamų dainų, kupinų stipraus poetinio lyrizmo, folkloro ir alternatyvios roko muzikos skambesio. Kūriniuose darniai susipina elektrinių ir akustinių gitarų akordai, melancholiškos fleitos, akordeono bei smuiko melodijos, o sodrus jausmingas vokalistės Virginijos balsas dainoms suteikia ypatingo emocingumo.

Grupės įkvėpėja, dainininkė ir muzikos autorė Virginija subūrė PIEVAS prieš dešimtį metų, jos meilė poezijai labiausiai įtakojo kuriamos muzikos stilių. Tuomet buvo įrašytas debiutinis dainuojamosios poezijos albumas "Pasilikus su vienatve". 2003 m. kolektyvas atgimė nauja sudėtimi ir pasirodė įvairiuose festivaliuose bei studentų renginiuose, pelnydamas vis daugiau klausytojų ir kritikų simpatijų. Antrojo albumo "Mėnuli baltas" įrašai buvo pabaigti 2007 m. vasarą.

Paklausti apie grojamos muzikos pavadinimą, PIEVŲ muzikantai nusišypso. "Klausimas apie muzikos stilių visada keblus. Mes kuriame daugiau iš intuicijos - arba daina skamba, arba ne. Tai mums svarbiau nei muzikinių žanrų kanonai. Taip atsirado ir pats grupės pavadinimas - vienas žmogus išgirdęs pasakė, kad "grojam pievas", - juokiasi Virginija.

Išjausta PIEVŲ muzika išsiskiria giliais ir prasmingais dainų žodžiais - grupės kūryboje skamba žinomų poetų R.Skučaitės, A.Svidinsko, D.Kajoko, O.Baliukonytės eilės. Titulinę albumo dainą "Mėnuli baltas" parašė pati Virginija. Autorės manymu, albumas daugiausiai atspindi žmogaus vidinius išgyvenimus, prasmių ieškojimus, vertybių suvokimą. Dainose gausu gamtos vaizdinių ir aukštaitiško folkloro, kurio Virginija semiasi gimtojoje Šiaurės Rytų Lietuvoje, dainuodama ansamblyje GĄSTAUTA.

"Folkloras yra mūsų šaknys, todėl natūralu, kad ieškant savęs grįžtame į praeitį, į senovėje skambėjusius posmus, sutartines, užburiantį jų ritmą, kuris gali persipinti su dabartine mūsų grojama muzika ir dabarties poetų išgyvenimais," - sako dainininkė.

"Mėnuli baltas" pristatymo koncertuose kartu pasirodė grupės SIELA lyderis Aurelijus Sirgedas, kuris kaip garso prodiuseris daug prisidėjo kuriant skaidrų PIEVŲ albumo skambesį. Įsimintinų vakarų atmosferą taip pat šildė DJ Smetona su geriausių lietuviškos muzikos laikų hitais. Būsimas lapkričio 17 d. koncertas Rokiškyje irgi žada tapti įsimintinu renginiu, jame PIEVOS pasirodys kartu su ansambliu GĄSTAUTA, gros kiti talentingi Rokiškio muzikantai.

Daugiau informacijos apie CD pristatymą: www.dangus.net/pro/pievos
Daugiau apie albumą (ir mp3 pasiklausymui): www.dangus.net/releases

dangus : info

 

:::