Ferrum gimtadienyje -
ATROCITY ir LEAVES’ EYES

Gegužės 12 d. Vilniaus klube "Mulen Ružas" (V. Mykolaičio-Putino g. 5) įvyks koncertas, skirtas portalo Ferrum.lt penktajam jubiliejui. Pasveikinti portalo su gimtadieniu atvyks vokiečių industrinio/progressive metalo komanda ATROCITY ir garsios Norvegijos dainininkės Liv Kristine simfoninio metalo projektas LEAVES’ EYES.

Vokiečiai ATROCITY, susikūrę dar 1985 metais, gerą dešimtmetį buvo paskyrę death metalui ir per tą laikotarpį spėjo užsirekomenduoti kaip techniška death'o grupė. Ši grupė savo karjerą pasuko įdomiu keliu, daug eksperimentavo su įvairiomis kryptimis ir buvo laikas, kai nuožmūs metalo fanai jau beveik palaidojo ATROCITY. Tačiau 2004-aisiais šutvė vėl atkuto su metalu džeržgenčiu albumu "Atlantis", tuo nustebindami daugelį klausytojų. Dabartinį vokiečių atliekamą stilių galima būtų pavadinti epic, industrial ir progressive metalo lydiniu.

LEAVES’ EYES – tai dainininkės iš Norvegijos Liv Kristine solinis projektas, kurį mergina sukūrė palikusi vieną žinomiausių pasaulyje atmosferinio gothic metalo grupių THEATRE OF TRAGEDY. Liv malonina savo aukštu, skaidriu ir dramatišku vokalu ir per savo karjerą yra bendradarbiavusi su įvairiomis grupėmis, tarp jų ir britų grandais CRADLE OF FILTH. Grupės LEAVES’ EYES muziką galima priskirti gotikiniam simfoniniam metalui, o instrumentines partijas joje atlieka visi ATROCITY nariai.

Ferrum.lt gimtadienyje dalyvaus ir ypatingi melodingą death metalą grojantys svečiai iš Latvijos PRETERNATURAL bei svečiai iš Lietuvos – geriausia praėjusių metų metalo grupe apdovanojimuose "A.LT 2006" pripažinta pagoniško metalo grupė ANDAJA ir originaliu cross-breed metalo stiliumi pasižymintys klaipėdiečiai THE PERPLEXX.

Portalo Ferrum.lt gimtadieniu laikoma gegužės 16 diena. 2002-aisiais metais startavęs pirmasis sunkiosios muzikos portalas šiuo metu yra didžiausia tokio tipo svetainė Lietuvos interneto erdvėje. Ferrum įkurtos asociacijos "Ferrum muzikos projektai" veikla neapsiriboja tik portalo priežiūra – nuolatos organizuojami sunkiosios muzikos koncertai.

Renginys vyks gegužės 12 d. klube "Mulen Ružas" (V. Mykolaičio-Putino g. 5, Vilnius). Koncerto pradžia – 18 val., durys atidaromos – 17 val. Bilieto kaina – 45 Lt (bilietai bus pardavinėjami renginio dieną prie durų).

Renginio svetainė internete: http://www.ferrum.lt/5gimtadienis

:::