Festivalis "Kunigunda Lunaria" atgaivins
senąją Vilniaus elektrinę

Gegužės pirmąjį savaitgalį Vilniuje įvyksiantis tradicinis alternatyvinės kultūros festivalis "Kunigunda Lunaria" šiemet dar labiau praplėtė savo geografiją – jau šeštus metus organizuojamoje fiestoje pirmą kartą be keliolikos kolektyvų iš įvairių Europos šalių, pasirodys ir novatorišką gotikinę elektroninę muziką grojanti japonų grupė.

Augantį renginio prestižą rodo tai, kad į "Kunigunda Lunaria 2007" skuba akredituotis specializuotų muzikinių leidinių žurnalistai iš įvairių Europos valstybių – nuo Lenkijos iki Portugalijos. Kultiniu tapęs netradicinis festivalis aprašytas net paskutiniame rašytojos Jurgos Ivanauskaitės romane "Miegančių drugelių tvirtovė", o praėjusį šeštadienį vykusiuose alternatyvinės muzikos apdovanojimuose "A.LT" "Kunigunda Lunaria" buvo pripažintas geriausiu praėjusių metų renginiu.

Garsenybės - senojoje Vilniaus elektrinėje

"Šiemet į Vilnių pavyko pakviesti ne vieną ypač intriguojantį atlikėją bei grupę: tai ir šveicarų elektroninės muzikos genijus ROGER ROTOR, ir Lenkijos industrinio metalo herojai DESDEMONA, ir garsioji slovakų gotikinio roko žvaigždės THE LAST DAYS OF JESUS, - pasakojo festivalio koordinatorė Jurgita Nagrockytė. – Tačiau įspūdingiausio pasirodymo tikimės iš italų nihilistinės popmuzikos dievų SPIRITUAL FRONT, kurie garsūs uždegančia kūryba ir provokuojančiais šou. Prisivilioti juos į Lietuvą nebuvo labai lengva, nes gegužės pradžioje jie turėjo kitų koncertinių pasiūlymų, tačiau galiausiai jie nusprendė "Kunigunda Lunaria" suteikti pirmenybę, ir tuo mes labai džiaugiamės". Iš viso festivalyje pasirodys 16 grupių ir projektų iš įvairių šalių.

"Kunigunda Lunaria" rengiantys kūrybiniai susivienijimai "Dangus" bei "Cold promo" vienu pagrindinių festivalio tikslų laiko renginio dalyvių bei svečių pažintį su sostinės paveldu. Festivalis rengiamas neįprastose vietose – per visą "Kunigunda Lunaria" istoriją pasirodymai vykdavo ir sostinės Dailės akademijoje, ir apleistame "Vaidilos" teatre ir net H.Raduškevičiaus rūmuose. Šį kartą festivalis vyks monumentaliose industrinėse erdvėse - pirmojoje Vilniaus elektrinėje, veikusioje nuo 1903 iki 2003 metų, dabar joje įsikūręs Energetikos muziejus. Autentiškų šimtamečių įrengimų, betoninių konstrukcijų ir vamzdynų aplinkoje alternatyvios kultūros vyksmas tęsis 2 dienas.

"Neabejoju, kad legendinės jėgainės interjeras paliks įspūdį net ir daug ką mačiusiems užsieniečiams. Pritaikius tinkamą apšvietimą, muziejaus erdvės atrodys kaip fantastiniame filme. Be keliolikos grupių koncertų, čia veiks ir specialus kino teatras, barai siūlys originalius kokteilius, o plokšteles sukantys didžėjai iki ryto kaitins žiūrovų kraują, - apie būsimąjį renginį pasakojo organizatoriai. – Veiksmas vyks ne tik Energetikos muziejuje - įvairiose Vilniaus galerijose festivalio dienomis bus eksponuojami originalų meną kuriančių dailininkų bei fotografų darbai“.

Kvies ir į Lėlių teatrą

Renginio svečiams taip pats bus pasiūlyta sudalyvauti specialiose ekskursijose po mistines sostinės vietas, susipažinti su Energetikos muziejaus ekspozicija bei stebėti vaidinimą Lėlių teatre. Tiesa, šios pramogos bus siūlomos tik didžiausiems "Kunigunda Lunaria" gerbėjams, įsigijusiems specialių išankstinį bilietą.

Festivalio pabaigtuvės su keliomis perspektyviomis Lietuvos grupėmis, didžėjais bei svečiais iš Japonijos GOTHIKA bus surengtos neseniai duris atvėrusiame sostinės klube "New Style", įsikūrusiame vaiduokliškose neveikiančių Koncertų ir Sporto rūmų patalpose.

Išankstiniai bilietai į "Kunigunda Lunaria" bus pradėti platinti kovo 28 dieną. Pirmieji 150 žiūrovų, įsigijusių 70 litų kainuojančius specialius bilietus, dovanų gaus ir tradicinį muzikinį festivalio CD rinkinį.

Daugiau informacijos:
Web: www.kunigunda.lt
E-paštas: [email protected]
Tel.: 8674 47967 Jurgita, 8688 19655 Ugnius, 8699 76538 Julius

dangus : info

:::