Metalo muzikos debiutantų konkurse
"Demo 2007" - šešios grupės

Kovo 2 d. Vilniaus klube "Intro" (Maironio g.3) įvyks pirmasis portalo Ferrum organizuojamas sunkiosios muzikos debiutantų konkursas "Demo 2007", pakeitęs tradicinį dešimt metų vykusį organizacijos Dangus rengtą festivalį "Naujas Kraujas". Konkursas rengiamas siekiant skatinti naujų grupių aktyvumą koncertuose ir kūryboje, o jo nugalėtojams bus skirtas vertingas prizas, kuris turėtų tapti laipteliu aukštyn scenos naujokų karjeroje.

Dalyvauti konkurse "Demo 2007" norą pareiškė iš viso net 14 grupių, kurių stilius varijuoja nuo alternatyvaus roko iki death metalo, tačiau į finalą devynių komisijos narių sprendimu buvo išrinktos 6 komandos. Konkurso finale laimėtojomis taps dvi grupės – ekspertų išrinkta perspektyviausia scenos grupė ir daugiausiai klausytojų balsų surinkę žiūrovų numylėtiniai.

Komisijai ir žiūrovams teks išrinkti perspektyviausią grupę iš šešių. Į nugalėtojų titulą pretenduoja vilniečiai CREEPTOR, susikūrę dar 1999 metais. Pasirinkę tuo metu nemadingą Lietuvoje speed/heavy metalą, aktyvesnę veiklą muzikantai pradėjo 2005 m., o pirmąkart visa sudėtimi pasirodė tik 2006 m. sausį. 2006 metų pabaigoje grupė namų studijoje įrašė kelių kūrinių demo "Pure Chaos" ir šiuo metu dirba ties naujais kūriniais. Kiek brutalesnį stilių, įvardijamą epic brutal death metal, konkurso metu pristatys Vilniaus komanda FLAMES OF ARBOREA. Nors šis projektas gimė tik 2006 m., muzikantai jau yra įrašę 6 dainų demo, kurį klausytojams ketina pateikti vasario pabaigoje. Dar vieni konkurso dalyviai – alternatyvųjį roką ir grunge grojantys MOONDUST yra taip pat vilniečiai. Grupė muzikuoja nuo 2006 metų pavasario.

Uteną konkurse atstovaus death metalo grupė POSTERITY, gyvuojanti dar nuo 2003 m. ir anksčiau girdėta MORTUARY vardu. Kiek pasikeitus sudėčiai, pastaruoju metu vaikinai pradėjo intensyviai repetuoti ir kurti jau pasivadinę naujai. Penktieji konkurso dalyviai - klaipėdiečiai SILHOUETTE muzikuoja nuo 2004-ųjų ir yra pasirinkę kūrybišką synth progressive metalo stilių. Paskutinieji konkurso finalistai - vilniečių modern metalo grupė SIN.TEC.SISTEM susiformavo gan neseniai – 2006 m., tačiau jos muzikantai jau yra pasižymėję kituose projektuose ar grupėse (ŽALVARINIS, OUTSHINE ir F.O.D.).

Ekspertų išrinktos komandos lauks pagrindinis "Demo 2007" prizas – galimybė įamžinti 5 savo dainas bene garsiausioje alternatyvios muzikos įrašų studijoje Baltijos šalyse - Latvijos "Phoenix" studijoje, kurioje savo albumus yra įrašiusios tokios Baltijos šalių grupės, kaip SKYFORGER, DISSIMULATION, URKSKUMUG ir kt. Žiūrovų numylėtiniams atiteks kitas prizas – muzikos prekių parduotuvės "Tamsta" čekis, kurį grupė galės išleisti smulkiems instrumentų priedams ar pridėti prie didesnio pirkinio. Pirmieji 300 koncerto lankytojų gaus specialias anketas, kurių pagalba galės išrinkti savo mėgstamiausią grupę.

Kol bus suskaičiuoti komisijos ir žiūrovų balsai bei paskelbti nugalėtojai, po intensyvios debiutantų perklausos savo pasirodymu padės atsikvėpti ir užmigti klausytojams neleis humoristinį metalo ir pankroko mišinį grojantys rygiečiai FIMOZ. Tai 2003 m. Rygoje susikūrusi 6 narių grupė, pasižyminti linksmais pasirodymais.

Konkurso "Demo 2007" finalas prasidės 19.00 val. Grupių pasirodymų eiliškumas prieš pat koncertą paaiškės burtų keliu. Renginio kaina – 20 Lt. Konkursą rengia "Ferrum muzikos projektai", renginio svetainė: www.ferrum.lt/demo.

Ferrum informacija

:::