Rinktinė Sturm kompanija Vilniuje pristatys naują
ROSEWATER albumą "Bloodcount"

Gruodžio 1-osios vakarą Vilnių drebins atšiaurios elektroninės muzikos dūžiai - žymiausia Latvijos industrial scenos grupė ROSEWATER Lietuvos publikai pristatys savo naują albumą "Bloodcount". Pristatymo koncertas vyks klube "Mulen ružas", ant Tauro kalno, kur taip pat pasirodys kitos dvi latvių grupės - BARODARHO ir STROPS. Renginį organizuoja nepriklausoma muzikos leidykla Dangus ir Latvijos industrinės kultūros organizacija Sturm.

Tris narius vienijanti grupė ROSEWATER yra bene geriausiai žinomas vardas iš garsėjančios Latvijos industrial scenos. 1997-aisiais įkurtas projektas nuo pat pradžių pasižymėjo ritmingu, itin šiuolaikišku elektroindustrinės muzikos skambesiu, kuris buvo sparčiai tobulinamas Rygos pramoninių rajonų fone. Vieni iš organizacijos "Sturm" įkūrėjų pirmąjį grupės albumą "Kursk" išleido 2001 metais, vėliau pasirodė kita, profesionaliai išleista CD plokštelė "Motormedicine" (2004). Apsirūpinę galinga garso technika ir pradėję aktyviai koncertuoti, ROSEWATER kelis pastaruosius metus ruošė naują albumą "Bloodcount". Šis solidus, ilgai lauktas darbas išleistas šiemet ir bus pristatytas Vilniuje galingu garso ir vizualinės energijos išlydžiu. Lietuvoje ši įspūdinga grupė turi nemažai gerbėjų, albumo "Bloodcount" pristatymas bus jau penktasis ROSEWATER pasirodymas mūsų šalyje.

Kartu su "Bloodcount" autoriais scenoje savo kūrybą pristatys kiti žinomi "Sturm" atstovai - duetas BARODARHO, pasižymintis iššaukiančia industrial stilistika, kupina veriančių triukšmo bangų ir griežtų ritmų. Išvertus iš persų kalbos, šios vienos seniausių latvių scenos grupės pavadinimas reiškia "kraujo broliai". Projekto kūrėjai ir yra du broliai - Cucmex ir Zyrnys. Jų pasirodymus visuomet lydi šokiruojantys perfomansai ir kontraversiški ritualai.

Koncertą pradėsiantys STROPS - atakuojantis, bekompromisis, bet tuo pačiu meniškas ir konceptualus projektas, prieš kelis metus tapęs įspūdingiausiu Latvijos industrinės muzikos scenos atradimu. Šios grupės kūryba stebina ne tik muzikine ekspresija ir patrakusia plienine perkusija, bet ir persmelkiančiais transcendentiniais pojūčiais bei emociniu nuoširdumu. Pradėję kurti prieš devynerius metus, STROPS išleisdo keletą albumų, iš kurių labiau žinomi - "Slepenie Rotallaukumi" (2004) ir bendras projektas "Strops un Knauzers" (2006).

Pasibaigus grupių pasirodymams, naktinę programą tęs Rygos pogrindžio atstovas DJ Broiler. Jo miksai iš naujausių drum'n'noise, power-noise ir industrial-tech vinilų neleis susirinkusiems nurimti iki trečios valandos ryto. Norintieji galės įsigyti Dangaus platinamą albumą "Bloodcount", bei kitų nekomercinės muzikos įrašų.

Koncertas vyks klube "Mulen Ružas" (V.M.Putino 5), mažojoje salėje.
Koncerto pradžia 20.00 val., durys atidaromos 19.00 val. Įėjimo kaina - 25 Lt.


Renginio svetainė - http://www.dangus.net/pro/bloodcount

Nuorodos:
Rosewater - http://www.rosewater.lv/
Albumo BLOODCOUNT muzika - http://www.sturm.lv/
Barodarho muzika Myspace - http://www.myspace.com/barodarho
Strops muzika Myspace - http://www.myspace.com/stropslv

 

dangus : info

:::