Eksperimentinės muzikos ir garso / vaizdo meno festivalis „Garso zona“

Kovo 10-11 dienomis Kaune, M. Žilinsko dailės galerijoje, Nepriklausomybės a. 12 ir kovo 19 dieną Vilniuje, Intro galerijoje, Maironio g. 3 vyks jau trečiasis festivalis "Garso zona". Šiemet „Garso zona“, prasidėjęs ir tebevykdomas kaip tęstinis eksperimentinės muzikos ir garso meno projektas, šiemet jau yra ir trijų dienų festivalis. Dvi iš jų vyks Kaune, o galutinis koncertas – projekto „Balticoco“ programos rėmuose. Numatomas ir garso zonos vakaras balandžio mėnesį įvyksiančiame festivalyje „Enter 4“, Šiauliuose.

Per tris „Garso zonos“ vakarus bus pristatyti vieni įdomiausių Lietuvos eksperimentinės muzikos kūrėjai ir garso menininkai. Pirmos dienos programa prasidės trumpu audiovizualiniu „Garso zonos“ pristatymu, kuriam – kaip ir pačiam festivaliui – nestigs eksperimentinės dvasios. Programoje įdomūs meninkai – GyS (Gytis Skudžinskas), žinomas kaip grupės ŠALIKAPALIKAU narys ir įdomių audiovizualinių projektų autorius; architektas ir savita stilistika pasižymintis garso menininkas Orlandas Narušis; bendras Artūro Bumšteino ir Antano Dombrovskio projektas „Before and After“, susidedantis iš A.Bumšteino muzikinių ruošinių ir A.Dombrovskio remiksų retroaktyvių kino vinječių vizualiniame fone; įspūdingas latviškas duo GAS OF LATVIA, įdomus elektronikos ir pučiamųjų sinteze, melodingu hipnonoise skambesiu ir vizualine hipnoze bendradarbiaujant su „Garso zonos“ videomenininku Juodo (Donatu Juodišiumi). Festivalio svečiuose – Nomedos ir Gedimino Urbonų projekto RUTA REMAKE eksperimentinės muzikos kūrybinės laboratorijos merginoms vaizdinės medžiagos pristatymas.

Antroji festivalio diena žada kiek ritmiškesnį eksperimentinį skambesį: Audio_z – festivalio kuratoriaus Tautvydo Bajarkevičiaus solo projektas – vaišins ritmiškos, bet melodingos eksperimentikos kokteiliais; PB8 – Andrius Rugevičius, vienas iš Nepriklausomų Stebėtojų Grupės narių – kartu su VJ Korb pristatys gyvą audiovizualinę improvizaciją; Atrac (Denisas Šafoval) žada garsinės monotonijos hipnozę kaip malonų audio siurprizą; po netrumpos pertraukos vėl scenoje Skardas – pramintas IDM ir melodingos eksperimentinės muzikos genijumi. Paskutinėmis dienomis paaiškėjus, kad vienas iš ilgai lauktų festivalio svečių Andrey Kiritchenko (Ukraina), deja, negalės atvykti ir groti gyvai, jis specialiai „Garso zonai“ paruošė eksperimentinę kompoziciją, kuri bus atlikta bendradarbiaujant su Donatu Juodišiumi, kurio vaizdo improvizacijos bus gyvai atliekamos su iš anksto įrašytu Andrey Kiritchenko garsu.

Festivalio kulminacija – trečiasis koncertas Vilniuje, Intro galerijoje. Programoje – tarptautinį pripažinimą pelnęs kompozitorius ir garso menininkas Antanas Jasenka, konceptualiai savitas ir stilistiškai nenuspėjamas, bet visada įdomus Darius Čiuta; Gintas K, nuosekliai plėtojantis stilių, pagrįstą fiziškai paveikiais dažniais, preciziškais ritmais ir hipnotizuojančiomis melodijomis. Festivalio svečias – viena iš ryškių eksperimentinės elektronikos žvaigždžių Fransas de Waardas (Olandija) ir jo solo projektas Freiband.

„Garso zona“ bendradarbiauja su projektu „Balticoco“. „Balticoco“ taip pat plėtos garsinių ir audiovizualinių menų kontekstą kūrybinėmis laboratorijomis ir koncertais su žymiais britų menininkais Chris Clark (WARP), Andrew Coleman (Animals on Wheels / Ninja Tunes), Janek Schaeffer (audioh.com), Ayca Cakmali (cocosolidciti.com), Toby Heys (Battery Operated / cocosolidciti.com). Balticoco vyks Intro klube / galerijoje, kovo 17-19 dienomis. Internetinis „Balticoco“ puslapis: www.stereo.lt .

Daugiau informacijos apie Garso zoną: www.smic.lt/gz .

...
2006-03-06
dangus : info

:::