Natalie Shau "Ydingi ratai"

Kovo 3 d., penktadienį, Jonavos kultūros centro meno galerijoje „Homo ludens“ (Žeimių g. 15, prie Jonavos rajono savivaldybės) bus pristatyta Natalie Shau skaitmeninių fotomontažų, piešinių ir fotokoliažų paroda "Ydingi ratai".

21 metų savamokslė vilnietė rimtesne kūryba užsiima porą metų. Iki šiol labiau užsienyje žinomi Natalie Shau darbai daugiausia publikuoti virtualiose internetinėse galerijose. Vienoje jų menininkės kūryba publikuojama nuolat (http://photo.net/photos/NatalieShau). Natalie kūryba yra sudominusi ir įvairius užsienio žurnalus (kai kuriuose buvo išspausdinti jos darbai), laikraščius bei internetinius leidinius. Vienas reikšmingesnių platesnio menininkės pripažinimo liudijimų – šiemet vasarį pasirodęs Didžiosios Britanijos Future Publishing leidyklos žurnalo "Imagine FX" straipsnis, pristatantis Natalie kūrybą. Netrukus turėtų pasirodyti publikacijos Prancūzijos, Čekijos, Vokietijos leidiniuose. Atskiri darbai yra sukurti ir panaudoti kaip Lietuvos ir užsienio muzikinių albumų (pvz.: naujausio A. Mamontovo albumo "Tyla"), knygų viršeliai ir iliustracijos. Šiuo metu menininkė ruošiasi studijoms Londono menų koledže.

Pagrindinė Natalie Shau fotomontažų atspara – jos pačios atvaizdas, dažniausia ženkliai transformuotas kompiuteriu ir nebeatpažįstamas. Skaitmeninis menas yra dar labai jaunas ir vis dar nėra visuotinai pripažintas lygiaverčiu tradiciniams menams. Pasak Natalie, galbūt turėtų pasikeisti kartos, kad jis taptų suprantamas ir priimtinas kaip kiti, labiau tradiciniai menai. Vyrauja nuomonė, kad skaitmeninis menas daromas keletos mygtukų paspaudimu, ir kad taip kurti gali visi, turintys kompiuterį ir grafinę programą. Tačiau tokia kūryba taip pat reikalauja nemažų pastangų, įgūdžių, beigi visiems vizualiems menams būtino bendro kompozicijos, koloristikos išmanymo ir pajautos.

Ekspozicijai Jonavoje autorė paruošė apie 50 darbų. Dalis kūrinių, tarp kurių bus ir truputis fotografijos, bus rodomi per vaizdo projektorių. Specialiai šios parodos pristatymui garso takelį sukūrė gotikinės muzikos scenoje gerai žinomos ir Natalie kūrybą įtakojusios JAV grupės CINEMA STRANGE lyderis Lucas Lanthier – šia proga jis padovanos pusvalandžio trukmės kompoziciją.

Pristatymo pradžia – 17.00 val.

Daugiau informacijos apie parodą Jonavoje:
JKC galerijos „Homo ludens“
parodų koordinatorė Irena Zonytė
Tel. : +370 686 43972
El. paštas: [email protected]
http://www.jonava.net/jkc/

Daugiau informacijos apie Natalie Shau:
Tadas Klimavičius, tel.: +370 686 79666, el. paštas: [email protected]

...
Gothic.lt informacija

 

 

:::