NAUJAS KRAUJAS 2006

ATRANKA

Vasario 3 d. vakare debiutantų festivalio "Naujas Kraujas 2006" organizatoriai surengė atrankinę dalyvių perklausą. Šiemet buvo sulaukta net 19 grupių paraiškų, gerokai daugiau nei per praėjusius "Naujo Kraujo" festivalius. Savo kūrybą pristatė kolektyvai iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Alytaus, Ignalinos, Visagino, Ukmergės.

Demo įrašų perklausos mini-komisiją sudarė žurnalistas Julius Baliutavičius, portalo "Ferrum.lt" atstovė Birutė Surinėnaitė, muzikos kūrėjas McKaras ir festivalio organizatoriai - Ugnius Liogė ir Jurgita Nagrockytė. Vertintojus nustebino nemažai puikių kolektyvų, tačiau pasitaikė ir blankių kūrybinių idėjų. Taigi, perklausa buvo ilga, bet išties įdomi. Paprastai NK festivaliui būdavo atrenkamos 6-8 grupės, tačiau šiemet dėl pretendentų gausos ir stilių įvairovės šiemet nuspręsta šį skaičių padidinti maksimaliai. Kadangi "Naujas Kraujas" bus jubiliejinis, festivaliui atrinkti 10 kolektyvų.

Pagal komisijos įvertinimus, 2006 vasario 25 d. festivalyje "Naujas Kraujas" Vilniuje, klube "Muzikinis angaras", pakviesti groti šie kolektyvai:

DEGRADATONIA - gothic metal, Vilnius
DREAMLAND POETRY - gothic, Kaunas
FAILTE - eklektiškas rock, Vilnius
GRAVEYARD - heavy/stoner metal, Vilnius
LACK OF BRAIN - modern metal, Vilnius
SAINT OIL SAND - ska/punk, Vilnius
SERUM - alternative rock, Vilnius
THE PERPLEXX - industrial metal, Klaipėda
WAYSIDE PEAKS - metal/rock, Visaginas
WOZU - alternative metal, Vilnius

Perklausos dalyviai dėkoja VISOMS paraiškas atsiuntusioms grupėms ir linki kūrybinės sėkmės. Daugiau informacijos apie dalyvaujančias grupes ir NK2006 bus paskelbta netrukus.

...
dangus : info