Dangus pristato albumą:
SIELA "Dali"

2006-ieji Lietuvos muzikinėje scenoje prasidėjo nauju kultinės grupės SIELA albumu "Dali", - tai 10 visiškai naujų dainų, tarp kurių išsiskiria hitai "Salvadoro Dali" ir "The Crow". Genealaus dailininko vardu pavadintas albumas pristato nuostabius kūrinius, kurių klausytojai laukė ištisus 8 metus. Ir jie neliko nuvilti - "Dali" yra neabejotinai geriausias, įdomiausias ir solidžiausias darbas per visą SIELOS istoriją!

Albumo stilistika itin savita ir tuo pačiu nauja - emocingas, stiprus gotikinis rokas čia persipina su pulsuojančia šiuolaikinės elektroninės muzikos energija ir lyriškais akustiniais tonais. Grupės autoriaus Aurelijaus Sirgedo dainoms visad buvo būdinga brandi kūryba, originali poezija ir įsimenančios melodijos - albumas "Dali" tai atskleidžia visu grožiu, - jame skambesio formų ekstravagancija puikiai dera su charakteringu "sielišku" nuoširdumu. Žavaus skaidrumo ir lengvumo "Dali" kūriniams suteikia operinis vokalistės Alos balsas bei žymaus pianisto Rolando Babravičiaus partijos.

Daugelis CD kūrinių įkvėpti įvairių meno pasaulio įžymybių ir jų darbų. Titulinė daina "Salvadoro Dali" gimė inspiruota siurrealizmo klasiko 1939 m. sukurtos instaliacijos "Dream of Venus"; daina "Wings of Desire" skirta Wimo Wenderso 1987-ųjų filmui "Himmel über Berlin", svajingasis "Nakties Paukštis" - žymiąjai Jimo Jarmusho juostai "Deadman", o grakščioji "Skulptūra" - čekų skulptoriaus Josefo Thorako kūriniui "The Muse". Pirmasis albumo singlas "The Crow", pristatytas 2004 m. didžiausiame pasaulio gotikinės subkultūros festivalyje "Wave Gotik Treffen" Leipcige, dedikuotas legendinei tragiško likimo asmenybei Brandon Lee, vaidinusiam kultiniame to paties pavadinimo filme.

Klausytojus nustebins ir puikus albumo skambesys - kone ištisus 2005-uosius metus dainas savo studijoje įrašinėjo ir prodiusavo pats Aurelijus Sirgedas, kartu su vienu talentingiausių Lietuvos muzikos profesionalu Daliumi Pletniovu. Beje, pusė albumo kūrinių įrašyti lietuviškai ir pusė - anglų kalba.

CD plok štelėje šalia 10-ies dainų pateikiamas ir įspūdingas "The Crow" vaizdo klipas, kuris buvo nufilmuotas kino juosta Kauno fortų požemiuose. Klipo režisierius ir operatorius - Vitalis Kiselius, dirbęs su tokiomis Lietuvos kino ir teatro įžymybėmis kaip Š.Bartas, V.Vildžiūnas, E.Nekrošius.

SIELA - viena seniausi ų Lietuvos scenos grupių, pradėjusi savo kelią Utenoje dar 1990-aisiais, kuomet jau klestėjo FOJE, BIX, VETO BANK, proveržiui ruošėsi ŠIAURĖS KRYPTIS ir AIRIJA. Deja, lietuviško roko pasaulyje ilgaamžiškumas ypač retas. SIELA yra viena tų nedaugelio grupių, kuri nenutilo, nepaseno ir liko ištikima pasirinktam keliui. Išties, dabartinė kolektyvo gerbėjų armija stebina amžiaus įvairove - tai ir solidūs 40-mečiai, ir studentija, ir visai jauni paaugliai - juos visus žavi ypatingą dvasią ir prasmę turinti SIELOS muzika. O ilgus metus lauktas naujasis albumas "Dali" šįkart pranoksta visus lūkesčius ir nepalieka abejingų, - nei bohemiškuose vakarėliuose, nei šokių aikštelėse.


Galite atsisiųsti albumo ištraukas -
dešiniu 'save target as'

1. Hallo Hallo
2. Salvadoro Dali - mp3
3. Tavo Dievai - mp3
4. Wings of Desire
5. Nakties Paukštis
6. The Crow - mp3
7. Cold - mp3
8. Skulptūra
9. Rain
10. Žemė ir Dangus

+ video "The Crow" - mpeg

Trukmė 43.30 min.

 

dangus : info