DONIS ir WEJDAS naujienos

• Naujas grupės DONIS albumas "Bite lingo" oficialiai išleidžiamas 2006 m. sausio 24 d. Karinio folkloro ir modernios savitos elektroninės muzikos lydinys klausytojams pateikiamas deluxe digipack CD pavidalu. Albume 10 kūrinių, kuriuos projekto autorius Donatas Bielkauskas įrašė kartu su nuostabaus balso dainininke Rasa Serra ir ansambliu KURŠIŲ AINIAI. Dvi remix versijas šiame leidinyje pateikia ir Donato kolegos Kristijonas Lučinskas bei McKaras. Tai penktasis pilnas projekto DONIS darbas, kurį jau netrukus bus galima įsigyti visose įprastose Dangaus leidinių platinamo vietose.

Netrukus mūsų tinklapyje albumas bus pristatytas plačiau ir pateikti jo fragmentai. Taip pat turėsite progos pasiskaityti įdomų interviu su autoriumi.

• Albumą "Bite Lingo" DONIS pristatys trijuose didžiausiuose Lietuvos miestuose, kartu su vokaliste Rasa. Koncertuose taip pat pasirodys eksperimentinės muzikos projektai GIRNŲ GIESMĖS, DRIEZHAS, DRAMA. Vilniuje Nepriklausomybės dieną numatomas itin įsimintinas įvykis - kartu su DONIS savo naują albumą "Take" pristatys atgimusi legendinė post-ethno grupė ŽENKLAS X.

Pristatymų datos: 01.28 - Klaipėda, 02.04 - Kaunas, 02.16 - Vilnius ("Auszra 16")
Detalesnė informacija - http://www.dangus.net/renginiai

• Šiuo metu baigiamas konstruoti nauja, išsami DONIS svetainė internete, kuri lankytojus pasitiks ne tik nauju veidu, bet ir autoriniu domeno adresu. Projektas su RasaSerra ir gitaristu J.Sege įrašė naują karinę-istorinę dainą, kurią padovanos klausytojams naująjame www. "Bite lingo" premjerai gaminami ir proginiai marškinėliai, kurių bus išleistas nedidelis ribotas kiekis.

• Tuo pačiu Donatas Bielkauskas su ilgamečiu bendražygiu Dariumi Gerulaičiu pradėjo projekto WEJDAS naujo albumo įrašus, kuriems naudoja tik analoginės įrangos, gamintos prieš 20-25 metus, garso šaltinius.

• Taip pat abu kūrėjai įsitraukę į kito ypatingo projekto W įrašus. Tai ENSEMBLE SP eksperimentatoriaus Dariaus Gerulaičio pernai vasarą inicijuota įvairių kūrėjų kolaboracija, skirta LLKS ir Lietuvos partizanų kovai 1944-1956 metais. Vienas iš projekto dalyvių - industrinės muzikos pasaulyje gerai žinomas garso menininkas iš Belgijos - Magthea (HYBRYDS). Resist!

dangus : info
2006-01-17


foto: Crazytės