NAUJAS KRAUJAS 2006
dešimtojo debiutantų festivalio terminai

Kasmetinis, šiemet jau dešimtasis debiutuojančių neformatinės muzikos grupių festivalis "Naujas Kraujas" tradiciškai vyks paskutinįjį žiemos savaitgalį - 2006 vasario 25 d., šeštadienį, Vilniuje. Festivalio organizatoriai, leidykla Dangus, visą sausio mėnesį laukia jaunų, pradedančių įvairių alternatyvios muzikos krypčių kolektyvų ir projektų paraiškų.

Norintys dalyvauti kolektyvai turi atsiųsti 3-4 savo kūrinių įrašus ir grupę pristatančią informaciją iki 2006 vasario 2 dienos. Atsiųstus kūrinius perklausys ir atrinks specialiai suburta komisija. Kaip kasmet, taip ir šiemet tikimasi, jog festivalio scenoje pasirodys 6-8 naujos grupės, reprezentuojančios scenos viltis.

Dangus tikisi, jog jubiliejinis "Naujas Kraujas" išlaikys geriausias festivalio tradicijas ir pateiks ne vieną staigmeną. Pati proga organizatorius įpareigoja šalia įprastų debiutantų pasirodymų pasiūlyti kai ką išskirtinio. Tuo pačiu reikia tikėtis, jog galimybe koncertuoti didelėje scenoje su kokybišku įgarsinimu pasinaudos daugelis smarkių, tačiau iki šiol rūsiuose lindėjusių grupių. Festivalio metu komisija ir žiūrovai kartu nuspręs kuris kolektyvas labiausiai vertas geriausiųjų NK2006 debiutantų prizo.

Festivalis "Naujas Kraujas" pradėtas rengti 1997 metais legendiniame klube "Geležinis kablys". Pastaraisiais metais geriausių debiutantų vardą pelnė grupės ANTIGONĖ (2002), ANDAJA (2003), IR (2004) ir HERSH TU? (2005). Per devynerius metus "Naujo Kraujo" scenoje pasirodė 70 pradedančių kolektyvų.

Taigi, dešimtasis "Naujas Kraujas" atveria savo vartus ir kviečia grupes iš visų Lietuvos miestų ir miestelių. Jeigu Jūsų grupė jau gali lipti į sceną ir turi ką parodyti, pasinaudokite šia proga ! (paraiškų sąlygos išdėstytos žemiau) Paraginkite savo draugus, jeigu jie per daug kuklūs ! Suteikite scenai nauj ų vilčių ir užpilkite ją šviežiu, karštu, sveiku krauju!

INFORMACIJA DALYVIAMS :
--------------------------------------------------------------------------------------------------

• Atrankai grupė turi pateikti 3-4 kūrinių demo įrašą audio formatu kompaktiniame diske (CDR). Mp3 failai irgi priimami, tačiau turite nurodyti jų atsisiuntimo adresą internete arba ftp serveryje. Nesiųskite failų elektroniniu paštu! Nesiųskite kasečių!

• Demonstracinio įrašo kokybė gali būti ne studijinė - tai nėra svarbiausias dalykas, tačiau kokybiški įrašai visuomet geriau perteikia kūrybines idėjas. Įrašas taip pat gali būti padarytas repeticijoje, koncerte, namų studijoje ir pan. Kur kas svarbiau nei įrašo kokybė yra grupės savitumas, idėjiškumas ir gebėjimas groti - tai svarbiausi kriterijai atrenkant NK dalyvius.

• Kartu su audio kūriniais pateikite grupės aprašymą - pavadinimas, trumpa istorija, muzikinės idėjos, grupės nariai, bei kontaktai: e-mail adresas, www ir telefonas. Taip pat reikalinga kolektyvo nuotrauka (pristatymui festivalio tinklapyje). Šiuos dalykus galite perduoti kartu su CDR įrašu arba atsiųsti elektroniniu paštu <[email protected]>.

• Demo įrašas ir informacija turi būti peteikti iki 2006 m. vasario 2 d. adresu: Dangus, PO Box 3058, Vilnius 01010. Arba galite perduoti organizatoriams per nuomą "Zarraza" (Pylimo g. 44 Vilniuje). Daugiau informacijos - tel. +370 688 19655.


dangus : info
foto: Crazytė