DANGAUS NAUJIENOS
gruodis 2005

 

SIELOS albumas "Dali" - 10 naujų hitų ir video

Gruodžio 28 d., ateinantį trečiadienį, bus oficialiai išleistas ir festivalyje "Velnių Malūnas 2006" pristatytas kultinės grupės SIELA albumas. Albumas pavadintas "Dali", jis buvo įrašinėjamas ir prodiusuojamas visus 2005-uosius metus, prie kūrybos prisidėjo visas būrys įvairių muzikantų. Tai bus pirmasis SIELOS albumas su visiškai naujomis dainomis po 8 metų pertraukos (!), - paskutiniu tikru grupės longplėjumi yra dar 1997-aisiais įrašytas diskas "Tavęs man reikėjo".  Albumas "Dali" išleidžiamas standartinio Cd formatu su ne visai standartine poligrafija, - kompaktiniame diske klausytojai ras 10 dainų ir vaizdo klipą "The Crow".

Pirmą kartą SIELA albume dainuoja mergina vokalistė. "Dali" dainos įrašytos dviem kalbomis - pusė lietuviškai ir puė angliškai. Albumo muziką galima išskirti kaip puikaus skambesio šiuolaikišką darkwave, pakankamai ekstravagantišką, energingą ir tuo pačiu sieliškai nuoširdžią bei poetišką.
Kūrinių sąrašas: HellO Hello, Salvadoro Dali, Wings of Desire, Nakties Paukštis, The Crow, Cold, Skulptūra, Rain, Žemė ir Dangus.

Festivalyje "Velnių Malūnas" SIELA ne tik surengs išskirtinį pristatymą, bet ir pasirodys nauja sudėtimi - grupės lyderis Aurelijus Sirgedas surinko muzikantus gyvam roko pasirodymui - dabar grupėje groja ARBATA bosistas, buvęs ANBO būgnininkas, naujas gitaristas ir kt. Daugiau naujienų apie albumą, mp3 ištraukos ir naujas interviu su A.Sirgedu pasirodys Dangaus tinklapyje iškart po Kalėdų.

 

DONIS pristatys albumą "Bite Lingo"
2006 m. sausį/vasarį

Žadėtas naujas post-folklorinis projekto DONIS albumas "Bite Lingo" bus pristatytas klausytojams kitų metų sausio ir vasario mėnesį trijuose Lietuvos miestuose. Netikėtai užtrukus albumo gamybos darbams, digipack CD leidinys buvo pagamintas gruodžio pabaigoje, tad Dangus su pagrindiniu projekto autoriumi Doniu nutarė neforsuoti įvykių ir serengti deramą pristatymą mėnesiu vėliau. Prezentacijos data Klaipėdoje jau žinome - sausio 28 d. Kartus pasirodys Donio kolegos Driezhas ir McKaras (kurie sukūrė remixus tituliniam albumo kūriniui "Bite Lingo"), nei naujas Lauryno Jukonio projektas NULIS. Taip pat pristatymai planuojami Vilniuje ir Kaune.

 

Dangus išleidžia naują legendinio projekto
ŽENKLAS X albumą!!

Dangus visai netrukus pristatys dar vieną pakankamai netikėtą leidinį - tai naujas grupės ŽENKLAS X albumas "Take". Grupė ŽENKLAS X turėtų būti pažįstama vyresnės kartos melomanams - prieš daugiau nei dešimtį metų šis akustinės etninės eksperimentinės muzikos kolektyvas buvo įrašęs albumą vėliau išleistą LP pavidalu. Minėtus įrašus prieš tris metus CD forma perleido firmos Bomba folklorinės muzikos padalinys Juosta Records.  ŽENKLO X grupė kuria įsiklausydama į gamtą ir žmogų, balsą ir laiką, netikėtus ritmo pokyčius - archainės muzikos motyvai atliekami šiuolaikiška originalia kalba. Sausio mėnesį pasirodysiantis atgimusio projekto albumas "Take" - tai nauja patirtis ir puota klausos gurmanams. Tai dar vienas ryškus motyvas begalinėje pagoniškos muzikos simfonijoje.

 

ANDAJA pusmetį gaus praleistį ramiai...

Vieną lapkričio popietę pasportuoti išsiruošusiam grupės ANDAJA vokalistui/klavišininkui Levui bėgiojimas baigėsi skaudžia trauma. Lūžus kojų kaulams, Levas kelias savaites praleido ligoninėje ir dabar yra "ištremtas" į gimtąjį Palangos kurortą, kur  dar pusmetį ilsėsi ir gydysis.  Debiutinio ANDAJA albumo "Iš Atminties" leidyba tapo kuriam laikui atidėta, bet  tikimės šis ugningas pagoniško metalo darbas Danguje pasirodys dar žiemai nesibaigus ir padės Levui greičiau atstatyti koncertinę formą. Švenčių proga, jeigu pavyks sutikti kokį Kalėdų Senį ar Bobą, būtinai pareikalausim Levui sveikatos!

2005-ieji iš tikro pasižymėjo įvairiomis nelaimėmis ir kaulų lūžiais. Rudenį suskaldytą žandikaulį gydėsi kitas undergroundo vokalistas - Bėska iš XESS...

 

Trečiasis RUINATION kvėpavimas - "Beyond"

2005-ieji alternatyvioje scenoje įsimins ir tuo, jog šiemet sulaukta ilgametės grupės RUINATION savotiško atgimimo.  Gruodžio 16 d. žymiausias Lietuvos melodingojo metalo kolektyvas oficialiai pristatė savo naują, trečiąjį albumą "Beyond", kuris buvo įrašytas ir išleistas pačių muzikantų pastangomis. Albume klausytojams pateikiami 10 naujų kūrinių, pasižyminčių energingu tamsiu roko skambesiu ir melodingų aranžuočių gausa. CD pristatymas vyko sostinės bare "Bix" ir tikrai nebuvo panašus į valančininkų vakarą. O gyvai scenoje RUINATION pamatysime gruodžio 28 d. "Velnių Malūne".  Grupė kviečia užsukti į savo naują interneto svetainę: http://www.ruination.lt

 

SHADOWDANCES grįžo iš prestižinio festivalio Estijoje

Doom metal senoliai SHADOWDANCES praėjusią savaitę dalyvavo prestižiniame sunkiosios muzikos festivalyje "Green Christmass" Estijos mieste Rakverėje, kur dalinosi scena su tokiomis pasaulinėmis įžymybėmis kaip ANATHEMA ir DIE KRUPPS (na, su šiais nelabai dalinosi, nes išvažiavo jų nematę :) Grupės mušantysis giedrius Juodas dalindamasis įspūdžiais pažymėjo itin aukštą festivalio lygį (miestelio sporto halėjo susirinko ~1800 žiūrovų), žavėjosi estų organizatoriais ir įgarsinimu. Taip pat pasinaudojo proga pasikalbėti su ANATHEMA muzikantu Vincent'u, įteikė jam savo albumą ir pavaišino cigaretėmis :) Detaliau įspūdžius galite perskaityti Dangaus forume:
http://www.dangus.net/forumas/viewtopic.php?t=585

Pasak SHADOWDANCES įkūrėjo, naują grupės albumą turėtų išleisti Italijos leidybinė firma 2006 m.pavasarį.

 

.