"Antanas Jasenka ir draugai" - elektroninė muzika ARTima galerijoje

Maestro Antano Jasenkos 40-ies metų jubiliejaus ir 15-os metų kūrybinės veiklos proga gruodžio 21 d., 19.00 val. ARTima galerijoje rengiamas elektroninės muzikos koncertas "Antanas Jasenka ir draugai".

Koncertui ruošiama įvairialypė muzikos programa: be maestro Antano Jasenkos, elektronines kompozicijas atliks architektai Orlandas Narušis, Darius Čiūta,  Tomas Grunskis (ad_OS), iš Olandijos atvykęs varpininkas ir elektroakustinės/improvizacinės muzikos meistras Raimundas Eimontas; girdėsime elektroninės techno muzikos atstovą iš Marijampolės GINTĄ K bei kompozitoriaus Antano Kučinsko specialiai šiam vakarui grojamą fragmentą iš "Kilpų katalogo"; taip pat programoje dalyvaus vokalistė S. Jančaitė-Mikšienė ir triukšmingai tylusis projektas ATRAC.

Menininkas Džiugas Katinas pristatys vizualinę Antano Jasenkos elektroninės muzikos videointerpretaciją, papildytą poetų Algimanto Lyvos bei Roberto Kundroto tekstais.

Soliniai Antano Jasenkos albumai išleisti Rusijoje, Vokietijoje, Amerikoje ir Lietuvoje; kompozitoriaus kūriniai atliekami daugelyje Europos šalių ir JAV. Autoriaus muzika transliuojama viso pasaulio radijo stočių – nuo Lietuvos radijo iki BBC –šiuolaikinės muzikos programose. Autorius yra sukūręs muzikos kino filmams, animacijai, teatrui (išskirtini "Girių Giesmė", rež. G. Padegimas; "Įstabioji ir graudžioji Romeo ir Džiuljetos istorija" pagal W. Shakespeare'ą, rež. O. Koršunovas).

Kompozitorius pelnęs nemažai prizų ir premijų už savo kūrinius: Lietuvos kompozitorių sąjungos geriausio metų kūrinio konkurse jam skirta pirma vieta už elektroakustinį kūrinį "DEUSEXMACHINA" (2002); F.Šuberto draugijos premija naujų kūrinių kategorijoje už kūrinį "AMBIENT" (1998); Muzikos fondo premija už kūrinį "SENOVINĖS GIESMĖS" (1995); "Tylos" premija už kūrinį "ARYAS" (1994).

Koncerto pradžia: 2005 gruodžio 21 d., 19.00 val.; Įėjimas nemokamas.

ART ima galerija
Totorių g. 3, Vilnius
(8-5) 2120156
8 698 23058
info @artimagalerija.lt

rengėjų informacija

.