siela video the crow

Proginės I.V.T.K.Y.G.Y.G. naujienos

Gruodžio 1 dieną vienam iš legendinės Vilniaus avangardo grupės IR VISA TAI KAS YRA GRAŽU YRA GRAŽU įkūrėjų (ir dabar vyriausiam grupės nariui) violončelistui ir haruspikininkui Rimantui Šlipavičiui sukako 50 metų. Ta proga išleistas proginės muzikos CDr "50 Rimo metų". Kaip ir visi grupės proginiai įrašai jis išleistas tik tokiu tiražu kiek muzikantų jo įraše dalyvavo, bei viena papildoma kopija jubiliatui.

Prie grupės prisijungė pagarsėjęs undergroundo noizistas Arvydas Makys, kurio kūryba jau skamba CDr'e "50 Rimo metų". Diskas įrašytas naujojo nario studijoje garaže, nes dabartinėse grupės patalpose laikinai repeticijos negalimos.

Prieš kelias dienas taip pat pasirodė naujas grupės CDr "Vacys taip liepė", kurio pirmieji 20 egzempliorių pirkėjams atneš ir staigmeną. Prie CDr bus pridėtas bokalas alui su albumo viršeliu! CDr su bokalu bus galima įsgyti tik parduotuvėje "Zaraza" (Pylimo 44, Vilnius), be bokalo - ir kitose prekybos vietose. Leidinys su bokalu ir be jo kainuos tiek pat. Tai grupės dovana klausytojams. Tikslios datos kada į parduotuves pateks minėtas albumas grupė neskelbia tyčia, kad apsilankiusiems fanams būtų staigmena.

Ankstesnio CD "Lavonai" likučiai galų gale atsidūrė grupės rankose ir netrukus vėl bus prekyboje. Iki metų pabaigos pasirodys ir dar vienas proginis diskas "42! Šlipai!", įrašytas pernai gitaristo Artūro Šlipavičiaus gimtadieniui. Jo bus išleistos 42 kopijos, kurioms CD ir dėžutes prieš savo mirtį nupirko grupės vokalistas Baras. Tai bene paskutinis išlikęs grupės įrašas su Baro vokalu. Leidinys bus parduodamas ir fanams.

Šiemet proginės muzikos serijoje pasirodė ir "Gedui tik 42!" diskas, kurio išleista tik 7 egzemplioriai. Proginės muzikos diskai kiekvienam grupės nario gimtadieniui leidžiami jau bemaž 10 metų. Tai yra retenybės, o dalis tokiose improvizuotose įrašų sesijose gimusių idėjų vėliau panaudojama realioje IVTKYGYG kūryboje. 1998 metais pasirodė geriausių dainų iš proginės muzikos projektų rinkinys "Proginė muzika" audiokasetėje. Ateinančiais 2006 metais planuojama išleisti antrąją jos dalį, bei CDr formatu perleisti pirmąją.

*Nuotraukoje - plakatas iš 1990 metų gegužės mėnesio žurnalo "Moksleivis", Rimas Šlipavičius sėdi apačioje su violončele.

IVTKYGYG informacija
dangus : inf
o

.