siela video the crow

Juodosios muzikos festivalis Šiauliuose

Gruodžio 9-10 dienomis Šiauliuose vyks dviejų dienų sunkiosios muzikos festivalis GRUODO DVELKSMAS. Šis renginys konceptualus, tiesiogiai apeliuoja į black metal žanrą, nors festivalio kontekste skambės ir hardrokas.

Gruodžio 9d. klube "Metro" (Aušros al. 31) pasirodys vilniečių kolektyvas BLACK CRANE (hard rokas). Be šios grupės renginio atidarymo metu skambės specialiai šiam renginiui paruoštas būgnų projektas. Renginį paįvairins video instaliacijos bei metaloteka. Pradžia 19.00 val., įėjimo kaina 3 Lt.

Antrąją dieną festivalis tęsis "Studentų Kampe" (P.Višinskio 11). Dalyvaus Lietuvos black metal žanro grupės: DISSIMULATION, ENDARKENMENT, GROL de NOCTE. Taip pat pasirodys ir kolektyvas iš Estijos MUST MISSA, bei karingi latviai AGARES. Pradžia 17.45val., įėjimo kaina 10 Lt.

Renginio dalyviai turės galimybę išgirsti anykštėnų DISSIMULATION albumo "Prakeikimas" atlikimą gyvai. Ne paslaptis, jog grupė gegužės mėnesį išleido paskutinį savo albumą, bet taip Lietuvos publikai jo ir nepristatė. Gruodo Dvelksme grupė atliks ir ankstesniųjų albumų kūrinius. Vilniečių kolektyvas GROL specialiai šiam renginiui ruošia black metal programą. Ši grupė atstovauja brutal death/grind žanrui, tad šis posūkis yra ir tam tikras iššūkis GROL’iams. Grupė iš Alytaus ENDARKENMENT – mažai kam žinoma, bet perspektyvi. Jiems festivalis Gruodo Dvelksmas bus pirmasis didelis koncertas.

Festivalio headlineriais galima pavadinti komandą iš Estijos – MUST MISSA. Ši grupė Lietuvos publikai pristatys naujausią savo darbą "The Target Of Hate". Per pastaruosius kelis metus estai pastebimai patobulėjo. Jų progresą pastebi ne tik estų metalinė publika, bet pažymi ir užsienio leidybinės kompanijos bei renginių organizatoriai. Latvių grupė AGARES lietuviams pristatys savo war black metal. Anksčiau grupė grojo ypač radikalų black, bet šiuo metu yra pasirinkusi karinę tematiką.

Festivalis pasibaigs naktiniu afterparty klube "Metro" (Aušros al. 31), kuriame iki paryčių skambės festivalio koncepcijos muzika.

Rengėjai: www.gruodas.net


dangus : info

 

.