siela video the crow

Išleidžiamas LAUXNA LAUKSNA albumas "Sakai"
2005-12-01

Dangaus leidybos katalogas pagaliau pasipildė grupės LAUXNA LAUKSNA debiutiniu CD albumu "Sakai", kurio pasirodymo buvo laukiama dar nuo ankstaus šių metų pavasario. 16-uoju, savotiškai lemtingu numeriu pažymėtas leidinys pulsuoja originalia, veržlia industrial muzika su etno-kosmine vizija. Daug mįslingų pokyčių, sutapimų ir nuotykių patyręs albumas oficialiai išleidžiamas 2005 m. gruodžio 1 d.

Devyni albumo kūriniuose, kurie sąlyginai gali būti pavadinti baltic industrial, folklorinė maginė patirtis išreiškiama ne vien kaip sudėtiniai elementai, tai tarsi visos LL muzikos šerdis ir atskaitos taškas. Rupios, natūraliai šiurkščios lo-fi elektronikos srovėje pirmykštės gentinės ritmikos struktūros klausytoją įtraukia į šamanišką kelionę. Energingas aštriabriaunis garsas čia susilieja su analoginio skambesio šuorais, nenuspėjamais "Polivox" signalais, avangardistiniais posūkiais, virpančia ethno ambientika, gyvų instrumentų kilpomis ir džergždžiančio triukšmo išlydžiais.

Išskirtiniam projekto skambesiui antrina įvairiapusis PoPo vokalas, vienuose kūriniuose virstantis instintyviais užkeikimais ir burtažodžiais, kituose - nostalgiškai melodingu dainavimu. Įdomi keturvėjiška Povilo poezija puikiai persipina su industrial estetika, kurioje originali verbalinė kūryba paprastai sutinkama retai. Pramoninius tepalus ir naftą LL dainose pakeičia varvanti derva, medus ir pienas. Savitus atspalvius kūriniams suteikia ir nuskambančios A.Škėmos frazės, latvių, prūsų, indų kalbų nuotrupos, žemaitiškai perpasakota Burbulio Grįžulo istorija. Magiškas lingvistinkos subtilybes ir modernaus garso sluoksnius komponuoja kitas dueto narys - Vytautas.

LAUXNA LAUKSNA tautinėje scenoje debiutavo 2003 metais, nors projekto nariai anksčiau dalyvavo keletoje pagarsėjusių nekomercinės muzikos formacijų. Autoriai LL ištakomis įvardija ankstesnę grupę PEORTH, gyvavusią 1997-2000 metais. Nauja energija ir idėja nustebinę LAUXNA LAUKSNA pastaraisiais metais pasirodė daugelyje alternatyvios muzikos festivalių ir renginių Lietuvoje, koncertavo Latvijoje, 2004-aisiais buvo apdovanoti Baltuoju Velniu kaip geriausi scenos debiutantai.

Albumas "Sakai" buvo įrašytas 2004-aisiais, papildytas ir pabaigtas 2005 m. Kūrinių garso korekcijas (didžiulį gelbėjimo darbą) atliko McKaras. CD išleistas 500 egz. tiražu, skaidrioje dėžutėje su 12 psl. bukletu, atspausdintu ant specialaus popieriaus. Apipavidalinimui panaudoti Povilo grafikos piešiniai, dizainą komponavo Ugn.

CD "Sakai" platina "Muzikos Bombos" tinklas Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje, parduotuvės kituose miestuose, sostinės alternatyvos taškai "Zarraza" ir "Fantasmagoria", taip pat albumą galima įsigyti per Dangaus katalogą ir koncertų metu. Kaina 20 Lt.

Debiutinį darbą LAUXNA LAUKSNA pristatys specialiu koncertu gruodžio 16 d. Architektų sąjungos pilaitėje Vilniuje (prie Žaliojo tilto). Kartu savo ilgai lauktą albumą prezentuos ir DONIS, taip pat pasirodys keletas kitų kreivos muzikos projektų. Daugiau žinių apie tai bus pasklebta netrukus.

CD "Sakai" kūriniai ir mp3 ištraukos:

1. Lauks
2. Titnago Ruja - mp3
3. Juoda.Balta.Raudona
4. Ursa Minor - mp3
5. 12V Gintarais - mp3
6. Bičių Karaliaus Galaktika - mp3
7. Pirčiupiai - mp3
8. Namaste Geist Gestalt
9. Grīžols

Trukmė: 46:04

Interviu su Lauxna Lauksna:
http://www.dangus.net/nc/nc70_lauxna.htm


dangus : info

 

.