Driokstels gotų ir metalistų fiesta
HELLOWEEN 2005

Spalio 29 dieną, klube Mulen Ružas įvyks jau ketvirtus metus rengiamas tamsiosios muzikos festivalis - "HELLOWEEN". Trejus metus iš eilės festivalis buvo rengiamas Klaipėdoje, jame grojo tokios užsienio tamsiosios scenos žvaigždės, kaip ROMOWE RIKOITO (Kaliningradas), D’ARCHANGEL (Lenkija), o taip pat ir nemažiau žinomos lietuvių grupės: ANAPILIS, MANO JUODOJI SESUO, SIELA, XESS, SAPROPHYTES.

Minėtos grupės atstovavo gotikinę alternatyviąją sceną, sunkesnės muzikos gerbėjai taip pat neliko užmiršti, praeitais metais festivalyje dalyvavo METAL BLADE, DYSPOSIUM, ir kitos Klaipėdos sunkiojo metalo grupės. Šis festivalis pasižymi jame dalyvaujančių grupių muzikos stiliaus įvairove. O tai ir yra "Helloweeno" pagrindinis tikslas - apjungti įvairių tamsių muzikos stilių atlikėjus.

Šiais metais muzikos stiliai varijuoja nuo gothic rock iki heavy metal. "Helloweene" žiūrovai išgirs tiek jiems gerai žinomas Lietuvos grupes, tokias kaip įspūdingai ekstravagantiško stiliaus (tiek muzikoje, tiek aprangoje) XESS, šiurpinantys Lietuvos sceną jau daugiau nei penkerius metus; SAPROPHYTES, mėgstančius palepinti savo žiūrovus įvairiomis staigmenomis, šį kart parengė festivaliui naują programą. Festivalyje dalyvaus ir dvi neseniai susikūrusios grupės: SOUL BROTHERS ir THUNDERTALE. Šios dvi heavy metal stiliaus muziką grojančios grupės, pradėjo muzikuoti skirtingose tamsiosios scenos projektuose jau senai, tačiau tik dabar apsistojo ties jiems labiausiai priimtino muzikinio stiliaus- heavy.

Užsienio tamsiąją sceną šiais metais pristatys trys grupės. Tai Baltarusijos PROPHETIC DREAM, grojantys gothic industrial metal stiliaus muziką. Ryškiausi Minsko tamsiosios scenos atstovai, atveš į Lietuvą savo naujausius kūrinius ir pristatys naują albumą. Karaliaučiaus atstovai - pelnytai vadinami geriausia Rusijos doom metal grupe - DIS PATER.

Festivalio “vinis” šiais metais - gotikinio roko grupė iš Vokietijos SCREAM SILENCE, yra laikoma viena stipriausių, įdomiausių ir perspektyviausių new gothic rock stiliaus grupių Europoje. Festivalį organizuojančios Black Widows Org., lietuviškos gotų scenos simboliais tapusios sesės iš Klaipėdos, teko matyti SCREAM SILENCE pasirodymą Lenkijoje vykusiame festivalije "Castle Party", kur ši grupė paliko kone didžiausią įspūdį.

Festivalio svetainė - http://www.helloween.666.lt

organizatorių informacija