Graikų dievai siunčia į Lietuvą ROTTING CHRIST

Jei išverstume jų pavadinimą į gimtąją kalbą, greičiausiai pakrauptų ne viena dievobaiminga bobutė. Užleidę jų muzikos turbūt atbaidytume ir diedukus. Tačiau senoliams nebūtina žinoti, kam bus atnašaujamos aukos rugsėjo 4 dieną klube Mulen Ružas Vilniuje. Taip, pirmąjį rudens sekmadienį Lietuvoje laukiami graikų metalo dievai ROTTING CHRIST.

Jau 18 metų gyvuojantys ROTTING CHRIST pradėjo karjerą kaip death grind grupė, tačiau netrukus pasuko black metalo keliu. Pirmasis legendinis grupės albumas "Thy Mighty Contract" (1993), galima sakyti, apibrėžė graikiškojo black metalo rėmus. Po koncertinio turo su black metalo grandais IMMORTAL ir BLASPHEMY senajame žemyne ir keleto kitų tą pačią stilistiką išlaikančių albumų grupė netruko užsitarnauti didelį pripažinimą. Vėlesniuose ROTTING CHRIST albumuose griežtumo mažiau – atsiranda melancholijos, tamsios atmosferos vidutinio tempo dainų. Šio laikotarpio šedevrai "Triarchy Of The Lost Lovers" (1996) ir "A Dead Poem" (1997) į grupės fanų gretas pritraukė ir lyriškesnę muziką mėgstančių klausytojų. Grupė netgi buvo pakeitusi savo logotipą, lyg būtų užmiršusi savo black metalo šaknis ir pradėjusi judėti gothic metalo kryptimi, tačiau graikų dievų keliai nežinomi – jau 2000-ųjų metų albumas “Khronos“ grąžino grupę arčiau šaknų. Šis albumas į visumą sulieja grupės ankstyvąją ir vėlyvąją kūrybą ir patvirtina ROTTING CHRIST įvairiapusiškumą. Dar daugiau black metalo skambesio, derinamo su melodija, jaučiama po poros metų pasirodžiusiame “Genesis” (2002), na o vėliausias darbas "Sanctus Diavolos" (2004) gali būti drąsiai vadinamas graikų kūrybos apogėjumi – albume melodija meistriškai užaštrinta ankstyvąja black metalo agresija ir susilieja į savitą su niekuo nesumaišomą graikišką skambesį.

Praeitais metais žadėję apsilankyti Lietuvoje, tačiau dėl turo vadybininko kaltės to nepadarę, šįkart ROTTING CHRIST viską perėmė į savo rankas ir sunku įsivaizduoti, kas galėtų sustabdyti šių dievų pasirodymą Mulen Ružo scenoje.

Pasveikinti garbingų svečių atvyks ir praėjusį rudenį ketinę koncertuoti Vilniuje, bet Lenkijos pasienyje užstrigę latviai NEGLECTED FIELDS. Šių techniškų ir melodingų deatherių pristatinėti Lietuvos metalo gerbėjams turbūt nederėtų – savo pasirodymais mūsų šalyje jie jau senokai užsitarnavo gerbėjų simpatijas. Be užsienio svečių tą patį vakarą pasirodys ir pora Lietuvos atstovų – tai gan seniai Vilniuje girdėta pagoniško metalo grupė ANDAJA bei sunkiosios scenos senbuviai atmosferinio metalo atstovai SHADOWDANCES, kurie po ilgokos tylos pertraukos vėl pradeda aktyviai koncertuoti.

Koncerto svetainė: http://www.ferrum.lt/rottingchrist

Organizatorius: Sunkiosios muzikos vartai FERRUM - www.ferrum.lt

Vieta: Klubas „Mulen Ružas“ (V.Mykolaičio-Putino 5, Profsąjungų rūmai, Vilnius)
Data: 2005 m. rugsėjo 4 d., sekmadienis
Koncerto pradžia: 18.00 val., durys atveriamos 17.00 val.
Bilieto kaina: 30 Lt

Ferrum informacija