"NEFORMA" – gatvės apranga ir kita
by Joga Warner

Maždaug prieš 3 mėn. Kauno senamiestyje, Daukšos g. 48, buvo atidaryta pirmoji tokio pobūdžio gatvės aprangos ir kitų prekių parduotuvė "Neforma". Parduotuvės išorinis dizainas ir vidinis interjeras išsiskiria iš kitų parduotuvių savo jaunatviškumu, originalumu, jaukumu ir, žinoma, ekstravagantiškumu. Visą dizainą kūrė ir parduotuvę įrengė pats parduotuvės savininkas Martynas, kitaip dar vadinamas Markiu, su draugų ir alaus pagalba. :) "Stengiausi padaryti kuo įdomiau, kad nebūtų taip pilka, kaip mūsų šalies parduotuvėse", - teigė Markis.

Paklausus kas paskatino atidaryti tokio tipo parduotuvę Kaune, Markis net nedvejodamas atsakė, kad tai buvo jo sena svajonė, kurią atsiradus galimybei įgyvendino. Kadangi Markis apkeliavęs daugybę šalių tai jo taip pat netenkino tai, kad Lietuvoje dar nebuvo nei vienos neformalaus stiliaus parduotuvės, nors kitos europos šalys jau galėjo dešimtimis jas skaičiuoti. Pats Markis pasakojo, kad reikėjo įdėti daug darbo ir kantrybės, kad parduotuvė išvystų dienos šviesą. Savininkui darbas parduotuvėje tai ir darbas ir hobis. Visais reikalais, t. y. prekių importu, reklama, pardavimu ir t. t. , rūpinasi jis vienas, bet sunkumų jokių nemato, nes tai vienas malonumas. Netgi prekes jis parsiveža pats iš įvairiausių šalių, kadangi jam patinka "būti kelyje".

Jau 3 mėnėsius gyvuojanti parduotuvė gali pasigirti pirkėjų gausumu. Lankosi nemažai žmonių, tiek iš Kauno, tiek iš kitų Lietuvos vietų. Beja klientų reakcijos į tokio tipo parduotuvę Kaune yra ganėtinai įvairios: "Vieniems atrodo, kad Kaune nusileido ufonautai, o kitiems tai savaime suprantamas džiugus įvykis" - sakė Markis.

Parduotuvėje daugybė originalių prekių. Viskas orientuota į neformalius jaunimo stilius pradedant pakabukais, antsiuvais, ženkliukais ir baigiant originaliais batais, bliuzonais, kuprinėmis ir t.t. Daugybė įvairių grupių atributikos. Prekių asortimentas dažnai papildomas ir atnaujinamas. Kainos svyruoja nuo 2,5 Lt iki 250 Lt. Tikriausiai daugeliui tai lengvai "įkandama", juolab, kad prekės kokybiškos.

Markis nesiruošia apsiriboti vien neformalaus stiliaus parduotuve. Jis jau svajoja apie alternatyvų klubą, nors sako, kad kolkas tai tik svajonė. Belieka džiaugtis, kad Lietuvoje vis daugėja entuziastingų žmogeliukų, padedančių gražinti ir plėsti undergroundą. Visi į Kauną !!! :)

"Neforma"
Daukšos g. 48, Kaunas (senamiestis)
www.neforma.lt

.