Grupės IR įrašai Latvijoje neapsiėjo be nuotykių

Alternatyvaus roko grupė IR neseniai grįžo iš Latvijos, kur įrašinėjo pirmąjį debiutinį albumą. Vienoje iš geriausių laimyninės šalies įrašų studijų – "Wolk studio" - grupė įgrojo 15 dainų, iš kurių 12 pateks į naująjį IR albumą. Kolektyvo vadybininkė tikisi, kad kompaktinė plokštelė dienos šviesą išvys 2005-ųjų rudenį. Albumas bus išleistas trijose Pabaltijo šalyse Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje.

"Įrašų studijoje dirbome dvi savaites be poilsio dienų, - tikimės, kad sunkus ir daug jėgų pareikalavęs darbas duos tikrai gerus ir kokybiškus rezultatus“, - teigia grupės nariai. Įrašo suvedimas bus atliekamas Lietuvoje, jis patikėtas garso režisieriui R.Trilikauskiui.

Įrašinėjant albumą Rygoje, gimtajame IR bosisto Marato mieste, grupei teko susilaukti net policijos sudrausminimo. Nedaug trūko, kad puikiai užbaigtų įrašų šventimas baigtųsi areštu už triukšmą sukeltą centrinėje miesto aikštėje, kur puikuojasi Laisvės statula.

Šiuo metu grupės sudėtis Lietuvos publikai yra kiek neįprasta, - visi grupės nariai yra iš skirtingų šalių: Lietuvos, Latvijos ir JAV. IR įkūrėjas Germanas yra vilnietis, būgnininkas Joshua mokosi Vilniuje, bosistas Maratas gyvena Rygoje, bet dažnai lankosi Lietuvoje ir neblogai kalba lietuviškai. Liepos mėnesį grupė atostogauja, pasak vokalisto Germano - "Po sunkių darbų reikia atsikvėpti, pasisemti naujų jėgų prieš koncertinę audrą”. Artimiausius koncertus IR planuojama rugpjūčio pradžioje, o vėliau grupė rimtai kibs į albumo leidybą, dizainą, bei reklamą.

Grupės IR informacija

.