fusedmarc

 

Išleistas ROMOWE RIKOITO albumas "Austradeiwa"

Dangaus kataloge jau pristatomas naujausias žymiausios Prūsijos grupės ROMOWE RIKOITO albumas "Austradeiwa", kuris ką tik išleistas garsioje Italijos leidykloje Ars Benevola Mater (Amplexus padalinys). Karaliaučiuje gimęs ir ezoterines baltų meno idėjas puoselėjantis neo-folk kolektyvas iki šiol buvo išleidęs du pilnus albumus - "Narcissiasm" 1996 metais ir "l'Automne Eternel" 2000-aisiais. Abu jie išleisti kultinėje pogrindžio firmoje "Brudenia" ir susilaukė pačių geriausių vertinimų tamsiosios muzikos scenoje įvairiose pasaulio šalyse.

Trečiasis, kelerius metus lauktas ROMOWE RIKOITO darbas pateikia dar vieną fantastinę operą dark-folk ir neoklasikinės muzikos gerbėjams, taip pat visiems besidomintiems giliu elitiniu baltų menu. Tai 8 itin savito ir subtilaus skambesio kompozicijos, įrašytos akustinėmis gitaromis, fleita, smuiku, violončele ir klavišiniais - jos kupinos prietemos, dekadanso, melancholijos, paslaptingos vilties ir sakralumo harmonijos. Pažymėtina tai, kad dvejuose "Austradeiwa" kūriniuose skamba gyva prūsų kalba - K.Donelaičio "Metų" ištraukos vertimas ir vokalisto Niktoriaus kūryba, inspiruota E.M.Cioran darbų. Kitose dainose skamba A.Crowley, Dante Gabriel Rossetti, Gerard de Nerval ir kitų autorių tekstai. Pats albumo pavadinimas sako, jog jis skirtas Aušros patyrimui.

Beje, šiemet grupės ROMOWE RIKOITO turėtume sulaukti festivalyje Mėnuo Juodaragis, kartu su gitaristo Jhonny projektu KRATONG.

"Austradeiwa" išleistas digipack CD formatu, kurį galite įsigyti iš Dangaus katalogo. Amkstesnius ROMOWE RIKOITO darbus Europoje jau nelengva rasti (pirmasis albumas likęs tik kasetėje). Naujasis grupės darbas limituotas 1000 kopijų.
--> Dangaus mailorder katalogas

dangus : info