SAPROPHYTES prezentacijos staigmenos

Kovo 18 d. savo debiutinio albumo "Marionette" pristatymą surengusi grupė SAPROPHYTES buvo nustebinti gausių prezentacinio koncerto klausytojų. Teatralizuotas, netradicinis pasirodymas su ištaigingais senoviniais rūbais, dekoracijomis ir dviejų dalių intensyvaus gotikinio roko programa penktadienio vakarą įvyko sostinės klube "Mulen Ružas". Prezentacijos svečiai buvo kitos lietuvių gotikinės muzikos grupės - XESS ir MANO JUODOJI SESUO.

Stebėti mistiško muzikinio SAPROPHYTES perfomanso susirinko beveik 300 žiūrovų, - tai maloniai nustebino dar jauną grupę, pradėjusią savo kūrybinį kelią 1998 metais Pabradėje. Alternatyvios muzikos grupės tokiuose koncertose retai sulaukia tiek gerbėjų. Klausytojai galėjo įsigyti tą dieną oficialiai išleistą, ką tik pagamintą SAPROPHYTES kompaktinį diską "Marionette", kuriame skamba 10 savitos tamsios muzikos kūrinių ir pridedamas ištaigingas 24 puslapių bukletas. Šis debiutinis grupės leidinys kovo 18 d. ypatingai domino susirinkusius.

SAPROPHYTES nariai ir pagalbininkai stengėsi sukurti neįprastą atmosferą. Nepaisant kai kurių smulkių trūkumų, pristatomasis "Marionette" koncertas susilaukė smagiai audringos žiūrovų reakcijos. "Koncerto sėkmė mus tikrai nustebino, nesitikėjome tokio didelio žiūrovų palaikymo, už ką esame nuoširdžiai jiems dėkingi, - sakė grupės boso gitaristas Saulius Labanauskas. - Mus labiausiai džiugina, kad susirinkusieji palaikė nepriklausomos, alternatyvios muzikos idėją. Kuomet išėję į sceną pamatėme tiek žmonių, pasijautėm jiems dėkingi ir tai buvo tikriausiai pats nuoširdžiausias mūsų pasirodymas."

CD "Marionette" išleistas "balto" CD formatu, rengdama šį leidinį grupė idėjo daug savo kūrybos ir lėšų. Panašu, kad gerbėjai neapvylė SAPROPHYTES pastangų - prezentacinio vakaro metu buvo nupirkta 60 originalių albumo kopijų. Tokia sėkme iki šiol negalėjo pasigirti nė viena alternatyvios muzikos grupė Lietuvoje.

Metalo scenos patriarchas Tomas Balaišis - Sėkla teigia, jog tai neįprastai didelis CD pirkimas. Anksčiau Sėkla buvo išgarsėjusios grupės RUINATION vadybininkas. "Geriausiais RUINATION laikais, kiek pamenu, daugiausia buvo parduota apie 30 grupės albumų per koncertą. Galime pilnai teigi, kad SAPROPHYTES prezentacijos skaičiai rekordiniai," - sakė žymusis rudabarzdis.

Tarp daugelio staigmenų, kurias klausytojams pateikė SAPROPHYTES, buvo ir netikėtumas, susijęs su išleistu "Marionette" CD. Dėl mistiškos klaidos pagamintų kompaktinių diskų poligrafijos nugarėlėje surašyta klaidinga albumo kūrinių seka.

"Mūsų grupei pirmasis CD leidimas kainavo daug pastangų ir gaila kad įsivėlė ši klaida "nugarėlėje". Netrukus ji bus ištaisyta. O visi jau įsigiję albumą galės gauti naujas, teisingas "nugarėles". Taigi supainiotas dainų sąrašas liks tik tiems, kas įsigijo CD prezentacijoje kaip savotiškas atminimas - ką gali žinoti, gal po keliolikos metų tai bus paklausi retenybė :)" - šypteli grupės vadybininkė Jurgita Nagrockytė.

Teisinga kūrinių seka yra tokia:

1. Through the open window
2. Black cross
3. Marionette
4. I want this love not to die
5. Drink my blood
6. Sweet-brier shadow
7. Altar boy
8. Marble will take only ashes
9. Traces they leading to heaven
10. Touch the god

Kai tik bus pakeista poligrafija, CD "Marionette" bus galima įsigyti per Dangaus platinimo tinklą (užsakymai priimami), parduotuvėse "Muzikos Bomba", kocertų ir festivalių metu. Neseniai grupė SAPROPHYTES surengė albumo foto sesiją prie Vilniaus Bastėjos ir apleistame fabrike. Kolektyvas rengiasi pasirodyti festivalyje "Kunigunda Lunaria 2005".

Praūžusios "Marionette" prezentacijos nuotraukas galite išvysti panelės Crazytės saite:
http://public.fotki.com/CrazyLT/concerts2005/saprophytescd/

dangus : info