Jauni kolektyvai varžosi konkurse "Euro Rock Vilnius 2005"

Kovo 3 dieną sostinės klube "Intro" prasidės konkurso "Euro Rock Vilnius 2005" atrankinių koncertų maratonas. Kiekvieną kovo ketvirtadienį bus atrinktos keturios grupės, kurios kovo 26 dieną varžysis dėl pagrindinių prizų – atstovavimo Lietuvai muzikos seminare "Euro Rock 2005" Duisburge (Vokietija) bei "EURO<26 Lenkija" rengiamame koncerte "Colors of Europe".

Konkurse norą dalyvauti pareiškė 15 grupių iš visos Lietuvos. Iš jų atrinkta 12 pretendenčių, atitinkančių konkurso sąlygas. Konkursą stebės ir grupes vertins komisija, sudaryta iš žymių muzikologų, žurnalistų bei leidybos įmonių atstovų. Šiais metais varžysis CARAMEL MEMBERS, LEMPA, POLLY, BEKEŠO VILKAI bei kiti dalyviai.

"Euro Rock Vilnius 2005" nugalėtojai drauge su jaunais muzikos kolektyvais iš Vokietijos, Olandijos bei Didžiosios Britanijos dalyvaus vieno žymiausių gitaros pedagogų bei legendinio Vokietijos roko muzikanto Peterio Buršo (Peter Bursch) bei Duisburgo savivaldybės kultūros skyriaus organizuojamame seminare "Euro Rock 2005”. Čia vyks geriausių Europos ir JAV muzikos pedagogų bei vadybininkų paskaitos, praktiniai užsiėmimai, individualios ir grupių repeticijos, diskusijos apie muzikos kultūrą ir verslą, koncertai klubuose, miesto šventėse. Praėjusiais metais seminaro programą papildė koncertai Olandijoje bei Didžiojoje Britanijoje. "Euro Rock" atstovas viešoji įstaiga "Muzikos zona" tikisi, kad šiemet po seminaro organizuojamos gastrolės vyks ne tik Olandijoje ir Didžiojoje Britanijoje, bet ir Lietuvoje.

Antros vietos laimėtojai gegužės mėnesį dalyvaus jaunimo muzikos seminare Gdanske (Lenkijoje) bei atstovaus Lietuvai seminaro uždaromajame koncerte "Colors of Europe". Šio koncerto dalyvių kūriniai bus paskelbti "EURO<26 Lenkija" interneto svetainėje, vyks geriausios dainos rinkimai, o nugalėtojams bus įsteigtas specialus prizas.

"Euro Rock" seminarai Duisburge vyksta jau tryliktus metus. Iki 1997 metų Lietuvą atstovaudavo "Pačių blogiausių grupių festivalio" nugalėtojai, vėliau organizatoriai atrinkdavo dalyvius savo nuožiūra. "Euro Rock" seminaruose Lietuvai yra atstovavę BOVY su Marijonu Mikutavičiumi, EMPTI, DR.GREEN, MERLIN, SH, BITĖS, RELANIUM, IR ir kiti.

Zona informacija