Naujokai išeina į karą - NK2005

Kasmetinis debiutuojančių grupių festivalis devintąjį kartą pristatys naujas alternatyviosios scenos viltis - vasario 26 d. "Naujas Kraujas 2005" griaudės garsiame sostinės klube "Tango arena", kur scenoje dinamitinę savo kūrybos dozę iššaus 7 nauji kolektyvai, taip pat festivalio svečiai. Klausytojai kartu su komisija išrinks geriausią naują grupę, kuriai bus įteiktas festivalio prizas - žvilgantis diskinis pjūklas.

Festivalio rengėjai ir kolegos iš atsiųstų paraiškų atrinko šešias įvairias alternatyviosios muzikos kryptis atstovaujančias jaunas Lietuvos grupes - tai vilniečių kolektyvai CARAMEL MEMBERS, GROL, SOUL BROTHERS ir STRANGERS IN AVALON, bei HERSH TU? iš Pasvalio ir MAD RATE iš Visagino. Taip pat pasirodys naujas buvusio grupių SPELLBOUND ir RUINATION vokalisto Sigito Vėlyvio projektas GOETHEANUM, kurio nariai dėl ilgamečio scenos "stažo" debiutantų "rinkimuose" nesibolotiruos ir dalyvaus renginio "garbės kategorijoje".

nk2005 website

Šiemet pagal atrankai pateiktus demonstracinius įrašus galima pastebėti tam tikras bendras naujų grupių kūrybos tendencijas. Tarp jaunų kolektyvų devintajame NK vyrauja melodinga muzika, svyruojanti tarp roko ir metalo. Malonu pažymėti, kad dažniausiai jauni kolektyvai siekia savitumo, todėl kai kurių jų muziką nelengva apibūdinti. Šįkart tarp pretendentų buvo gerokai mažiau ekstremalaus metalo atlikėjų, nors ši kryptis vyraudavo ankstesniuose "Naujo Kraujo" festivaliuose.

Kieto melodingo roko kontekste tarp festivalio dalyvių išsiskiria bekompromisinio grind/death metalo grupė GROL, ir gotikinio elektrinio roko kūrėjai STRANGERS IN AVALON. Abi šios grupės jau pažįstamos klausytojams, pernai dalyvavo keletoje didesnių alternatyvios muzikos festivalių ir koncertų. Populiarumą bendraamžių tarpe taip pat spėjo pelnyti vilniečiai rokeriai CARAMEL MEMBERS, jau tapę ne vieno konkurso nugalėtojais. Visi dalyvaujantys kolektyvai išsamiai pristatomi specialioje festivalio svetainėje internete.

Kam atiteks simbolinis "Naujo Kraujo 2005" didysis prizas tradiciškai nuspręs iš žinomų alternatyvios scenos veikėjų sudaryta komisija bei festivalio klausytojai. Pirmieji 300 renginio lankytojų gaus balsavimo anketas, kurias užpildę išrinks geriausius, taip pat intriguojančioje loterijoje galės išlošti kelionę į didžiausią sunkiosios muzikos festivalį "Metalmania 2005".

Festivalio komisiją sudarys leidyklų Zona, Dangus, Ledo Takas atstovai, interneto portalų Ferrum.lt bei Gothic.lt redaktoriai, įvairių renginių organizatoriai ir žurnalistai.

Tradiciškai naujų vilčių paradą užbaigs vieni iš scenos senbuvių - šiemet finalinį šou surengs kauniečių gotų grupė XESS, kurie prieš keletą metų patys buvo iškalbingai naujoviški "Naujo Kraujo" donorai.

Renginys prasidės 18.30 val., klubo durys publikai atidaromos 18.00. Grupių pasirodymai scenoje tęsis 5 valandas, o po koncerto vakaro atmosferai dar ilgai neleis ataušti naktinė rokoteka. Įėjimo kaina 15 Lt.

Dėl griežtų įstatymų ir klubo taisyklių, į renginį bus įleidžiami tik 18 metų sulaukę asmenys. Jaunai atrodantys fanai prašomi turėti amžių patvirtinančius dokumentus. Suprantama, toks amžiaus apribojimas jaunų grupių festivalyje yra kiek nelogiškas, tačiau dėl jaunuolių girtavimą akylai stebinčių valstybinių institucijų sankcijų šis draudimas, deja deja, negali būti niekaip apeitas. Todėl vienintelė išeitis nepilnamečiams pateikti į renginį yra ateiti su tėvais arba kitais solidaus amžiaus palydovais...

Bene ilgiausią laiką gyvuojantis lietuviškas naujų grupių festivalis puoselėja savitas tradicijas ir kiekvienas naujo kraujo pliūpsnis yra kažkuo įsimintinas. Festivalyje, kuriame pristatomi įvairūs stiliai ir plėtojamas originalumas, visada sulaukiame malonių staigmenų. Tikėtina, kadjų neišvengsime ir šiemet. Tačiau galutinį atsakymą į klausimą "Sprogs ar nesprogs?", mirksintį prie festivalio bombikės, pateiks tik pačios grupės ir jas palaikantys žiūrovai. Jei palaikymas bus tinkamas, tuomet neabejotinai SPROGS! :) Ko ir norėtųsi visiems palinkėti ateinantį šeštadienį.

Ir jeigu tikrai SPROGS, koks skirtumas, kas išsineš prizą? Naujos scenos viltys laukia palaikymo!

Festivalio tinklapis:
http://naujaskraujas.dangus.net/

dangus : info