Trečiasis "MountainRock" festivalis pažymės
Aukštųjų Šančių scenos dešimtmetį

Kauno Aukštųjų Šančių rajonas įžymus ne tik karių kapinėmis, kuriose palaidoti legendiniai lakūnai Darius ir Girėnas, bet ir unikalia roko muzikos scena. Mažiausiame laikinosios sostinės rajone jau dešimt metų koncentruojasi kūrybinės miesto alternatyvinės muzikos pajėgos. Paminėti A.Šančiuose vienos įstaigos erdviame rūsyje kuriančioms, repetuojančioms ir įrašinėjančioms grupėms skirtas trečiasis roko festivalis "MOUNTAINROCK vol.3 / A.ŠANČIŲ ROKO SCENAI – DEŠIMT!“, įvyksiantis kovo 4 d., penktadienį, Kauno klube "Los patrankos".

Renginyje pasirodys visos rajone dabar grojančios grupės, puikiai pažįstamos masinio skonio nesirenkantiems klausytojams, tai – MOUNTAINSIDE, XESS, MANO JUODOJI SESUO, K.A.N.G. ir ANGIS. A.Šančių roko scenos, kuri jau yra įrašyta į Lietuvos roko muzikos istoriją, dešimtmetį pagerbs ir svečiai – legendiniai BIX bei viena perspektyviausių Latvijos roko grupių SOUNDARCADE.

Išskirtinius gimtadieninius šou festivalyje "MountainRock‘vol.3" surengs grupės ANGIS ir XESS. ANGIS pažymės devynerių, o XESS – ketverių metų sukaktį.
Renginį ves BIX kraštietis, grupės GIN GAS vokalistas Remigijus Ruokis. Po koncerto vyks roko diskoteka su Dariumi Baltušiu ir DJ TDF.

Aukštuosiuose Šančiuose per dešimt metų antspaudą paliko sėkmingai tebegyvuojančios ir jau iširusios grupės - DELIRIUM TREMENS, STROM CITY, MOUNTAINSIDE, SH..., PRESERVATIVE FACTORY, ANGIS, LIŪNUOSNA, K.A.N.G., XESS, ANAPILIS, MANO JUODOJI SESUO ir kitos.

Apie festivalį „MountainRock“

Pirmieji "MountainRock" festivaliai, įvykę Kaune 2003 m. balandžio 30 d. ir spalio 25 d. klube "Combo", įgijo gyvos muzikos gerbėjų pripažinimą ir sulaukė nemažo žiniasklaidos dėmesio. Pasak organizatorių, šiam renginių ciklui svarbiausi du dalykai: kokybiška muzika ir kokybiškas garsas.

Festivaliuose yra grojusios vedančios roko grupės iš Kauno, Vilniaus, Utenos, Šiaulių: KATEDRA, SH, BIX, MOUNTAINSIDE, BRAINERS, SHADOWDANCES, ANBO, K.A.N.G.

Organizatorių teigimu, mintis pradėti rengti aukšto lygio roko renginį kilo neatsitiktinai: Lietuvoje labai trūksta roko muzikos festivalių, kurie nebūtų tik atsitiktinai surinktų grupių koncertas, dažniausiai dar ir su nekokybišku įgarsinimu. Taigi, aktyvūs roko scenos dalyviai MOUNTAINSIDE ėmėsi iniciatyvos ir surengė festivalį simboliniu pavadinimu “MountainRock”.

Roko renginiai sulaukia vis daugiau dėmesio

"MountainRock" organizatoriai džiaugiasi, kad roko renginiai, ilgą laiką nepelnytai ignoruoti, sulaukia vis daugiau muzikinių klubų, rėmėjų dėmesio.

"Išgirdę apie festivalį, nusprendėme prisidėti prie roko populiarinimo Lietuvoje. Radijo stotys daugiausia transliuoja pop muziką, o labai norėtųsi didesnės muzikinės įvairovės. Tikimės, kad tokie roko renginiai įneš daugiau įvairumo į Lietuvos muzikinį gyvenimą", - teigė Akademinės kredito unijos (AKU) administracijos vadovas Šarūnas Vasiliauskas, studijų metais Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) didžiojoje salėje surengęs BIX ir Arinos koncertą.

Nemažai su AC/DC ir LED ZEPPELIN muzika išaugusių verslininkų teigia pasigendantys roko, džiazo dainų radijo stočių eteryje. Jie neturi laiko muzikos prekių parduotuvėje ieškoti mėgstamų grupių įrašų, todėl važiuodami automobiliu priversti, tarp žinių laidų, klausytis "bumčiko".

Griauna dirbtinius stereotipus

"Dalis žmonių tiki dirbtinai suformuotu stereotipu, jog roko grupės groja tik rūsiuose sau ir keliems draugams. Tačiau iš tiesų į roko muzikos festivalius Lietuvoje susirenka šimtai žmonių, o atvažiuojančios užsienio roko žvaigždės (MOTORHEAD, DEEP PURPLE, RAMMSTEIN) sutraukia didžiules auditorijas.

Šie faktai akivaizdžiai parodo kiek daug lietuvių mėgsta roką, todėl sunku suprasti, kodėl radijo stočių programų direktoriai, leidybinių firmų vadovai Lietuvos klausytojui nesuteikia pasirinkimo galimybės, siūlydami tik savo pačių sukurtą "formatą", kuris dažniausiai reiškia pigią pop muziką.

Džiugu, kad aktyvus, kūrybingas jaunimas nenori taikstytis su dirbtinai leidybos kompanijų, radijo stočių programų direktorių, informacinių kanalų primetamais standartais ir taisyklėmis. Vienas iš įrodymų - Kaune, Aukštuosiuose Šančiuose kuriančios grupės," - sakė "MountainRock" organizatorius Šarūnas Bulota.

Festivalio tinklapis:
http://www.mountainrock.lt

MountainRock informacija