Anapilis: dvi medalio pusės

Gruodžio viduryje per tamsiosios muzikos sceną nuvilnijo žinia apie pakankamai gerai žinomos grupės Anapilis išsiskyrimą. Trys grupės nariai nusprendė pasitraukti iš grupės ir pareiškė keletą kontraversiškų kaltinimų Anapilio lyderiui. Kiek vėliau paaiškėjo, jog konfliktas kur kas gilesnis, nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Iš blogosios pusės nustebino piktdžiugiška scenos dalyvių reakcija į šią žinią. Bet kokiu atveju, Anapilis lietuviškos gotikos scenoje iki šiol pasižymėjo kaip viena įdomiausių ir ryškiausių grupių, tad džiaugtis lyg ir nėra kuo...

Liūdniausia, kad šioje situacijoje buvo pamintas bičiuliškumas, kuriuo iš esmės remiasi visa underground'o scena nuo pačių ištakų. Žinoma tol, kol kūrėjai save suvokia, kaip underground'o dalį. Leiskime pasisakyti abiems "skandalo" pusėms. Čia peteikiami pasisakymai nekooreguoti - žodis į žodį tokie, kokius gavome iš muzikantų. Mes jokiu būdu neraginame palaikyti kurią nors pusę. Geriau švenčių proga palinkėti sėkmės ir kūrybinio įkvėpimo abiems.

Buvusių Anapilio narių, Xess muzikantų pareiškimas
(2004.12.16):

ANAPILIO IŠSISKYRIMAS

Gruodžio 15 vakarą dėl asmeninių ir materialinių klausimų nesutarimų beigi dėl kūrybinių kelių išsiskyrimo gitaristas Darelis ir vokalistas Bėska paliko grupę Anapilis. Vėliau ta pačią dieną prie jų prisijungė ir saksafonistas Arūnas. Buvę grupės nariai kardinaliai atsiriboja nuo bet kokių grupės lyderio Igno Vertigo Necrozak siekių grupę pateikti, kaip priklausančią seksualinėm mažumom (kas yra buvę pirmajame Tamsa Šnabžda ir yra lankėsi oficialiame grupės tinklapyje, supras, apie ką eina kalba). Jau ilgą laiką grupės viduje telkusiems nesutarimams buvo padėtas taškas. Tolimesnė Anapilio veikla priklauso tik nuo pačio vienu likusio jos lyderio valios.


Anapilio įkūrėjo Vertigo Necrozak pareiškimas
(2004.12.23):

ANAPILIS : STEBUKLŲ METAS

Praėjusią savaitę atmosfera Anapilio stovykloje buvo ypatingai įkaitusi. Kaip daugelis jau žinote, iš grupės “pasitraukė” trys muzikantai (Šatras, Arlequin ir Beska), o internete buvo paskelbta informacija tik iš jų stovyklos. Jūsų teisė žinoti ir kitą medalio pusę, todėl šiuo pranešimu norėčiau visoj istorijoj padėti tašką. Ir eiti pirmyn.

Visą šį konfliktą laikau iš grupės pasitraukusiųjų “nesveiku kerštu” man už tai, kad nesutapo mūsų kūrybiniai keliai, ir aš tiesiog norėjau eiti savuoju. Aš berniukams siūliau dar pabaigti tai, ką pradėjome (buvo telikę įrašyti albumą), ir eiti kas sau, toliau nesikankinti, mėginant prieiti kažkokių kūrybinių kompromisų (manau, jų baimė būti nesuprastiems publikos, ieškant naujų išraiškos formų, visada buvo ryški).

Išeidami jie nusprendė, kad aš jiems skolingas pinigų už visus bendro darbo metus. Tačiau aš nesijaučiu skolingas. Savo asmeninėmis lėšomis finansavau didžiąją dalį grupės veiklos, šiam projektui aukojau savo laiką, energiją ir sveikatą.

Maža to, išeidami šie grupės nariai ėmėsi “išmušinėti” šią hipotetinę skolą reketo būdu. Kaip kitaip galima pavadinti situaciją, kai jie nesutiko atiduoti mano jiems paskolintos bosinės gitaros, reikalaudami pinigų, grasindami, įžeidinėdami mane ir mano motiną.

Kadangi į konfliktą buvo įtraukta ir mano šeima (už kurios pinigus ir buvo pirkta gitara),buvome apsisprendę paduoti juos į teismą. Džiugu, kad šito neprireikė, ir berniukai grąžino mano nuosavybę. Deja, bet ir tada be grasinimų ir įžeidinėjimų man apsieita nebuvo.

Manęs nedomina pinigų ne-higiena. Giliai tikiu, kad asmenys, užsiimantys turto prievartavimu, NEGALI užsiimti Menu ! Jiems tik galima pasakyt – choke on the profit, bastards ! Užsprinkit pelnu!

Pasitraukę grupės muzikantai dar mestelėjo mano pusėn “kaltinimą”, esą aš pateikiu grupę “ kaip priklausančią seksualinėm mažumom”. Noriu pasakyti, kad mane gėjai domina tiek, kiek yra svarbūs Meniniam kontekste (prisiminkit Jean Genet, Pierre et Gilles ar tuos pačius Coil), kaip estetikos (kad ir kokia graži ar grotestiška būtų), išsiplėtusio minčių/laisvės tūrio srovė. O jei kam labai STOVI klausimas dėl mano sexualinės orientacijos, tai galiu pasakyti, kad mane labiau jaudina plastmasiniai manekenai (elekkktro) ir katinėjančios, patrachusios med. seselės (batcave) ! Take a Stand Against Discrimination!

Beska, Šatras ir Arlequin buvo tik pa-keleiviai, įlipę ir išlipę tarpinėse Anapilio maršruto stotelėse. Odisėja tęsiasi. Šiuo metu Anapilis ruošia naujus projektus, neatmesdamas galimybės pabaigti su homofobų kapela taip ir neįrašyto albumo “JEUX”.

Paskutinės geros žinios - du Anapilio kūriniai pateko į kelias tarptautines kompiliacijas. “Deep Silence of the Candle” puikuojasi garsaus vokiečių žurnalo Gothic rinkinyje “Goth Is What You Make It. Vol. 4”, o šviežiausiai įrašytas kūrinys “Nascondino” pateko į kompanijos “Dark Winter” leidžiamą oficialų Jhonn Balance atminimui skirtą tribiutą “Full Cold Moon”.

nuoširdžiai Vertigo Necrozak.

- - - - - - - - - - - - - - - -

dangus : info