"Velnių Malūnas 2005" vyks klube "Mulen Ružas"

Tradicinis kasmetinis alternatyvios muzikos festivalis "Velnių Malūnas" šiemet vėl kvies į šėlsmą antrąją Kalėdų dieną - gruodžio 26 d. Šventinis smarkaus garso koncertas, kuriame žada pasirodyti dešimt įvairių kolektyvų, vyx gerai žinomame sostinės klube "Mulen Ružas" ant Tauro kalno.

Gruodžio pradžioje dalį Profesinių sąjungų rūmų, kuriuose įsikūręs ir "Mulen Ružas", nuniokojo gaisras. Tačiau ugnis kairiosios rūmų dalies nepalietė ir klubo vadovai dar kartą patvirtino, kad "Mulen Ružas" pilnai veikia ir pasiruošęs priimti "Velnių Malūno" festivalį. O apdegusios dešiniosios fasado dalies sienos turėtų būti kaip tik tinkama iliustracija pekliško festivalio svečiams ;) Žiūrovai tradiciškai bus laukiami pasipuošę ragais ir kitais velniškais atributais.

"Velnių Malūno 2005" scenoje su patrakusiai šventinėmis programomis išvysime grupes RUINATION, MANO JUODOJI SESUO, MANDRAGORA, IR, ŽALVARINIS, SAPROPHYTES, INQUISITOR. Taip pat pasirodys naujas Sigito Vėlyvio (ex-Spellbound, Kielwater) suburtas kolektyvas GOETHEANUM, bei lietuvių kilmės amerikiečio Kimo Arbas projektas IRONWOLF13/K984. Ši festivalio grupių sudėtis netrukus bus galutinai papildyta dar vienu ar keliais kolektyvais.

Taip pat planuojama tęsti Alternatyviosios scenos apdovanojimų tradiciją. Labiausiai pasižymėjusioms įvairių muzikos krypčių grupėms, atlikėjams ir veikėjams bus įteikti Baltieji Velniai, bei specialūs prizai. Šią ceremoniją organizatoriai šiemet numato padaryti paprastesnę ir žaismingesnę. Likus savaitei iki Kalėdų, geriausius savo balsavimu rinx įvairių alternatyvių subkultūrų organizacijų, portalų atstovai, žurnalistai, o koncertų lankytojai bus pakviesti balsuoti internetu.

dangus : info