Paremkite leidyklą Dangus skirdami 2%


Šiemet nepriklausoma muzikos leidykla Dangus pažymės savo veiklos 20-metį, planuoja pradėti leisti vinilines plokšteles ir išjudinti įšalusius interneto projektus, - visam tam, žinia, labai praverstų papildomos lėšos. O vienas paprasčiausių ir nieko nekainuojančių būdų paremti mūsų organizaciją yra skirti 2% nuo pernai sumokėto gyventojų pajamų mokesčio (GPM).

Didžioji dalis 2% paramos skiriama Dangaus įsteigtai premijai "Baltoji gimtis", bei Nepriklausomybės dienos koncertui "Auszra 16" organizuoti. Iš rėmėjų gautas lėšas taip pat panaudojame festivaliui "Mėnuo Juodaragis" ir vienintelei alternatyvios muzikos krautuvėlei "Ragainė" išlaikyti. Taip pat nauji visuomeniniai iššūkiai gali pareikalauti ir nemalonių išlaidų teisininkų paslaugoms.

Todėl, jeigu turite galimybę, būsime labai dėkingi Jums už kilnumą ir geranoriškumą prisidedant prie Dangaus iniciatyvų. Skirkite mūsų leidyklai 2% paramą - tam sugaišite tik kelias minutes, o mums tai bus labai svarbi paspirtis! Be to, dabar jau galite skirti paramą į priekį ilgesniam laikui - iki 5 metų.

Paramą galite skirti iki 2013 m. gegužės 1 d.!

Dangaus rekvizitai:
VŠĮ "BALTIJOS GRIAUSTINIS"
Įstaigos kodas: 124631480
Reg. adresas: VYTENIO 33-42, VILNIUS, 03207


--------------------------------

KAIP SKIRTI PARAMĄ?

Tą galite padaryti dviem būdais. Patogiausia skirti paramą - deklaruoti internetu, užpildant mokesčių inspekcijos naujos redakcijos formą FR0512 v.2 - pildant šią formą nebereikia nurodyti gavėjo pavadinimo ir adreso, tik įstaigos kodą - 124631480.

1. Paprasčiausias būdas - per internetinę bankininkystę
Įeikite į savo internetinį banką ir pasirinkite elektroninį deklaravimą. Prisijungę prie Valsybinės mokesčių inspekcijos EDS (Elektroninio deklaravimo sistemos), užpidykite FR0512_2 formą. Prisijungimo nuorodą rasite čia.

2. Formą užpildyti ranka ir pateikti VMI
Galite paramos formą atsispausdinti ir užpildę ranka pateikti mokesčių inspekcijai - nuvykę tiesiogiai arba siųsdami įprastu paštu (kiekviena forma atskirame voke). Formos PDF blanką pildymui rasite šiuo adresu. Koks Jus prižiūrinčio VMI skyriaus adresas galite sužinoti čia :)
Arba užpildytą blanką tiesiog užneškite į "Ragainę" (Pilies g.6, Vilnius) ne vėliau kaip balandžio 30 d. iki 19.00 val.

--------------------------------

(GALBŪT) SVARBU ŽINOTI:

• Nors VMI bruzgynai įprastai klaidūs (nes kuriami matyt ne žmonėms), tikime, kad tūlas Dangaus rėmėjas susigaudys, kaip teisingai formą užpildyti, todėl detalių instrukcijų nepateikiame. Jei neaiškumų kiltų, oficialias pildymo taisykles (PDF) gausite čia.

• Dabar 2% pajamų mokesčio tam pačiam paramos gavėjui galima skirti ilgiau kaip vienerius metus (iki 5 metų). Norint paramą skirti už 2012-2016 metus, pakanka pateikti vieną – 2012 m. – mokestinio laikotarpio prašymą, E5 laukelyje įrašius 2016. Pagal tokį prašymą pajamų mokesčio dalis bus pervedama nuo 2012, 2013, 2014, 2015 ir 2016 m. sumokėtų mokesčių, todėl 2013-2016 m. laikotarpio formų gyventojui teikti nebereikės.

Visgi, jeigu gyventojas paramą nori skirti tik vieneriems metams, tuomet jam E5 laukelio pildyti nereikia. Pateiktą prašymą mokesčių mokėtojas gali tikslinti iki 2013 m. rugpjūčio 20 d.

• VMI taip pat sutiekia galimybę iki 1% paramos papildomai skirti politinėms partijoms, tačiau mes siūlome politinėms organizacijoms paramos neskirti iš viso! :)

--------------------------------

Jeigu Jums kyla dar klausimų dėl 2% paramos skyrimo "Baltijos griaustiniui", susisiekite su mumis tel. 8688 19655 arba <[email protected]>. VMI informacijos apie asmenis, skyrusius paramą, neteikia. Jei Jūs norėtumėt, kad apie Jūsų paramą mes žinotumėm, praneškite minėtu adresu arba FB žinute.

AČIŪ JUMS, KAD REMIATE! AČIŪ MUMS, KAD YRA KĄ REMTI! :)