Danguje išleistas LIBERTE CD
"Jau aušt aušružė"

Dangus pristato išskirtinį lietuviškos post-folkloro muzikos leidinį. Gruodžio 7 d. išleistas grupės LIBERTE debiutinis albumas "Jau aušt aušružė" atskleidžia naujai ir jausmingai skambantį etninės muzikos pasaulį su skaidriai svajinga nuotaika. Subtilios, šviesiai melancholiškos dainos užburia savo švelnumu, persmelkia ypatingu, nelyg sapno, plauksmu ir interpretacijų laisve. Ansamblio muzikoje skamba ne tik gerai išstudijuoto ir su meile išdainuoto senojo lietuvių folkloro motyvai, bet ir autoriniai kūriniai. Taip pat yra dainų, atliekamų nenutolstant nuo autentiškų sutartinių, vienbalsių ir daugiabalsių tradicijos.

Stebuklingą melodijų visumą audžia kanklių, smuikų, fleitų, fortepijono, kitų tradicinių bei klasikinių instrumentų sąskambiai. Nuo ramių ir meditatyvių, minimalistinių garso ratilų švintanti muzikos srovė teka link ritmingesnių, pasitelkiant perkusiją, bosinę liniją, akordeoną. LIBERTE autorės Anos Babuškinos kūryba ir žavus balsas atveria gilų, itin natūraliai ir kūrybiškai išreikštą etninės muzikos grožį. Tuo pačiu išryškina originalią, tik LIBERTE būdingą garsyno pajautą, peržegiančią "seno" ir "naujo" takoskyrą.

Albumą "Jau aušt aušružė" kolektyvas įrašinėjo ne vienerius metus, į kompaktinę plokštelę pateko rinktiniai kūriniai nuo LIBERTE atsiradimo 2004 metais. Albumo įrašuose dalyvavo net 18 muzikantų, kūriniai įamžinti keturiose skirtingose studijose, tačiau viso albumo skambesys vientisas ir įspūdingai malonus. Iki šiol pavieniai grupės darbai skambėjo keletoje CD rinkinių, teatro vaidinimuose, kino filmuose. Kartu su 10 muzikinių kompozicijų albume pateikiamas ir vaizdo klipas dainai "Miegužio noriu". Šio įspūdingo klipo režisierius - R.Korostenskij, kurio filmui "Tavo širdies šiluma" muziką parašė Ana Babuškina.

Santūriai apipavidalintas CD "Jau aušt aušružė" (Dangaus katalogo nr. DGCD 034) išleistas skaidrioje dėžutėje su kartono įmova (slipcase), 400 egz. tiražu. Albumą galima įsigyti krautuvėlėje "Ragainė" Vilniuje, kitose geros muzikos parduotuvėse, renginiuose arba užsisakyti internetu. Albumo kaina 25 Lt.

Albumas bus pristatytas proginiu gyvo garso koncertu 2010 gruodžio 19 d., sekmadienį, 19.00 val. ištaigingoje PIANO.LT Vilniaus senamiestyje, Trakų g. 9/1 (įėjimas iš Kėdainių g.). Kartu su LIBERTE koncertuos kviestiniai svečiai. Bilietų kaina 15 Lt.

Albumas detaliai: dangus/releases/albumai/034_Liberte



01. Vėjau vėjau
02. Tu karveli, tu pilkasai
03. Žvilgso raselė -
mp3
04. Valsas
05. Pajūrėly pamarėly -
mp3
06. Jau aušt aušružė - mp3
07. Pjesė "Skrydis"
08. Tututūtututis
09. Miegužio noriu
10. Buva kiškelis -
mp3

Trukmė 42:08

video: Miegužio noriu - youtube


Dangaus interviu su Ana Babuškina: "Mėgstu švelnų, minkštą garsą ir minimalizmą"
Grupės svetainė internete: www.liberte.lt

---
dangus : info

::::

::::