Aistringa muzikos alchemija iš Australijos - DANDELION WINE
koncertas Vilniuje kovo 27 d.

Efektinga ir savita ethereal electro-world muzikos grupė DANDELION WINE iš Australijos kovo 27 d. koncertuos sostinės klube "Mulen ružas" (V.M.Putino g.5). Lietuvos publikai jau pažįstami svečiai Vilniuje surengs išskirtinį savo naujausio albumo "All Becompassed By Stars" pristatymą. Scenoje taip pat pasirodys viena įdomiausių Lietuvos alternatyvios muzikos grupių COMEDIA D'EL ARTE ir teatro dienos proga nudžiugins žiūrovus nauju performansu.

Pasak pačių muzikantų, DANDELION WINE gyvena keistame pasaulyje, kur susilieja senieji amžiai, viduramžių instrumentai dera prie elektroninių ritmų, angeliškas balsas – prie džeržgenčių gitarų, o muzika išlaisvina tai, kas netelpa sieloje. Unikalios muzikos duetą 1999 metais Melburne sukūrė fantazijos nestokojanti vokalistė Naomi Henderson ir multiinstrumentalistas Nicholas Albanis. Jų kūryboje išsiskleidžia įspūdinga įvairių stilių paletė - tarp griaudinčių modernių ritmų ir dūžių sklinda subtilios akustinės melodijos ir analoginis ambient dvelksmas.

"Firminiu" grupės ženklu tapo ryškus viduramžių ir pasaulio tautų instrumentų - cimbolų, fleitų, citros, mandolinos, sansulos ir kitų - skambesys. Tuo pačiu DANDELION WINE trykšta roko ir šokių muzikos energija - metaliniai gitarų rifai akomponuoja uždegantiems Indijos, Vidurio Rytų, Afrikos ritmams ir šis kone alcheminis derinys nepalieka abejingų.

Naujame, trečiajame grupės albume "All Becompassed By Stars" australai teigia sudėję gražiausias ethereal melodijas ir stipriausius kūrinius, kuriuos gyvai pristatys publikai. "Dandelion Wine" koncertas Vilniuje skambės jau kitą dieną po oficialaus albumo išleidimo Vokietijoje. Lietuvą pamilęs kolektyvas jau buvo itin šiltai sutiktas festivaliuose "Kunigunda Lunaria" ir "Mėnuo Juodaragis".

"Išleidę naująjį albumą, tiesiog privalome jį sugroti Lietuvoje, - sako su publika itin šiltai bendraujanti Naomi Henderson. - Iš Lietuvos mūsų prisiminimai patys geriausi, atradome daug draugų ir gerbėjų. Po kurio laiko ilgam išvyksime į Australiją, nekoncertuosime Europoje keletą metų, tad norisi darsyk susitikti. Džiugu, kad šįkart turėsime galimybę atsivežti daugiau įvairių instrumentų ir vakaras turėtų būti pašėlusiai galingas!"

Australai DANDELION WINE prieš kelis metus Europoje tapo tikru atradimu ir su savo muzika apkeliavo 12-oje Senojo žemyno šalių bei Japoniją, koncertuodami įvairiausiose vietose - nuo pogrindinių klubų iki folkloro švenčių, nuo bažnyčių iki metalo festivalių, nuo teatro scenų ir techno vakarėlių iki... psichiatrinių ligoninių Vokietijoje ir Australijoje.

Primindami, jog kovo 27-oji yra tarptautinė Teatro diena, įdomų šou ruošia ir grupė COMEDIA D'EL ARTE. Šį ekspresyvų alternatyvios muzikos kolektyvą 2006 metais įkūrė du netikri broliai, augę vienoje šeimoje. Grupšouės, kuri nori būti pristatoma, kaip the melancholy orchestra, originalumą pabrėžia ekspresyvi vaidyba, dainas paverčianti dramatiškomis mizanscenomis. Artėjantis "Comedia d'el Arte" pasirodymas bus tarsi konceptuali pasaka, iliustruota originalia, svaiginančia muzika.

Koncerto pradžia 20.00 val. Kaina 25 Lt.

-----------------
Internete: www.dandelionwine.com.au
www.myspace.com/aninexactscience
www.youtube.com/dandelionwineband

Comedia d'el Arte: www.myspace.com/comediadelarteband

dangus : info

::::