Festivalis "BALTIJOS GARSAS 2008" Kernavėje

Rugpjūčio 7-10 dienomis Kernavėje, Arvydo sodyboje vyks trečiasis Baltijos Garso festivalis. Per tuos trejus metus, kai gyvuoja "Baltijos Garsas", festivalinis gyvenimas Lietuvoje neatpažįstamai pasikeitė. "Baltijos Garsas" gimė tuo metu, kai vienos rankos pirštų buvo gerokai per daug norint suskaičiuoti panašaus pobūdžio renginius. Tuo tarpu dabar sunku atrasti vasaros savaitgalį, kurio metu nevyktų vienas ar net keli festivaliai, masinantys lankytojus įvairiausio pobūdžio muzika ir pramogomis. Tokioje festivalių gausoje Baltijos Garsas siekia išlaikyti unikalų požiūrį tiek į atlikėjų programos stilistiką, tiek į bendrą veiklos pobūdį.

Siekdami nuolatos tobulinti festivalį bei pateikti dalyviams kuo įdomesnę ir turiningesnę programą, šiemet nusprendėme neapsiriboti vien muzika ir įtraukti kitų meno sričių. Tokiu būdu atsirado dieninė performansų scena, kurioje pasirodys nekamerinės aplinkos teatrai ir kitų scenos menų atstovai.

Šiemet "Baltijos Garse" dalyvaus 26 kolektyvai iš Lietuvos, Norvegijos, Rusijos, Latvijos, Lenkijos ir JAV. Mes džiaugiamės, kad mums pavyko pakviesti daug įdomių vietinių ir užsienio atlikėjų, bet tuo pačiu nekartoti praėjusių festivalių programos.

Dalyvius turėtų sudominti energinga norvegų bliuzroko grupė THE GRAND, šiemet dalyvavusi ir garsiajame Roskildės festivalyje, KAFTAN SMEHA - užburiantis roko teatras iš Rusijos, įvairių stilistikų muziką - nuo vodevilio iki Zappa‘iškos eksperimentikos - grojantys lenkai CASHMERE, klasikinio „deep purple‘iško“ roko atstovai iš Latvijos MEDIEVAL CHILD, JAV bliuzmenas Chip Jordan su kolegomis iš Lenkijos.

Lietuviškai scenai atstovaus folk-rokeriai ŽALVARINIS ir ATALYJA; charizmatiška dainų autorė ir atlikėja Eglė Sirvydytė; modernias technologijas su tradiciniais instrumentais derinanti perkusininkų grupė Bangobeat; indiškos muzikos oazė Lietuvoje – A. Lomonosovo grupė; sparčiai populiarėjanti instrumentinė grupė DIGITAL SILENCE; naujas programas festivalyje pristatys grupės IR VISA TAI KAS YRA GRAŽU YRA GRAŽU, ŠV. SODAS, SENAS KUINAS, THE SKYS.

Festivalyje turės progos pasirodyti ir jaunos, perspektyvios grupės: ANTIES tradicijomis sekanti artistiškoji ir humoro jausmo nestokojanti ARKLIO GALIA, ankstyvąjį E. Claptoną garbinantys AMARAI, „led zepeliniškas“ tradicijas puoselėjantis KIAURAS KIBIRAS ir psichodelinio roko atstovai MIDDLE MOUNTAIN DRIVE.

Dieninių performansų metu išvysime eksperimentinį dailininko ir muzikanto Artūro Šlipavičiaus, džiazo saksofonininko Vytauto Labučio bei vizualinių projekcijų meistro Dainiaus Labučio projektą "Haruspikų ritualas non finito", nuotaikingą grupę STIPRIAI KITAIP, Vilniaus Senamiesčio teatro projektą "Gatvės akcija", performansus surengs Klaipėdos alternatyvios teatro scenos atstovas Benas Šarka, Andriaus Pulkauninko kinetinė teatro trupė bei Jaunųjų aktorių grupė K.O?

Festivalio dalyviai turės progą ne tik pasiklausyti bei pasižiūrėti atlikėjų, tačiau ir patys palavinti savo vaizduotę kūrybinėse dirbtuvėse bei išmėginti jėgas turnyruose. Galėsime pamėginti pasigaminti aitvarą ir paleisti jį į dangų arba prisidėti prie skraidančio festivalio simbolio virš upės gamybos. Aktyviuosius pakviesime į šaudymo iš sportinių lankų, šachmatų, o taip pat tradicines futbolo, krepšinio ar tinklinio varžybas.

Be to, kad pernelyg neterštume gamtos mašinomis ir autobusais ir, žinoma, kad įdomiau nukeliautume iki festivalio vietos, šiemet nusprendėme surengti žygius trimis alternatyviais ir ekologiškais būdais - baidarėmis, dviračiais ir pėsčiomis. Kiekvienas iš šių žygių yra savotiškai įdomus, kiekvienam yra numatyti turiningi maršrutai, vadovai ir lydintis transportas, tereikia tik panorėti keliauti kartu.

Festivalio Baltijos Garsas informacija

::::