Vilniuje koncertuos metalo legendos OBITUARY

Jau šį penktadienį, liepos 25 d. Vilniuje koncertuos legendinė metalinės mzuikos grupė OBITUARY iš JAV. Vaikinai iš Floridos valstijos yra laikomi vienais death metalo pionierių, o grupės vokalistas John Tardy pirmasis pradėjo naudoti žemą ir šiurkštų vokalą, šiuo metu būdingą visoms death metalo grupėms. Nuo 1988 metų gyvuojantys OBITUARY padarė įtaką tokioms žymioms metalo grupėms, kaip DEICIDE ar CANNIBAL CORPSE.

Amerikiečių albumai "Slowly We Rot" (1989), "Cause of Death" (1990) ir "The End Complete" (1992) iki šiol laikomi vienais reikšmingiausių pasaulinėje metalo scenoje. Be to, pagal muzikos įrašų pardavimo sistemos "Nielsen Soundscan" duomenis, amerikiečiai yra penkti visų laikų daugiausiai albumų pardavusių death metalo grupių sąraše.

1997 metais grupė netikėtai iširo, tačiau po 7 metų pertraukos, 2004-aisiais, gerbėjų ir pačių grupės narių džiaugsmui OBITUARY grįžo į sceną ir panašu, jog šįkart greitai iš jos nesitrauks. Du paskutiniai amerikiečių albumai "Frozen in Time" (2005) ir "Xecutioner`s Return" (2007) parodė, kad OBITUARY nesivaiko madų ir lieka ištikimi savajam metalo stiliui, už kurį juos gerbia viso pasaulio metalo muzikos mylėtojai.

OBITUARY koncertas Vilniuje yra vienintelis pasirodymas Baltijos šalyse. Liepos 25 d. grupė atskris tiesiai iš JAV ir Lietuvos sostinės "Galaxy" klube pradės mėnesį truksiantį Europinį turą, kurio sąraše – daugiausia žinomi metalo festivaliai. Koncertą rengia asociacija "Ferrum muzikos projektai", kuri į Lietuvą jau yra atvežusi tokias žinomas metalo grupes, kaip SEPULTURA, NAPALM DEATH, CANNIBAL CORPSE, SODOM ir kt.

Renginio vieta: "Forum Palace" klubas "Galaxy", Konstitucijos pr. 26, Vilnius. Data: 2008 liepos 25 diena, 20:30 val. Trukmė: 1 val. 30 min. Bilietus platina "Tiketa".
Daugiau apie koncertą: http://www.ferrum.lt/obituary

Ferrum informacija

::::