Lietuvoje pirmąkart rengiamas
"Wacken Metal Battle" konkursas

Leidybos kompanija "Atra Musica" ir asociacija "Ferrum muzikos projektai" su džiaugsmu praneša, kad viena Lietuvos grupė 2008 metais koncertuos didžiausiame Europos sunkiosios muzikos festivalyje "Wacken Open Air". Po derybų su šio kultinio festivalio organizatoriais – agentūra "ICS Festival Service" – pavyko susitarti, jog jau šiais metais Lietuvoje būtų atrinkta viena grupė, atstovausianti mūsų šaliai Wackene. Kaip žinia, "Wacken Open Air" festivalis organizuojamas Vokietijoje jau beveik 20 metų ir šiuo metu sutraukia daugiau nei šešiasdešimt tūkstančių metalo gerbėjų iš viso pasaulio.

Konkursas "Wacken Metal Battle" vyksta daugelyje Europos šalių ir netgi Brazilijoje, tačiau lietuviškasis konkursas bus pirmasis ir kol kas vienintelis Baltijos šalyse. Esminės sąlygos, kurias turi atitikti šiame konkurse dalyvaujančios grupės – tai neturėti galiojančios ar artimiausiu metu planuojamos sutarties su jokia leidybos kompanija; grupės autorinė programa turi būti ne trumpesnė nei 30 minučių; visa grupės muzika turi būti atliekama gyvai; be to, konkurse gali dalyvauti tik įvairių metalo muzikos požanrių grupės.

"Wacken Metal Battle" – tai dviejų pakopų konkursas. Pirmajame etape iš 8 šiemet paraiškas pateikusių grupių ekspertų komisija atrinkto 6 komandas, kurios dalyvaus vietiniame finale. Taigi Lietuvos finalo koncerte susirungs Kauno death metalistai OSSASTORIUM, melodingą death metalą grojantys vilniečiai MANDRAGORA, kauniečių gothic industrial komanda XESS, heavy metalo atstovai iš Vilniaus KATEDRA, vilniečių alternatyvaus metalo grupė WOZU ir vilniečių melodingo metalo komanda RUINATION.

Lietuvos finalo koncertas įvyks 2008 m. balandžio 19 d. klube "Mulen Ružas" (V. Mykolaičio-Putino g.5) Vilniuje. Finalo laimėtojai keliaus į Wackeną ir dalyvaus antrajame konkurso etape – tarptautiniame "Metal Battle" finale, kuris vyks "Wacken Open Air" festivalio "WET" scenoje. Festivalis vyks Vokietijoje liepos 31 – rugpjūčio 2 dienomis. Tarptautinio konkurso "Wacken Metal Battle 2008" finalą Vokietijoje laimėjusi grupė pasirašys sutartį su leidybos kompanija "Armageddon Music".

Lietuvos finalo koncerte balandžio 19 d. grupės pasirodys burtų keliu iškritusia tvarka. Burtai bus traukiami koncerto dieną prieš renginį. Po grupių pasirodymų, kol vyks komisijos balsavimas, žiūrovams bus suteikta unikali galimybė pamatyti pirmojo konkurso "Wacken Metal Battle" laimėtojus – thrash/heavy metalo komandą RECKLESS TIDE iš Vokietijos.

Susikūrusi tik 2000 metais, grupė RECKLESS TIDE jau 2004-aisiais laimėjo kol kas patį svarbiausią konkursą savo gyvenime. Šio laimėjimo vaisiai – pakankamai gerai vertinami RECKLESS TIDE albumai "Repent Or Seal Your Fate" (2005) ir "Helleraser" (2006), kuriuos išleido leidykla "Armageddon Music". Šiuo metu vokiečiai sėkmingai rengia turus po Europą ir Vokietijoje apšildo įvairius metalo scenos grandus. Be to, 2005 ir 2006 metais RECKLESS TIDE pasirodė ir "Wacken Open Air" – ne kaip konkurso, o vienos iš pagrindinių scenų dalyviai.

Konkursas "Wacken Metal Battle" – tai išskirtinė galimybė Lietuvos grupei šoktelti į kitą muzikinį lygį ir prisistatyti viso pasaulio sunkiosios muzikos mylėtojams. Todėl šio konkurso organizatoriai tikisi įtemptos ir nuoširdžios kovos tarp grupių bei entuziastingo jų fanų palaikymo.

Daugiau informacijos apie "Wacken Metal Battle" konkursą, jo sąlygas, komisijos narius ir finalo koncertą rasite svetainėje www.ferrum.lt/metalbattle.

dangus : info

::::