"Kilkim Žaibu 9" kviečia į Žiemgalą

9-asis baltiškas karingos muzikos festivalis "Kilkim žaibu" nugriaudės 2008 m. birželio 7 d. Po įvairių pasiūlymų bei svarstymų dėl artėjančio festivalio vietos pakeitimo (būta minčių persikelt į Lietuviškosios Žiemgalos "Raktės" piliakalnį), rengėjai nusprendė pasilikti jau įprastoje, lengvai pasiekiamoje "Plūgo brolių" poilsiavietėje. Atsinaujinusioje bei prasiplėtusioje poilsinėje esama ekstremalių naujovių, viena iš jų – gyvos rudosios meškos. Išskirtinai festivaliui poilsiavietės parko gilumoje bus pastatyta ir gerokai erdvesnė scena.
Taigi, pasak organizatorių, svetingame Žiemgalos krašte laukiami visi - pasiilgę gyvos gamtos, senovinių karo dainų, ginklų žvangesio bei juodosios kalvės trenksmo.

Šiemetinio "Žaibo" programa bus iš dviejų dalių, - pirmojoje vyraus karyba ir archaiškas folkloras, o antrojoje - pagoniška juodmetalio muzika. Pasak rengėjų, daugumas kviestų kolektyvų jau patvirtino savo dalyvavimą, o pagrindinės metalinės dalies grupės bus legendiniai belgai ANCIENT RITES, bei ne ką mažiau žinomi ukrainiečiai NOKTURNAL MORTUM.
Baltijos grupių sąrašas bei bilietų kaina bus paskelbti vėliau.

Informacija renginio svetainėse: www.kilkimzaibu.com ir www.myspace.com/kilkimzhaibu

dangus : info

::::