METALMANIA 2008 scenoje -
legendiniai sunkmetalio dinozaurai
!

Kovo 8 dieną Lenkijos mieste Katovice įvyks kasmetinis sunkiosios muzikos festivalis "METALMANIA 2008", jau 22-ą kartą sutrauksiantis tūkstančius gauruotų metalo gerbėjų iš įvairių šalių į didžiausią šios krypties renginį Vidurio-Rytų Europoje. Ufonautiškoje "Spodek" arenoje šiemet dvejose scenose pasirodys per dvi dešimtis grupių, tarp kurių išvysime tokius metalinio žvaigždyno monstrus, kaip MEGADETH, OVERKILL, FLOTSAM AND JETSAM, SATYRICON, VADER ir MARDUK. Šio įvykio tradiciškai nepraleis ir Dangaus komanda, jau septintą kartą kviečianti pakratyti kaulus nuotaikingoje ektremalioje kelionėje į šachtininkų ir plieno Meką.

Žinoma, pagrindinis "Metalmania 2008" akcentas skiriamas garsiajai Dave Mustaine kapelai MEGADETH, kuri nuo pat įkūrimo 1983 metais įsikorė į heavy-tharsh metalo panteono viršūnes ir sukūrė pasaulinę gerbėjų armiją su geležinės muzikos klasika tapusiais albumais "Peace Sells.. But Who's Buying?!" (1986), "Rust In Peace" (1990) ir "Countdown To Extinction" (1992). Pernai išleisto 11-ojo studijinio albumo "United Abominations" proga prasidėjęs europinis MEGADETH turnė "Tour of Dute" daugeliui gerbėjų tapo ilgai laukta galimybe išvysti šią grupę gyvai. Miaukimo čempionui Dave Mustaine'ui "Metalmania 2008" scenoje talkins Glenn Drover (gitara), James LoMenzo (bosas), Shawn Drover (mušamieji).

Pastebėtina, kad šių metų "Metalmania" programoje vyraus amerikietiško sukirpimo heavy metal, thrash ir hardcore stilistika. Šalia pagrindinių headlainerių didžiojoje "Spodek" scenoje pasirodys kiekvienam metalo veteranui iki skausmo žinomi OVERKILL, kurie per 20 grojimo metų aplankė beveik visus pasaulio kampus, o 2007 m. rudenį išleido jau 15-ąjį savo albumą "Immortalis"... Pasirodys ir kitos thrash metal iškasenos - FLOTSAM AND JETSAM, grojantys nuo 1983 m. ir kadaise padovanoję tėvynainiams METALLICA bosistą Jason Newstead. Brutalaus death metal gerbėjus atgaivins niujorkiečiai IMMOLATION, pristatatntys septintąjį savo albumą "Shadows in the Light", o amerikoniško hardkoro fanai gaus iki valios prisišokinėt su žymiais mathcore dundukais THE DILLINGER ESCAPE PLAN ir jų jaunesniais kolegomis POISON THE WELL.

Taip pat senąją artileriją atstovaus danai ARTILLERY, sukūrę ne vieną pasaulinės thrash metal klasikos albumą. O juodmetalio fronte šiemet karaliaus nuožmieji norvegai SATYRICON, - Frost'o ir Satyr'o demoniškas junginys žada nustebinti naujojo albumo "Now, Diabolical" užkeikimais. Jiems talkins kiti žymūs pragaro išperos - švedai MARDUK, bei labiau keltiškas death-thrash sunkmetalio temas plėtojantys airiai PRIMORDIAL. Lenkijai didžiojoje scenoje atstovaus šios šalies bekompromisinio death metal etalonas - VADER, šiemet pažymintys grupės 25 metų sukaktį. Taip pat tradiciškai pasirodys mažai žinoma Rusijos grupė, pavadinimu INSIDE YOU, grojantys gothic metal.

Nemažai siurprizų laukia antrojoje "Metalmania 2008" scenoje, kur pagrindinėmis gitaromis grieš JAV ansamblis STOLEN BABIES, - ko gero netikėčiausia festivalio grupė, kurios muzika apibūdinama kaip avangardinis metalas su ryškia dark cabaret įtaka. Taip pat čia pasirodys Anglijos hardcore/punk žvaigždės OCTOBER FILE, kiti ne mažiau žymūs UK thrashystai EVILE, Olandijos sunkmetalio atstovai IZERGIM ir NON-DIVINE, įspūdinga vokiečių grupė DRONE ir pagarsėję Lenkijos scenos atstovai CARRION bei PANDEMONIUM. Antrojoje scenoje išvysime Australijos metalo legendą MORTAL SIN, bei pirmąjį tarptautinį Botsvanos ektremalistų WRUST šou.

Šiemet didžioji dalis bilietų į festivalį išpirkta jau prieš mėnesį. Dangus šįkart rengia kelionę autobusu ir su nakvyne. Daugiau informacijos rasite:
http://www.dangus.net/metalmania/

Oficiali "Metalmania 2008" svetainė:
http://www.metalmind.com.pl/metalmania/

dangus : info

::::