VELNIŲ MALŪNAS 2007 -
kviečia atšvęsti nuoširdžiai !

Gruodžio 28 d., ketvirtadienį, Vilniuje įvyks tradicinis alternatyviosios scenos festivalis "Velnių Malūnas 2007", kuris kasmet į įspūdingą šventę sukviečia įvairių muzikos stilių grupes ir klausytojus. Šįkart senųjų metų pabaigą ir naujųjų pradžią pažymės septynios savitos Lietuvos grupės - PIEVOS, ANDAJA, LINOJA, SIELA, GOETHEANUM, GRAVEYARD ir DONIS. Betarpiška ir šelmiška atmosfera pasižymintis "Velnių Malūnas" dundės jau aštuntąjį kartą. Festivalis vyks klube "Mulen ružas", pastaraisiais metais tapusiame daugumos žymesnių alternatyvos įvykių vieta.

Pasak šventę rengiančių nekomercinės muzikos leidyklos "Dangus" atstovų, "Velnių Malūno" scenoje pasirodys grupės, kurios per 2006-uosius pasižymėjo savo veikla ir kūryba. "Finaliniam metų festivaliui sukvietėme įdomius, atsinaujinusius kolektyvus, kurių muzikos spėta pasiilgti, nes dėl vienų ar kitų priežasčių jie šiemet koncertavo ne taip dažnai, - teigia "Dangaus" vadovas Ugnius Liogė. - Taip pat tuos, kieno pasirodymai ir nauji albumai metų bėgyje mums labiausiai krito į akį."

Festivalyje skambės roko, folkroko, neo-folk, darkwave, gotikinė, metalinė ir kitų krypčių alternatyvi muzika. "Velnių Malūnas" tapo vieta, kur kasmet susitikti ir aptarti praūžusių metų džiaugsmų, negandų, bei naujų vilčių susirenka įvairių scenų auditorija. "Visad malonu matyti daug šventiškai nusiteikusių žmonių, tai suteikia festivaliui žavaus atsipalaidavimo ir šilumos, - sako organizatoriai. - Be to, kur daugiau, jei ne "Velnių Malūne", sutiksi gimtinės aplankyti sugrįžusį seną bičiulį? Tokiu metu tikriausiai nieko nėra geriau, nei daug stiprios, nuoširdžios muzikos ir vienas kitas bokalas putojančio alaus."

Velniškų linksmybių dalyviai

Žinomas post-folklorinės muzikos projektas DONIS šiemet išleido solidžiausią savo darbą - albumą "Bite lingo", kuris ne vienam klausytojui tapo metų atradimu. Pajūrio krašto duetas - instrumentalistas Donatas Bielkauskas ir nuostabaus balso dainininkė Rasa Serra - šiemet daug koncertavo įvairiuose renginiuose visoje Lietuvoje. Programa "Bite lingo", besiremianti senuoju kariniu-istoriniu folkloru, festivalyje "Velnių Malūnas 2007" skambės paskutinį kartą. Po to DONIS kurį laiką nekoncertuos, - vokalistė Rasa Serra po poros mėnesių susilauks antrojo kūdikio, o projekto autorius Donatas iki jos grįžimo į sceną ruoš naują programą būsimam albumui.

"Velnių Malūno" girnas sukti pradėsianti grupė LINOJA neseniai pasipildė naujais muzikantais ir žada nustebinti naujomis muzikinėmis idėjomis. 2005-aisiais skambiai debiutavusios grupės siela vokalistė Agnė pasižymi stipriu ir savitu dainavimu, kuris lyginamas su Dolores O’Riordan, Beth Gibbons, o kartais net ir Lisa Gerrard balsais. Originali ekspresionistinė LINOJA kūryba sunkiai nusakoma žanriniais terminais, dažniausiai ji gretinama su neofolk, darkfolk stilistika. Šiemet prie Agnės ir gitaristo Herojaus prisijungė violončelininkė Dovilė, antra vokalistė Mantė, klavišininkė Ieva, taip pat gitaristas Aidas, gerai žinomų Lietuvos grupių SHADOWDANCES ir ŽALVARINIS muzikantas, su kuriuo LINOJA debiutuos kaip tik "Velnių Malūno" scenoje.

Didelį susidomėjimą kelia ir senokai koncertuose matytų GOETHEANUM sugrįžimas. Prieš du metus vieno geriausių scenos dainininkų Sigito Vėlyvio suburtas kolektyvas šiemet beveik nesirodė scenoje, buvo planuojami debiutinio albumo įrašai, tačiau jie sunkiai judėjo į priekį. "Kažkurią akimirką aš supratau, kad tuometinė sudėtis nepajėgs įrašyti šio albumo, todėl teko ieškotis kitų muzikantų", pasakoja Sigitas. Jo bendražygiais tapo bosistas Liudas, gitaristas Laurynas, anksčiau groję tokiose legendinėse lietuviško death metal grupėse, kaip DISSECTION, OSSUARY, NECROPSY, GHOSTORM. Abu muzikantai ilgainiui praplėtė savo muzikinį akiratį ir supratimą, todėl GOETHEANUM kūryba jiems pasirodė pakankamai įdomi vėl grįžti į alternatyviąją scen ą . Būgnininko vietą užėmė dabartinis grupės SBS narys Šarūnas, o klavišais groti pakviesta Dovilė, anksčiau talkinusi grupėms ANUBI ir SPELLBOUND. Taigi, "Velnių Malūnas 2007" bus pirmasis GOETHEANUM pasirodymas, kur visos instrumentų partijos atliekamos gyvai.

Sunku būtų įsivaizduoti metų pabaigos festivalį be dvasingų ir lyriškų scenos veterano Aurelijaus Sirgedo ir grupės SIELA dainų. Praėjusiame "Velnių Malūne" SIELA pristatė naują, aštuonis metus lauktą albumą "Dali", tapusį vienu geriausių ir populiariausių alternatyvios muzikos leidiniu 2006 metais. Grupė turi nemažą būrį ištikimų gerbėjų, tačiau šiemet koncertavo rečiau ir beveik vien akustiškai, nedideliuose soliniuose koncertuose, mat savo įrašų studiją įkūręs dainininkas Aurelijus Sirgedas visiškai pasinėrė į darbą, be to, neseniai vedė. "Pastaruoju metu vėl repetuojame pilna sudėtimi, tad sugroti festivalyje man pasirodė gera mintis. Šventiniai koncertai visada labai ypatingi tiek muzikantams, tiek klausytojams, jų metu rodos dainuoja visa siela," - teigia A.Sirgedas, kuris su bičiuliais nuo scenos pažers gerai žinomų gotikinio roko hitų ir baladžių.

Pernai atgimusi rokiškėnų grupė PIEVOS ne vieną klausytoją sužavėjo naujomis folkroko dainomis, kurioms ypatingą emocingumą suteikia sodrus vokalistės Virginijos balsas, elektrinių ir akustinių gitarų dermė, bei smuiko skambesys. Paskutinis didesnis kolektyvo pasirodymas įvyko šių metų pavasarį festivalyje "Kunigunda Lunaria", kuriame PIEVOS susilaukė audringų publikos ovacijų ir pažadėjo įrašyti antrąjį albumą. Kol jis tebeįrašinėjamas, "Velnių Malūnas" suteiks progą darsyk pasidžiaugti gyvu grupės pasirodymu.

Baltiško metalo grupės ANDAJA sugrįžimas į sceną tapo vienu svarbiausių metų įvykiu Lietuvos sunkiosios muzikos scenoje. Ugningą ir karingą juodmetalį su pagoniška odeologija pristatanti grupė nekoncertavo daugiau nei metus, bet neseniai, gruodžio 2 d. įspūdingu koncertu pristatė kompaktinę plokštelę "Iš atminties", išleistą firmoje "Dangus". " Atrodo, kad tas koncertas prabėgo tarsi viena akimirka, - sakė ANDAJOS nariai. - Įspūdį paliko klausytojų skanduotės ir palaikymas – tai labai stipri paskata kurti toliau. Liko didelis noras viską pakartoti, tad džiugu, kad tai galėsime padaryti "Velnių Malūne", - parengsime tai progai šventinį pasirodymą."

Vilniečiai GRAVEYARD - bene vienintelė lietuviška grupė, grojanti stoner heavy metal stiliumi. Ji susibūrė 2005 metų vasarą ir debiutavo finaliniame naujų grupių festivalyje "Naujas Kraujas". Nors pastarajame vaikinai nugalėtojų laurų nepelnė, tačiau jų ekspresyvios energijos, nuoširdumo ir užsidegimo galėtų pavydėti net roko dinozaurai. Galingas ir savitai melodingas GRAVEYARD rokas bus būtent tai, ko reikia pašėlusioje šių metų "Velnių Malūno" stilių pynėje.

Ir tai dar ne viskas...

Šalia minėtų 7 grupių pasirodymų, antrojoje "Mulen Ružo" salėje bus rodomi įvairūs vaizdo klipai, vyks pekliški "šokiai-pokiai" su DJ'ais Nematomi, Smetona ir kitais (beje, vakaro DJ gali tapti ir tu pats, jei atsineši savo mėgiamų CD), leidykla "Dangus" taip pat paskelbs ir skirs savo kasmetinę premiją "Baltoji Gimtis". Apsilankiusiųjų laukia ir kitos šventinės staigmenos, bet apie jas sužinosite festivalyje (tam ir staigmenos).

Renginio pradžia - 18.30 val., klubo "Mulen ružas" durys atidaromos 18.00 val.
Bilieto kaina - 30 Lt. Su skrajute - 26 Lt (skrajutes galima rasti daugumoje Vilniaus muzikos parduotuvių, įvairiuose jaunimo baruose ir kavinėse. Jų kiekis ribotas ! )

Festivalio rengėjai dėkoja rėmėjams - portalams "Ferrum", "Mountainrock", "Entertainment bank", parduotuvei "Fantasmagoria", žurnalui "UrbaNation" ir sveikina visus su didžiosiomis žiemos šventėmis !

- -

informacija konkrečiai:

2006/12/28 - Festivalis VELNIŲ MALŪNAS 2007
klube Mulen Ružas (V.M.Putino 5, Vilnius)
Gyvai: LINOJA, GOETHEANUM, DONIS, PIEVOS, ANDAJA, SIELA, GRAVEYARD.
DJs: Neamtomi, Smetona ir kt. (bus patvirtinti prieš pat renginį).
+ video projekcija ir šventinės staigmenos.

Pradžia 18.30 val., durys atsiveria 18.00 val.
Kaina: 30 Lt (su skrajute 26 Lt)

Org: Dangus
Renginio svetainė - http://www.dangus.net/pro/vm2007

Kontaktai:
mtel. +37068819655 Ugnius
mtel. +37067447967 Jurgita
e-paštas <info @dangus.net>

 

 

dangus : info

:::