Tryliktasis Dangaus gimtadienis -
naujai neprigulnus

2006 gruodžio 11 d. organizacijai Dangus sukanka 13 metų - šią datą, nors ypatingai neakcentuodami ir be saliutų iš Gedimino pilies, mes pažymime su entuziazmu ir nauja pradžia. Dangus, kaip muzikos leidykla, susigrąžina visiškai nepriklausomą statusą - mūsų keliai su leidybinės veiklos partneriais - firma "Bomba" - išsiskyrė, ir toliau visų leidžiamų albumų gamyba, prodiusavimu, administravimu, platinimu, reklama ir autoriniais reikalais Dangus rūpinsis pats.

Mūsų bendradarbiavimas su gerai žinoma muzikos leidybos ir platinimo bendrove "Bomba" prasidėjo 2002-ųjų metų pavasarį, kuomet atsirado geros sąlygos pakelti Dangaus kompaktinių plokštelių gamybą ir platinimą į naują lygmenį, taip pat suteikti daugiau galimybių darbui su įvairiomis grupėmis. Per 4 metus Dangus, būdamas dalinai "Bomba" padaliniu, išleido 20 solidžių albumų, kuriais tikrai galime didžiuotis. Dabar, kintant gamybos sąlygoms ir įgyjant vis daugiau patirties, atėjo laikas viską įgyvendinti patiems. Nepaisant kai kurių nesusipratimų, su "Bomba" išsiskiriam draugiškai ir tikimės mūsų strateginis bendradarbiavimas, įgyvendinant kai kuriuos ypatingus projektus, bei platinant leidinius, išliks toks pat efektyvus.

Pirmuoju nauju, nepriklausomai išleistu CD tapo gruodžio 2-ąją pristatytas grupės ANDAJA albumas "Iš atminties", pažymėtas katalogo numeriu DGCD 021. Mums džiugu, kad šis leidinys sulaukė didelio klausytojų susidomėjimo ir jau pirmąją dieną sumušė alternatyviosios scenos pristatymų rekordą. Mums patiems grįžimas prie metalinės muzikos leidinių buvo kiek netikėtas, savotiškas deja vu, - tačiau ANDAJA yra grupė, turinti tikros Ugnies, grojanti muziką, kuri sminga į širdį ir verta įamžinimo. Prisimenent Dangaus istoriją, pirmasis mūsų išleistas tikras CD irgi buvo metalinis - tai 2001-aisiais pasirodęs Baltijos šalių pagan/folk metal rinkinys "Dark Fire Dancing IV". Ratas vėl apsisuko, - grįžo, kad prasidėtų...

Kitų leidybai numatytų vardų ir pavadinimų kol kas neskelbsime, bet galime patikinti, jog pristatymo laukia iškilūs, solidūs ir intriguojantys kūriniai. Dangus toliau laikysis savo nuostatų - leisti itin savitą, gilų, talentingai sukurtą ir kokybiškai atliktą baltišką meną, neprisirišant prie stilistinių rėmų. Tai bus folkloras, elektroninė, darkwave, industrial, roko ir kita alternatyvi muzika, turinti dvasią.

Dangaus leidybos atnaujinimas nepriklausomu pagrindu, žinoma, žadina naujas viltis ir skatina dar labiau pasistengti savo veikloje. Tuo pačiu suprantame, kad laukia nelengvas kelias, kurio sunkumai mus užgrūdins. Nes, anot vieno išminčiaus - tai, kad mūsų nenužudo, padaro mus stipresniais :) Esame dėkingi visiems, palaikantiems Dangaus veiklą, taip pat kūrėjams, su kuriais turime garbės bendradarbiauti. Ačiū už paramą per visus 13 metų, - pasistengsime, kad Dangaus veikla ateinančiais metais taip pat būtų tos paramos verta. Tegul vėl degs aukurai!

Į Jūsų ir mūsų sveikatą !

 

dangus : crew

:::