Festivalyje HELLOWEEN 2006 Vilniuje -
žymieji vokiečiai DAS ICH

Jau penktus metus organizuojamas tradicinis tamsiosios muzikos festivalis “Helloween”, šiemet sudrebins Tauro kalną lapkričio 11 dieną, šeštadienį. Praėjusiais metais festivalis buvo pirmą kartą festivalis surengtas Vilniuje ir sulaukė didžiulio dėmesio, sutraukdamas virš 700 tamsiosios muzikos gerbėjų.

Šiemet festivalis – ypatingai intriguojantis savo programa. Scenoje pasirodys vieni iš garsiausių Europos gotikinės elektroninės scenos atstovų – DAS ICH iš Vokietijos. Visame pasaulyje garsus duetas, susikūręs 1989 m., stebina ir šokiruoja savo įspūdingais pasirodymais. DAS ICH kūryboje sujungiama muzika, įspūdingas sceninis įvaizdis, teatro elementai, šokis, o viską vaikinkuoja šiltas muzikantų bendravimas su publika. Pabrėžtinas ir vokalisto meistriškumas - įvaldęs judesio plastiką ir makabriškas mimikas, scenoje jis kuria savo infernalinį šou. Unikalią grupės kūrybą įtakoja ir tai, kad abu nariai gyvena atsiskyrę XII amžiaus pilyje... DAS ICH diskografiją sudaro net 21 albumas, - paskutinysis, dvigubas CD "Cabaret and Varieté" išleistas šiais metais, kartu ir naujasis DVD "Panopticum".

Kitos "Helloween" parado žvaigždės – Lenkijos kolektyvas MIGUEL AND THE LIVING DEAD - tai vieni įdomiausių ir perspektyviausių deathrock atstovų Vidurio Europoje. Jų muzikos stilius apibūdinamas kaip old school gothic punk, deathrock, post punk, 80’s new wave ir vaiduokliško rock’n’roll mišinys, pagardintas unikaliu vokalo tembru ir nepamirštama pamėkliška atmosfera. 2005 metais išleistas debiutinis grupės albumas "Alarm!!!" sulaukė didelio dėmesio ir buvo pripažintas ne tik Europoje. Šiuo metu grupė įrašinėja antrąjį darbą "Postcards From the Other Side" ir kviečia visus į savo tamsų makabrišką perfomansą Vilniuje.

Antrą kartą festivalį aplankys Karaliaučiaus atstovai, pelnytai vadinami geriausia Rusijos doom metal grupe - DIS PATER. Spaudoje ir fanų gretose jie dažnai gretinami su tokiais flegmatiško metalo karaliais kaip MY DYING BRIDE, senieji PARADISE LOST, ANATHEMA, KATATONIA. Viduramžių laikų sceninis įvaizdis, melancholiškos melodijos, stiprus, labai emocionalus vokalas, sunkūs gitarų rifai, smuiko trėlės - visa tai sudaro nepakartojamai dramatišką DIS PATER pasirodymą.

Lietuvos sceną renginyje atstovaus vos prieš metus susikūrusi nauja romatinio-gotikinio stiliaus grupė DREAMLAND POETRY. Festivalyje grupė pasirodys nauja sudėtimi. Taip pat išvysime Lietuvos gotikinės scenos senbuvius – XESS. Tai viena ilgiausiai gyvuojančių ir nepailstančių kurti grupių, kuri nestokoja idėjų muzikoje atrasti kažką naujo. Šiemet išleidę antrąjį savo albuma "Psychoholic Bastard Crew", XESS kaitins publiką iki paskutinio atokvėpio.

Festivalio idėja persikėlusi iš Klaipėdos, atrado savo nišą Lietuvos sostinėje Vilniuje ir sėkmingai traukia minias tamsiosios muzikos mylėtojų ne tik iš mūsų šalies, bet ir iš kaimyninių valstybių.

Tamsųjį lapkričio 11-osios vakarą, 17.00 val. bus atvertos durys į klubą "Mulen Ružas" (V.M. Putino g. 5), renginio pradžia 18.00 val. Bilietų kaina: išankstiniai – 35 Lt, renginio dieną – 40 Lt.

Oficiali festivalio svetainė: http://www.fantasm-agoria.com/helloween

Organizatoriai:
"Black Widows Org" & "FantasmAgoria DarkWave AntiFashion"
Kontaktinis el. paštas: [email protected]
Kontaktiniai telefonai: + 370 650 35696; + 370 674 47967

dangus : info

:::