Festivalis Mėnuo Juodaragis 2006
rengiamas nebus

10-asis šiuolaikinės baltų kultūros ir nepriklausomos muzikos festivalis Mėnuo Juodaragis šiemet nebus surengtas. Jubiliejinis festivalis, iki šiol vykęs kiekvienais metais, planuotas surengti 2006 m. rugpjūčio 25-27 dienomis Zaraso ežero saloje, tačiau įvertinę visas organizacines aplinkybes, nutarėme padaryti metų pertrauką ir būsimą MJR nukelti į 2007 metus.

Festivalio atidėjimą lemia finansinės ir organizacinės aplinkybės. Dešimtasis MJR planuojamas kaip pakankamai ambicingas projektas, kuriam dabartinėmis paslaugų brangimo sąlygomis, reikalingos gan didelės lėšos. Pastaraisiais metais nepavyko gauti paramos iš Lietuvos kultūrinių fondų ir tai skatina labiau ieškoti rėmimo kitur/kitaip. MJR rengėjai tikisi per metus tam rasti pakankamai laiko ir pajėgų.

Metų pertrauka tuo pačiu bus proga išgryninti ir iš naujo suvokti MJR idėją, kryptis ir būsimą programą. Mūsų siekis - tai prasminga ir įdomi šventė, kurioje vyrauja nuoširdumas, betarpiškumas ir savitas menas su tradicija. MJR nesiekia būti masinis renginys, ir tai kelia papildomus organizacinius iššūkius.

Žinoma, mums nelengva daryti MJR pertrauką, kai praėjęs festivalis sulaukė puikių atsiliepimų ir buvo pripažintas geriausiu praėjusiųjų metų alternatyvios scenos renginiu. Bet jeigu mes nesame pilnai įsitikinę, jog būsimas festivalis tikrai bus pakankamai gero lygio ir tiek kokybiškas, kiek mes siekiame, mums atrodo geriau jo nedaryti. Įvairių alternatyvių Europos šalių festivalių praktikoje tokios metų pertraukos nėra retas reiškinys. Tai padeda perorganizuoti daugelį svarbių dalykų, suburti didesnę komandą, išvengti nuolatinių vėlavimų ir kt.

Per vasarą organizacijoje Dangus taip pat bus įgyvendinami kiti svarbūs projektai, kurių dėl gausios MJR veiklos jau keletą metų vis neišeidavo pabaigti.

Mes viliamės MJR atkėlimas labai nesujauks Jūsų planų ir vasarą neleis nuobodžiauti kiti šaunūs nekomerciniai koncertai ir festivaliai, kurių, malonu pastebėti, Lietuvoje vis daugiau. Taip pat tariame AČIŪ tiems kūrėjams ir pagalbininkams, kurie prisidėjo prie Mėnuo Juodaragio programos šiemet - visi sukaupti dalykai ir idėjos bus panaudoti MJR kitąmet, kai festivalis vėl sukvies bičiulius, tikėkimės toje pačioje nuostabioje Zaraso saloje.

Pertrauka. Visa MJR 2007 žinios bus skelbiamos 6iame tinklapyje.

Geros vasaros,

MJR org
www.mjr.lt

dangus : info

:::