NORDIC AUDIO MODERN 2006 bunkeryje –
septynios industrial atšakos

Paskutinį pavasario šeštadienį, gegužės mėn. 27 d. nepriklausomą industrial subkultūrą propaguojanti organizacija Autarkeia vėl kviečia visus, neabejingus stipriai ir giliai muzikai, į kultinį Vilniaus bunkerį "Vault" (adr. Subačiaus g. 99). Ten jau trečią kartą vyks didžiausias Baltijos jūros šalių regione tarptautinis industrial muzikos festivalis NORDIC AUDIO MODERN 2006.

Šiemet į karinį bunkerį pristatyti savo audio/video programų atvyks 10 menininkų iš įvairių Europos regionų ir JAV. Festivalio metu muzikos mėgėjai galės išgirsti ir pamatyti septynis projektus – septynias skirtingas muzikines programas, atstovaujančias įvairiausias industrial subkultūros šakas. Tai power electronics autoritetai SECTION B iš Vokietijos, SURVIVAL UNIT iš Švedijos, FIRE IN THE HEAD iš JAV, harsh noise atstovas Burn Ward iš JAV, post-mortem stiliaus perlas ALFARMANIA iš Švedijos, tamsaus death industrial kūrėjas Lithivm iš Švedijos bei neocabaret žvaigždė AIT! iš Italijos. Šis Nordic Audio Modern festivalis išsiskiria dviem aspektais. Pirmasis yra tas, kad šiemet pasirodys ne praeityje išgarsėję, kultiniais tapę, turintys didelę koncertinę ir muzikinę patirtį atlikėjai, o dar kylančios ir savo potencialo neiššvaisčiusios industrial žvaigždės. Atlikėjai, grosiantys trečiajame NAM festivalyje, šiandien yra kūrybos zenite ir jų pasirodymai yra vienodai aktualūs tiek Vilniui, tiek Londonui ar Paryžiui. Antras trečiojo festivalio aspektas yra tas, jog šiemet renginio programa kaip niekad tamsi ir makabriška.

SECTION B, SURVIVAL UNIT, FIRE IN THE HEAD muzika priskiriama power electronics, bendras šių projektų bruožas, išskiriantis juos iš kitų grupių, yra tas, kad gyvuose pasirodymuose ir albumuose dominuoja atmosfera bei nuotaika. Tikslas yra ne išgąsdinti ar šokiruoti klausytoją, o subtiliai manipuliuoti jo nuotaikomis ir nepastebimai šokiruoti.

Projektas ALFARMANIA priskiriamas post-mortem stilistikai, kuris visą urbanistinio geto purvą, pasaulio degradaciją, beprotybės, narkofarma iliuzijų, beprotnamių siaubą perteikia ne tik per specifinius muzikinius sąskambius, bet ir sąmoningai pasirinktą “lo-fi“ muzikos generavimo būdą.

Tą pačią niūrią tikrovę: beprotnamius ir jų įnamius, apleistų fabrikų rūdijančių mechanizmų liekanas, sunkiai dirbančių žmonių priespaudą, siaubą ir disharmoniją perteikia švedų menininkas Gustaf Hilderbrand savo muzikiniame košmare LITHIVM.

Turbūt didžiausia festivalio pažiba bus naujausios industrial subkultūros srovės neocabaret žvaigždė iš Italijos Tairy Ceron su projektu AIT!. Pastarasis savo muziką apibūdina kaip "black/macabric lounge" ir miksuodamas įvairiausius industrial, lounge, black-folk, exoteric, experimental, ambient, retro stilius sukuria nuotaiką ne visai sveikam kabaretui. AIT! kūryba – tai subtiliai provokuojantis žaidimas suaugusiems ir keistų, ne visada šviesių nuotaikų paieška.

Trečiąjį NAM festivalį su labai trumpa programa pradės amerikietis Burn Ward, o pertraukose tarp pasirodymų įvairius industrial kokteilius miksuos DJ Olivers iš Latvijos. Ilgiausios pertraukos tarp atlikėjų pasirodymų metu bus rodomas naujas pirmojo Nordic Audio Modern festivalio DVD, kurį sukūrė bendra Autarkeia ir latvių organizacijos Semema Industrial komanda.

Norintys įsigyti retų įrašų ir atributikos galės tai padaryti festivalio metu veikiančiame "kioske", o išalkę – reikalauti armėniškų patiekalų iš firminio armėnų restorano, veikiančio prie karinio bunkerio. Festivalio geležinės durys atsivers 19.00 valandą, bilieto kaina – 40 litų. Visa informacija apie renginį www.autarkeia.org

organizatorių informacija

:::