Keista, neįprasta ir tuo pačiu patraukli
bei skani muzika iš Kanados

Holzkopf

Gegužės 26 dieną 20:30 Kaune, M.Žilinsko dailės galerijoje (Nepriklausomybės a. 12) vyks neeilinis koncertas skirtas garso meno megėjams – Kaune pirmą kartą gros eksperimentinės muzikos meistrai iš Kanados HOLZKOPF ir NUTHRE. Svečiams publiką sušildys garsus varpininkas bei improvizatorius iš Kauno Raimundas Eimontas.

“Žymieji pasaulio eksperimentinės muzikos žurnalai, pavyzdžiui tokie kaip “Brainwashed” ir “The Wire”, ypač palankiai atsiliepia apie kūrėjus iš Kanados, todėl labai džiugu ir malonu pristatyti Lietuvos publikai tai, kas yra patikrinta ir palankiai vertinama”, – teigia viens iš organizatorių Arma.

HOLZKOPF - Jake Hardy atkeliauja į Lietuvą tiesiai iš Kanados prerijų. Šis muzikinis projektas aktyvus nuo 2001, išleidęs keletą muzikinių albumų “Dainty Deathy” įrašų kompanijoje (www.daintydeathy.com), bei patekęs į kitų leidyklų Didžiosios Britanijos, JAV, Italijos, Japonijos rinkinius. Kūrėjas yra taip pat grojęs kartu su tokiais žymiais noise stiliaus atlikėjais kaip Emil Beaulieau, Venetian Snares, Andrew Duke ir kt. Pradėjęs nuo noise ir drone cut-up jis atrado savitą eklektišką stilių kurį stipriai įtakojo tokių grandų kūryba kaip noise karalius Merzbow, industrial/ power electronic pradininkai Throbbing Gristle, išradingieji japonai Boredoms, bei maksimalistai Atari Teenage Riot ir Melt Banana.
Koncerte Kaune atlikėjas kombinuos breakcore, psychedelic noise, underground hip-hop ir ritual drone, tad tai turėtų būti kažkas keista, neįprasta ir tuo pačiu patrauklu bei skanu.

“Jau keletą metų aš domiuosi eksperimentine muzika sklindančia iš Baltijos regiono, tame tarpe Gintu K. ir kitais", - aiškina atvykimo priežastis projekto HOLZKOPF įkūrėjas Jake Hardy. “Keletas Kanados muzikantų su kuriais man yra tekę bendradarbiauti emigravo į Taliną. Turėdamas galimybę aplankyti juos ir sugroti Taline aš taipogi panorau artimiau pažinti Baltijos kraštą ir aplankyti didžiuosius regiono miestus, kultūrinius centrus."

Kolegai antrina ir kitas svečias NUTHRE, aiškinantis norą koncertuoti Lietuvoje: “Galimybė pasidalinti savo keistais elektroniniais garsais su “open-minded” auditorija, sutikti ir išgirsti gyvai Lietuvos eksperimentinės muzikos atlikėjus, dalintis bendru muzikiniu eksperimentavimu ir kūryba – visa tai jau senai norėjau patirti”.

NUTHRE – projektas taip pat iš Kanados. Projekto autorius Jeff Morton – muzikinės kompozicijos absolventas groja originalią eksperimentinę muziką nuo abstrakčių pop muzikos tyrinėjimų, lauko garsų (field recordings) iki lengvų melodijų. NUTHRE muzika subalansuota, puikiai dera prie glitch ir minimal stilistikos, Tačiau jo garsynas yra unikalus. Koncerte Kaune kanadietis atliks glitch pop, ambient ir techno mix’ą. Ir visai tai bus atlikta savadarbės kompiuterinės pagalba.

Koncertą pradės Raimundas Eimontas - kompozitorius, atlikėjas, improvizatorius. 1988 m. paskirtas Kauno miesto varpininku, vėliau yra subūręs senosios muzikos ansamblį “Ab Antiquo” bei įkūręs eksperimentinės muzikos ir laisvos improvizacijos grupę N!N!N!. Kaip varpininkas, kompozitorius ir atlikėjas dalyvavo įvairiuose koncertuose ir festivaliuose: Kaunas Jazz, E- muzika (Lietuva), Bourneville Festival (Didžioji Britanija), Berlin Carillon, Off – Beat (Vokietija), Montmartre Festival, Lyon Carillon Festival (Prancūzija), Eurocarillon Festival (Nyderlandai). Koncerte Raimundas Eimontas pažadėjo stipriai išsiskirti iš svečių kūriamos muzikos ir publikai sukurti gyvą ir ekspresyvų pasirodymą.

Tokią netikėtą įvykį publikai skiria exsperimental noise muzikos įrašų leidykla “Perineum” ir Šiuolaikinio meno informacijos centras.

Daugiau informacijos:

Holzkopf:
http://www.daintydeathy.com/holzkopf.html
http://www.myspace.com/holzkopf

Nuthre:
http://panospria.com/releases/PAN014/pan014.html
http://panospria.com/releases/PAN007/pan007.html
http://www.discogs.com/artist/Nuthre

Perineum
http://perineumproducts.blogspot.com/

ŠMIC
http://www.smic.lt/

:::