STRANGE ATTRACTOR – margi legendiniai taškai
velykiniame Kaune

Šiemet Velykines šventes pamarginsime įvairiaspalviais grupės LEGENDARY PINK DOTS nariais Richard van Kruysdijk ir Niels van Hoorn bei jų projekto STRANGE ATTRACTOR koncertu. Balandžio 19 dieną, trečiadienį, žymieji kūrėjai kartu su įspūdingąja Marie-Claudine Vanvlemen klausytojams pristatys naująjį albumą "Everything Is Closer". Koncertas vyks puikiame Kauno klube "Los Patrankos" (Savanorių pr. 124).

Tai bus 10-asis grupės naująjį albumą pristatančio turo koncertas. Kiti koncertai jau įvyko ir dar įvyks Olandijoje, Vokietijoje, Lenkijoje, Čekijoje, Rusijoje, Vengrijoje, Austrijoje ir Latvijoje.

Grupę STRANGE ATTRACTOR sudaro būgnininkas/laptopininkas Richard van Kruysdijk (būgnai, laptopas, elektronika) ir apsigimęs būti menininku Niels van Hoorn (saksofonas, bosinis klarnetas, fleita, sintezatorius). STRANGE ATTRACTOR yra viena iš tų retų ir ypatingai talentingų grupių, kurios sugeba gyvai įrodyti, jog pasilinksminimas nebūtinai turi būti paviršutiniškas ir lėkštas. Jų džiaziškai spragsinčios popdainos visada balansuoja ant aštrios ribos tarp šiuolaikinės produkcijos ir subtilaus kūrybiškumo.

Leidybinės kompanijos "Music For Speakers" bendrasavininkas ir trip-noir/nu-jazz grupės SONAR LODGE įkūrėjas Richard van Kruysdijk, kuriam nėra svetima šiuolaikinio šokio bei broken beats stilistika, ir puikiai žinomas, vienas unikaliausių avangardinės ir psichodelinės elektronikos kūrėjas Niels van Hoorn pasaulį jau yra užbūrę su intensyviai koncertuojančia, begalę albumų išleidusia bei daugybę įvairių projektų realizavusia grupe LEGENDARY PINK DOTS.

Jų neprilygstamą talentą ir kūrybiškumą albumuose papildo kviestiniai muzikantai, tokie kaip LEGENDARY PINK DOTS siela ir kūrybinė elektra Edward Ka-Spel (LEGENDARY PINK DOTS, THE PROPHET QA-SPEL, QA'SEPEL, CHE BANANA, D'ARCHANGEL, THE TEAR GARDEN, MIMIR projektas, CURRENT 93), bosinės gitaros meistras Richard Sinclair (HATFIELD & THE NORTH, CARAVAN), vokalistė Marie-Claudine Vanvlemen (SONAR LODGE), Edward Capel ir Jeroen van Vliet (Paul van Kemenade quintet a.o.).

Koncerte, pristatančiame naująjį albumą, kartu su akustinių bei elektroninių instrumentų meistrais Richard van Kruysdijk ir Niels van Hoorn, dalyvaus ir grupės SONAR LODGE narė Marie-Claudine Vanvlemen.

Svečius apšildys perspektyvi ir talentinga kauniečių kompanija KONTAKTAI (KonTaktai), jau spėjusi pagarsėti kaip ypatingai daug dėmesio savo kūrybai skirianti grupė. Šiuo metu grupė KONTAKTAI dažniausiai pasirodo šia sudėtimi - bosas, gitara, būgnai, vokalas, saksofonas. Aktyviai koncertuojanti grupė neretai sutinkama ir su Aleksandru Makejevu, kuriam padeda tiek gyvuose koncertuose, tiek studijoje įrašinėjant naujus kūrinius. Grupė, nenustojanti eksperimentuoti ir tobulėti įvairiomis kryptimis, ir šiam koncertui pažadėjo sukurti kažką ypatingo.

Po koncerto specialią DJ programą pristatys Ore.lt rinkimuose geriausios 2005 metų radijo laidos titulą gavusios "Elektrolankos" kūrėjai. Koncertas prasidės 20:00 val.

Įėjimas – 20 Lt. Bilietus bus galima įsigyti renginio dieną prieš koncertą, nuo 19.00 val.
Apsilankykite specialioje įvykio svetainėje: www.dangus.net/strangeattractor

dangus : info

 

:::