Scenos naujienos - 2006 vasaris-kovas

DONIS sužavėjo trigubu pristatymu

Sausio pabaigoje - vasario pradžioje Klaipėdoje, Kaune ir Vilniuje įvyko grupės DONIS albumo "Bite lingo" pristatymo koncertai. Vilniuje diskas pristatytas proginiame vasario16-osios vakare "Auszra 16", kuris daugelį klausytojų tiesiog pakerėjo muzikos grožiu ir gelme. Kartu su Doniu koncertuose pasirodė experimentinės elektroninės muzikos vystytojai GIRNŲ GIESMĖS, DRAMA ir DRIEZHAS. Tai buvo pirmasis tokios muzikos mini-turas per Lietuvą.
DONIO siela Donatas Bielkauskas sakė: "Artejant CD pristatymo maratonui jau buvau suabejojęs jo tikslingumu. Buvau beveik įsitikinęs, kad pakaktų vieno renginio Vilniuje. Praktika parodė priešingai. Supratau kad žmonėms reikia tokios muzikos, kad yra daug suprantančių folklorą. Tai žinoma skatina tolimesniems darbams. Belieka padėkoti  apsilankiusiems klausytojams ir, žinoma, visiems mini ture dalyvavusiems muzikantams."
Dangaus tinklapyje galite rasti interviu su Donatu Bielkausku.


::: Nuotraukos iš Auszra 16 - Crazytė - concerts2006/auszra16
::: Donis internete - www.donis.lt



Išleisti DONIS marškinėliai "Bite lingo"

Naujojo albumo pristatyme Vilniuje jau buvo galima įsigyti ką tik pagamintus projekto DONIS marškinėlius su "Bite lingo" atrbutika. Išleisti marškinėliai yra akiai mielos chaki spalvos, dailaus ir minimalaus dizaino. Jų pagamintas ribotas kiekis - tik 36 vnt. Turimi dydžiai yra M, L, XL ir XXL. Kaina 35 Lt, įsigyti galima iš Dangaus mailorder katalogo arba artimiausiuose mūsų renginiuose.
::: "Bite lingo" marškinėliai - Dangus mailorder


SIELA pristatys "Dali" dainas Kaune

Naują kvėpavimą įgavusi SIELA po įsimintino albumo pristatymo "Velnių Malūne" Vilniuje, rengiasi CD "Dali" dainas pristatyti ir kituose šalies miestuose, bei paminėti 16-ąjį grupės gimtadienį. Kovo 03 d. (penktadienį) įvyks koncertas Kaune,  klube "Fortas", nuo 20.00 val. Taip pat planuojami nauji pasirodymai Utenoje ir Vilniuje.  Grupės lyderis Aurelijus Sirgedas užsiminė, jog studijoje pradėti įrašinėti nauji SIELA kūriniai.


ŽENKLAS X atgims per pav
asario Lygę

Šiuolaikinės akustinės p
ost-ethnic muzikos grupės ŽENKLAS X naujasis albumas "Take" leidyklos Dangus bus oficialiai išleistas kovo 15 d. Šis digipack CD pagamintas jau sausio mėnesį ir jį galima rasti kai kuriose "Muzikos bombos" parduotuvėse. Tačiau dėl vieno iš kolektyvo muzikantų kelionės į Indiją, oficiali leidybos data ir pristatymas perkelti į kovą. ŽENKLAS X numato "Take" pristatymo koncertą surengti per pavasario Lygiadienį, kovo mėn. pabaigoje.


LAUXNA LAUKSNA Nidoje sutiko Tomo Mano dvasią

Kr
eivos industrial elektronikos grupė LAUXNA LAUKSNA neseniai grįžo keletą dienų praleidusi Nidos kopose - pasak projekto nario Povilo, ši kelionė buvo itin įspūdinga ir suteikė stiprių inspiracijų LL kūrybai. Keliauninkams prie Parnidžio kopos pasisekė net susitikti su Tomo Mano dvasia, kuri, kaip teigia įvykio  liudininkai, pasirodė iš marių atbėgusio juodo lieso šuns Kuzios pavidalu :)  Dabar Povilas laukia kol kitas projekto narys lingvistas Vytautas baigs versti mokslinę knygą ir duetas imsis įrašinėti naujus kūrinius.
Pastaruoju metu pastebimai atnaujintas LAUXNA LAUKSNA internetinis puslapis, kur greitai pasirodys ir įvair
ūs nauji mp3 failai.

::: Lauxna Lauksna internete - www.oxpdsociete.com/lauxna


ANDAJĄ ir DISSIMULATION susiejo lūžtantys kaulai...


Vasario viduryje kelioms lietuvių grupėms viešint Rygoje, kur jos dalyvavo latvių SKYFORGER koncertinio turo atidaryme,  keista nelaimė aplankė anykštėnų DISSIMULATION vokalistą/bosistą Remigijų aka  Venomous - kitą dieną po koncerto jis išėjo nusipirkti alaus ir lygioje vietoje susilaužė koją... Muzikantui buvo sutiekta pirmoji pagalba ir jis skubiai parvežtas operuoti į Vilnių, dabar gydomas ligoninėje Lazdynuose.
Keisčiausia tai, kad beveik analogiškas atvejis atsitiko grupės ANDAJA vokalistui Levui praėjusių metų lapkritį Vilniuje! Pasak ANDAJA narių, kol kas nepanašu, kad Levas greitu laiku pasveiks, tačiau grupė repetuoja ir kuria naują programą. Jų debiutinio albumo "Iš atminties" išleidimas pagaliau pajudėjo iš mirties taško - CD bus pristatytas pirmoje balandžio mėn. pusėje.



OBTEST kupini įspūdžių iš Airijos

Pagoniško metalo monstrai OBTEST grįžo iš naujojo albumo "Iš kartos į Kartą" (CD, Ledo Takas) pristatymo koncertų Vakarų Europoje - grupė grojo Čekijoje, Vokietijoje, bet daugiausiai įspūdžiu parsivežė iš Airijos. OBTEST aplankė Dubliną, Korką ir Belfastą. "Airijoje koncertuoti buvo tikras malonumas, ten labai gerai išvystyta klubinė roko kultūra, - sakė gitarsitas Evaldas. -  Dubline į koncertą susirinko nemažai lietuvių, kurie siautėjo, mus palaikė ir skandavo "Lietuva, Lietuva" taip, kad keli šimtai airių pasitraukė toliau nuo scenos ir nustebę stebėjo kuo čia viskas baigsis... Turuodami patyrėme ir daug nuotykių, bet ne apie visus galime pasakoti."  Iš koncertinės medžiagos grupė montuos vaizdo klipą, kurį žada pristatyti pavasarį.
Šeštadienio koncerte OBTEST pasirodys lietuvių publikai po gan ilgos pertraukos, programoje turėtų būti ir kelios dainos, kurios scenoje dar neskambėjo.



Jonas lieka su RUINATION

Televizjos realybės šou išgarsintas dainininkas Jonas ir pasibaigus pop projektui liks RUINATION gretose, nors  tuo pačiu aktyviai tęs savo solinę karjerą. Sugrįžimo proga Jonas pasidarė naują tatuiruotę ir su grupe suderino griežtą repeticijų grafiką. RUINATION ruošiasi pristatyti albumą "Beyond" koncertais Šiauliuose, Panevėžyje, Kaune, Utenoje. Taip pat grupė būtų labai dėkinga jei atsilieptų org aktyvistai iš Klaipėdos, Mažeikių, Alytaus ir kitų miestų.
Savo interneto svetainėje RUINATION publikuoja debiutinės demo juostos "Rests of Beauty" kūrinius, bei planuoja pasklebti istorinę kolektyvo video medžiagą.  Grupės planuose taipogi naujas "turbofasionmix mini EP CD promo" su įvairiomis kultinio gabalo "Meškos dykumoj" versijomis, - na
ujame video klipe filmuosis TV žvaigždė Antanas ir Vibratorių Fėja.

::: Ru
ination internete - www.oxpdsociete.com/lauxna


Praūžė pirmasis jungtinių apdovanojimų projektas A.LT 2005


Vasario 15 d. Vilniuje įvyko pirmieji jungtiniai alternatyvios muzikos apdovanojimai, kurių metu išdalintos 16 įvairių nominacijų per 2005 metus labiausiai pasižymėjusiems nekomercinės muzikos kūrėjams. Į apdovanojimų ceremoniją susrinko per 1200 žmonių. Nors projektą rengėjams teko išvystyti skubotai, sprendžiant iš scenos dalyvių ir žiniasklaidos atsiliepimų, A.LT puikiai pavyko ir kitąmet tikrai turės tęsinį.  Reportažą iš šio įvykio skaitykite Dangaus www artimiausiu metu.

::: A.LT svetainė - www.a-lt.org





Pasikeitimai alternatyvos parduotuvėse Vilniuje


Kultinė nuoma ZARRAZA dabar dirba trumpiau - darbo
dienomis nuo 16.00 iki 18.00 val.

Darkwave mados parduotuvė FANTASMAGORIA iš rūsio persikėlė į šalia esančias patalpas  (Pilies 6-3), atnaujino produkcijos pasiūlą ir atidarė naują svetainę-parduotuvę internete.
::: Fantasmagoria internete - www.fantasm-agoria.com

:::